FC Twente clinic voor jeugdtrainers verloopt succesvol

14-03-2015

Woensdag 11 maart jl. hebben rond de 50 jeugdtrainers van SV Grol en omliggende verenigingen een leerzame voetbalclinic gevolgd op het sportpark van SV Grol. De FC Twente jeugdtrainers Frank de Jong, John Tieman en Jesper Holdijk gaven eerst een voorbeeldtraining op het veld en aansluitend een presentatie over de trainingsmethodiek van FC Twente.

Ze laten zien hoe je voetbaltechnische handelingen zoals balaanname en kapbewegingen op een slimme manier in oefeningen kan verwerken. De oefeningen dwingen als het ware af dat de speler de bal op een bepaalde manier moet aannemen of afkappen om in de oefening succesvol te kunnen zijn (punten scoren). Daarbij laten ze ook zien hoe je oefeningen kan aanpassen aan het niveau van de groep. Succeservaring is belangrijk voor de spelers.

Opvallend is ook hoeveel aandacht er wordt gegeven aan de algehele lichamelijke coördinatie. Denk aan snel voetenwerk, balans, links en rechts om de as kunnen draaien en meerdere opdrachten gelijktijdig uit kunnen voeren.
Namens alle aanwezige trainers danken we FC Twente voor deze inspirerende voetbalavond.