Een geslaagde train de traineractiviteit

09-10-2015

Op woensdag 7 oktober jl. stond de eerste train de traineractiviteit van dit seizoen gepland. Deze avond stond onder leiding van onze hoofdtrainer, Jeroen Burghout.

Het thema van de avond was: functionele techniek – methodische stappen.

De avond begon allereerst met een korte introductie van Jeroen over zichzelf. Nog niet iedere aanwezige jeugdtrainer had al kennis gemaakt met Jeroen en deze avond was daarvoor een mooie gelegenheid.

Al snel ging het over naar het inhoudelijk deel. Na eerst theorie doorgenomen te hebben werd de avond voortgezet op het veld. De oefenvorm werd uitgevoerd door spelers van de B1. Naast de aandacht voor de functionele techniek werd de oefenvorm via methodische stappen steeds verder uitgebreid. De aanwezige trainers kregen op deze manier ook inzicht hoe een geïsoleerde oefening kan worden uitgebouwd naar een wedstrijdsituatie.

In het sportcafé werd vervolgens nog nagesproken over functionele techniek en het methodisch opbouwen van een oefenvorm.

De aanwezige trainers hebben ieder op hun eigen manier wat opgestoken van de avond en kunnen de tips en trucs direct toepassen bij hun eigen trainingen. Er kan dan ook gesproken worden van een geslaagde avond.

Voor de winterstop zal er nog een tweede train de traineractiviteit gaan plaatsvinden. Binnenkort komt hier meer informatie over beschikbaar.