Wedstrijdverslag AZSV E1 - Grol E1

30-11-2015

TOPPERS
Korte Anneliese
Vandaag alweer de laatste competitiewedstrijd van de najaarscompetitie 2015-2016. Uit tegen het Aaltense AZSV E1. Was dit in de F-klasse nog een kluif van jewelste, met onze TOPfitte TOPselectie is het niet meer de vraag of we winnen, maar hoeveel we winnen. Klinkt nogal Grolsewinderig, maar wel de realiteit.
Onder het oog en voor de oren van ons eigen TOP-legioen, begonnen we gedwee aan de match. De wil was er wel, maar de koppies stonden nog niet op scherp. En we weten: voetbal wordt gespeeld tussen de oortjes met de voetjes, beentje en hoofd als instrumentaria. De passing en aannames waren niet goed; het leek een concentratieprobleem.Dientengevolge maakten we teveel verkeerde keuzes, MAAR desondanks speelden we in de organisatie en qua instelling TOP. Ondanks dat AZSV zeker technisch geen slechte ploeg had, kwamen ze er niet aan te pas. Ze werden overal en altijd onder druk gezet door de onzen. De sporadische kansen die ze kregen, kwamen vooral door onze aanvallende tactiek en kleine balverliesfoutjes. De kansen voor de Aaltensen waren echter op één handje te tellen.
Onze TOPPERS speelden bij vlagen weergaloos, waarbij we eruiteindelijk toch weer acht in het mandje schoten. Eigenlijk onvoorstelbaar hoe gemakkelijk wij op halve kracht AZSV E1 aan de kant zetten. We hadden er bij een ietsiepietsie meer scherpte wel twintig in kunnen schieten...
Ons TOPteam kennen we nu wel, maar nog even alle TOPspelers afgaand:
Onze TOPPER Tycho heeft een onvoorstelbare progressie doorgemaakt in een pakweg drie maanden. Hij moest in het begin even wennen en aanpikken bij het hogere niveau en het snellere handelen, maar wat is hij als een komeet omhoog geschoten en.... hij groeit maar door (letterlijk en figuurlijk). Tycho, wat zijn wij trots op jouw geweldige keeperstalent!
Onze TOPPER Lars, wat en grootheid, wat een keiharde, wat een mentaliteit, wat een wil heeft deze kleine krachtpatser van ons TOPteam. Daarnaast gaat Lars opbouwend steeds meer meedoen. Geen wonder dat FC Twente het oog op hem heeft laten vallen. Lars, wat zijn wij trots op jouw mentale en verdedigende kwaliteiten!
Onze TOPPER Mats, wat een talent, wat een complete voetballer en wat een rotsvast zelfvertrouwen leg jij aan de dag bij ons TOPteam. Wat een genieten Matsie. Mats, wat zijn wij er (t)rots op dat we jou in onze gelederen hebben, jij als voetbaldier pur sang!
Onze TOPPER Thijmen, wat een power zit er in deze topper. In en op de kleinste millimeters stukjes echt gras en/of kunstgras draait hij tegenstanders en heel soms zichzelf dol. Maar Thijmen maakt nog steeds stappen en in zijn geval zevenmijlsstappen. Thijmen, wat zijn wij er trots op dat je met jouw reusachtige voetbalkwaliteiten bij ons in het team voetbalt!
Onze TOPPER Jordi, oftewel Jordihno de Sousa Varia Geelink de Don Leon. Wat een overzicht, wat een inzicht en wat een precisie bomabardementen kun jij uitvoeren met  zo'n rond balletje. GEWELDIG. Jordi, wat zijn wij trots op zo'n voetbalstrateeg in ons team!
Onze TOPPER Yaluca, wat een terriër, wat een wilskracht, wat een onverzettelijkheid en hij wordt alsmaar beter, de rechtsbuitenplek bij Grol 1 over een jaartje of tien, zoniet eerder, is al aan hem vergeven, maar wellicht ligt zijn plafond nog hoger; hij verdient het!!! Yaluca, wat zijn wij er trots op dat je met jouw mentale en jouw grootse voetbalkwaliteiten in ons team speelt!
Onze TOPPER Tyn, dit jaar door zijn teamgenoten uitgeroepen tot Captyn en inderdaad cappen en draaien is zijn ding. Deze complete voetballer is overal inzetbaar en hij groeit en groeit tot grote hoogten, waarbij de sky de limit is... Tyn, wat zijn wij trots met zo'n enthousiaste topvoetballer in ons team, ga zo door!
Onze TOPPER Juul, alias Juulothelli. Met als favoriete beweging 'de Brummelaar' draai jij werkelijk alle tegenstanders dol, hondsdol. Naast je creatieve intuïtieve kwaliteiten, heb je dit jaar tactisch kleine dingetjes in je oren geknoopt, die je werkelijk onstuitbaar maken. Je bent de meest technische TOPPER van de gehele Grol en daar zullen tegenstanders last, slapeloze nachten en stress van krijgen. Is dit goed voor de maatschappij? Nee. Is dit goed voor ons? Ja. Juul wat zijn wij trots om jou zo geweldig te zien voetballen in ons team!
Ons geweldige TOP-legioen mag natuurlijk niet onvernoemd blijven, want wat zijn jullie onze achtste man. Steun door dik en dun en daarbij allemaal voetbalkenners en een beetje hulptrainers, maar officieel mag dat niet zijnde ouders, dus mondje dicht ssstttt, maar.... niet langs het veld!
Bedankt, TOP-legioen!!!
Het werd uiteindelijk 1-8 en dat zeker niet geflatteerd. Met Jordi als terechte en verdiende, dik verdiende man of the match!
Congreetz, Jordi!
Wij weten natuurlijk wat we met Wout, Jos en Freddy voor vlees in de kuip hebben langs het veld bij de wedstrijd vandaag, maar er ontbreekt dan toch een flinke schakel: Jan! Aan je app-gedrag te zien ben je gewoon 50 minuten niet aan het werk als wij spelen. Ik vraag mij dan af hoe dat gaat. Klok je dan uit bij het eerste fluitsignaal en klok je dan weer in nadat onze toppers bij de zoveelste strike na de wedstrijd zijn gevallen? Volgens mij en volgens velen, kun je er dan gewoon bij zijn...
Volgende week allen op tijd bij de bekertopper tegen DZC uit Doetinchem, een tegenstander van formaat, want vol=vol!
Trots op onze TOPPERS!!!!