Grol lijdt dure nederlaag tegen FC Winterswijk

31-01-2016

S.V. Grol en FC Winterswijk stonden bij aanvang van de wedstrijd gelijk in de rangschikking: 19 punten uit 14 wedstrijden. Beide ploegen waren er dus op gebrand om de wedstrijd te winnen. Grol kwam goed uit de startblokken en scoorde in de 8e minuut de 1 – 0 door een fraaie kopbal van Jelle Kornegoor op aangeven van Ramon Landewers. Dit was tevens de ruststand, ondanks drie opgelegde kansen van FC Winterswijk. Na de rust moest Grol toch nog het hoofd buigen voor een beter FC Winterswijk, mede door dubieuze beslissingen van scheidsrechter Jansen uit Enschede. De eindstand werd 1 – 3 door twee fraaie doelpunten van Kabir Sabotic en een doelpunt van Daniël te Winkel. Een dure nederlaag. Grol belandt hiermee onder in de middenmoot en is nog maar twee verliespunten verwijderd van de nacompetitieplaats nr. 11. Komende dinsdag (2 februari) speelt Grol wederom thuis tegen FC Winterswijk, maar dan voor de Achterhoekcup. Vrijdag speelt Grol thuis vriendschappelijk tegen SC Lochem, het elftal onder leiding van ex-Grol 1 speler William Krabbenborg. Op zondag 14 februari is de eerstvolgende competitiewedstrijd gepland, uit tegen Vorden, dat gelijk staat in punten met Grol. Wederom een cruciale wedstrijd derhalve.

Foto's: Streekigds.nl.

Grol begon zonder de geblesseerde Wouter Pillen en aanvallend door achterin 1 op 1 te spelen. FC Winterswijk was in het begin echter de gevaarlijkere ploeg met onder andere de snelle Daniël te Winkel. Toch werd de aanvallende instelling van Grol beloond. Na 8 minuten werd het 1 – 0. Een afgeslagen bal werd door Ramon Landewers hoog voorgegeven en fraai in de verre hoek gekopt door Jelle Kornegoor.

In het volgende kwartier gebeurde er niet veel. De Grolverdedigers Mart Willemsen, Johan Houben, Michel Kamphuis en Ramon Landewers wonnen hun duels en het middenveld speelde attent en met zelfvertrouwen. Grol leek goed in de wedstrijd te zitten. De eerste waarschuwing volgde echter daarna. Na onnodig balverlies werd Daniël te Winkel diepgestuurd en kwam alleen voor keeper Max de Vries. Max behoedde Grol voor de gelijkmaker. Even later was het de sterk spelende Kabir Sabotic die alleen voor Max de Vries verscheen. Wederom na een fout van Grolkant en wederom gered door Max.

Grol speelde, onder leiding van Eduardo, pressie vooruit en dwong FC Winterswijk lange ballen te geven. Hierdoor kon Grol veel aanvallen voorkomen. Maar kwam FC Winterswijk dan soms in balbezit, dan liet Grol zich echter te veel achteruit dringen. Echte kansen kreeg FC Winterswijk hier niet uit. Een vrije trap van Kabir Sabotic werd gelukkig maar net gemist door Joost Mulder. De eerste helft werd gekenmerkt door veel blessurebehandelingen, met name van Grolkant. In de 5e minuut van de extra tijd van de eerste helft kopte aanvoerder Mike Leuyerink via de binnenkant paal voorlangs. Grol kwam zeer goed weg en kon met een 1 – 0 voorsprong gaan rusten.

Het begin van de tweede helft ging gelijk op. Grol ging echter steeds vaker met de lange bal werken in de hoop dat de bal een Grolspits zou bereiken en Winterswijk ging steeds meer combineren. Dit resulteerde na 67 minuten in een mooie aanval die van 11 meter vrij ingeschoten werd door Kabir Sabotic: 1 – 1. Grol herpakt zich iets, kan de bal enkele malen voorzetten, en krijgt enkele corners, maar kan niet meer gevaarlijk worden.

Het cruciale moment vindt even later plaats als scheidsrechter Jansen Grol een penalty onthoudt wanneer Jelle Kornegoor ten val wordt gebracht in de 16 meter. Jansen staat te vaak te ver van het spel af om een goede beoordeling te kunnen maken. Een andere grote kans op de voorsprong gaat verloren als Rob Temmink een rebound via Ties ten Barge achter schiet. Even later speelt arbiter Jansen wederom een negatieve rol voor Grol. Een sliding van Mart Willemsen op de bal wordt ten onrechte bestraft met een gele kaart en een vrije bal. Deze wordt vervolgens door Kabir Sabotic fraai in de linkerbovenhoek geschoten: 1 – 2. Deze klap komt Grol niet meer te boven. Vlak voor tijd wordt het dan ook nog 1 – 3. Daniël te Winkel wordt in buitenspelpositie weggestuurd, na wederom onnodig balverlies voorin, en rondt af met een fraaie schuiver langs Max de Vries. In de 98e minuut tikt Max nog een schot van aanvoerder Mike Leuyerink uit de bovenhoek en voorkomt erger. Na 10 minuten blessuretijd fluit Jansen af. Een dure nederlaag met een bijsmaakje.

Komende zondag, carnavalszondag, is er geen competitieprogramma. Zondag 14 februari kan Grol de zaak weer recht zetten in een uitwedstrijd tegen Vorden. Daarvoor speelt men nog tegen FC Winterswijk voor de Achterhoekcup en vriendschappelijk tegen SC Lochem.

Opstelling Grol: Doel: Max de Vries.
Achter: Ramon Landewers, Mart Willemsen, Michel Kamphuis, Johan Houben.
Midden: Rob Temmink, Kai Ordelmans, Jelle Kornegoor, Eduardo de Sousa Cavalcante (93e min. Jur Dieker).
Voor: Mathijs Warnar (65e min. Ties ten Barge), Mart Zieverink (85e min. Rick Arink).
Team van de week: Grol E8
Sponsor wedstrijdbal: Wegdam Mode uit Groenlo
Bijzonderheden: Scheidsrechter Jansen uit Enschede laat over beide helften maar liefst in totaal 15 minuten extra spelen i.v.m. het grote aantal blessurebehandelingen.
Na de wedstrijd werden de supporters van s.v. Grol en FC Winterswijk een consumptie aangeboden door Grolsch en De Klok Groenlo i.v.m. 5 jaar contractverlenging met s.v. Grol en Internationaal Marveldtoernooi.