AZSV E1 - Grol E1

12-05-2016

Korte Anneliese
Vandaag stond onder tropische omstandigheden de uitwedstrijd en tevens laatste competitiewedstrijd van het het TOPseizoen 2015-2016 tegen AZSV E1 op het programma. Hoewel we al kampioen waren, wilden we ook de laatste wedstrijd in deze prachtige hoofdklasse winnen. Na de warming-up stonden de koppies van onze toppies al op springen, wat een rode köpkes staken er boven het blauwwitte tenue uit. De jongens van AZSV hadden dat waarschijnlijk ook, maar bij een rood shirt valt dat toch minder op hé.

Als snel werd de Aaltense formatie onder druk gezet en het was al snel kaasje voor onze blauwwitteGrolE1voetbalvechtmachine. Maar in het middenstuk leek het of enkelen van onze toppers zichzelf hadden opgeblazen en het moet gezegd AZSV speelde goed voetbal, stak af en toe snel het middenveld over en werd gevaarlijk. Ze hadden minimaal een doelpuntje verdiend, maar hun vizier stond niet op scherp en paal en lat stonden twee keer in de weg. EN …. onze Topperdetop goalie Tycho was in topvorm, Tycho kreeg veel te doen, maar keepte weergaloos goed. Als je het hebt over ooit een keer de perfecte wedstrijd spelen; Tycho zat daar vandaag erg, maar dan ook erg dicht bij!!!

Dat gezegd hebbende…, dat Aalten zoveel kansen kreeg, had vooral te maken met de omschakeling bij ons middenop en voorin. Het was denk ik bijna zeker te weten vermoed ik, ja dat moet wel komen door het warme weer, de volle zon en het enorme warme kunstgrasveld. Gelukkig waren er extra drinkpauzes en in de rust werden de spierbundels van onze toppers flink afgekoeld en na de rust was het überhaupt een ietsiepietsie koeler en er stak een licht Grols windje op. Dit was koren op de molen van onze toppers, want na rust speelden ze even een kwartiertje top. Vol strijd werd AZSV onder druk gezet en via de flanken werden de roodwitten uitgebeend en ingepakt. En de doelpunten… De ene was nog mooier dan de andere. Ondanks dat bleef AZSV E1 opbouwend voetbal spelen en af en toe kwamen ze gevaarlijk door, maar ja Tycho hé…. Tycho weigerde een balletje door te laten en liet ook niets door. Daarbij natuurlijk top gesteund door onze TOPverdediging van Lars en Mats.

Op het middenveld werd door Jordi, Yaluca en Tyn af en toe tikkietakkie voetbal gespeeld en voorin stond er geen maat op Juul en Thijmen. Kortom het zijn acht TOPPERS, maar het is één blauwwitteGrolE1voetbalvechtmachine en daar draait het om bij een teamsport als voetbal.

Uiteindelijk stond er 0 – 9 op het scorebord. Het was niet geflatteerd, maar AZSV had wel meer verdiend, gezien hun vertoonde spel. Hetgeen een compliment is aan dit talentvolle team, maar zeer zeker en vooral een groot compliment aan de voetbalvisie en de durf van hun trainer en begeleiders.

Na de penals kregen onze toppers een kampioensappeltaart aangeboden van AZSV en dat viel letterlijk en figuurlijk in de smaak. Erg…. Erg leuk!!!!

Tycho werd unaniem en op punten uitgeroepen tot man of the match en hij mocht the wave voor ons eigen toplegioen leiden. Ook het alternatief voor de pinball werd door Tycho aangegooid en natuurlijk,… u raadt het al…. Al onze toppers vielen weer om.

En natuurlijk werd de appeltaart heerlijk opgesmikkeld in de kleedkamer  en vervolgens werd de yakuzi weer gecreëerd door het putemmertje op kop terug te plaatsen in het afvoerputje en dan… dan is het geen afvoerputje meer en stijgt de waterspiegel vanzelf tot yakuzi-niveau…

Een mooi team, we hebben genoten van ze, we genieten van ze en we zullen blijven genieten van ze. Met één woord TOPPERS!!!

En ons eigen TOPlegioen weer compleet en in vol ornaat aanwezig. Met één woord TOPPERS!!!

Trots op ons eigen TOPlegioen,maar nog trotser op onze TOPPERS. Waarvan akte…

Door deze avondwedstrijd bleef het niet lang onrustig in het Grolse!

 

Dat E1 ook doet wat het beloofd blijkt wel uit het volgende:

Vorige week kwamen de toppers van Grol C1 langs om de E1-toppers te feliciteren met het behaalde kampioenschap. De toezegging was gedaan: ‘Volgende week bij jullie”. Hoe mooi dat Grol C1 dit afgelopen zaterdag waarmaakte door in een geweldige wedstrijd Warnsveldse Boys met maar liefst 1 – 6 te verslaan.

Deze week was het dus de beurt aan de E1 om, hun voorbeelden, de staf en de spelers van Grol C1 te feliciteren met hun dikverdiende kampioenschap. Waarvan akte.