Spelen op kunstgras

12-10-2016

De afgelopen week was er veel te doen over het spelen op kunstgras waarin rubber korrels zitten.  Het rubber zou schadelijk zijn voor de gezondheid.  De s.v. Grol heeft zich beraden hoe hier nu verder mee om te gaan.  Daarbij hebben we onze leverancier van de korrels benaderd met de vraag of de korrels bij de s.v. Grol aan de standaard norm voldoen. Hij heeft aangegeven dat dit het geval is. Er zijn namelijk ook goedkopere soorten rubber korrels in omloop maar die zijn bij de s.v. Grol niet gebruikt.

Minister Schippers van Volksgezondheid  Welzijn en Sport heeft intussen opdracht gegeven aan het RIVM  (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) om nader onderzoek te doen naar het gebruik van rubber korrels op kunstgrasvelden.

De s.v. Grol wacht dit onderzoek af.  Het onderzoek is naar verwachting binnen 10 weken klaar.  Intussen gaat de s.v. Grol verder met het intensieve wekelijkse onderhoud van de kunstgrasvelden. Vooral beluchting van het kunstgras is daarbij belangrijk omdat het ophoping van rubber korrels tegen gaat.

Ook de gemeente Oost Gelre heeft aangegeven het onderzoek van het RIVM af te wachten.  We onderhouden nauw contact om de resultaten van het onderzoek samen te gaan bespreken.

Het spelen en trainen op kunstgras gaat bij de s.v. Grol voorlopig gewoon door.

 

Bestuur s.v. Grol