Bestuurstaal Juli 2017

07-08-2017

(Gepubliceerd in clubblad 2017-2)

  1. Het seizoen 2016-2017 zit erop.  In sportief opzicht een geslaagd jaar. Geen degradanten en een heleboel kampioenen.  Die kampioenen staan in een overzicht in dit clubblad.

  2. De toernooien bij de s.v. Grol  zijn weer geweest. Het Marveld Toernooi voor de internationale topcategorie onder 15 , het Wissink Toernooi voor de categorieën onder 13 en onder 11 en het Obbink Toernooi voor onder 7.  Alle drie succesvol verlopen.  Mooie visitekaartjes voor de s.v. Grol.

  3. Nog een fantastisch visitekaartje.  Het toernooi op 24 juni voor mensen met een verstandelijke beperking. De Special Olympics. Wat een plezier en beleving. Dit was een regionaal toernooi.  Volgend jaar vindt de nationale editie van dit toernooi op sportpark Den Elshof plaats.

  4. Er komt overigens nog een groot toernooi aan in 2018. In januari (!) wordt op kunstgras een groot internationaal toernooi gehouden voor diverse categorieën.  Verenigingen , bedrijven, beroepsgroepen, instellingen, wat voor groep je ook bent, je kunt je inschrijven. Organisator is Harry Engels, bekend van het politie voetbaltoernooi.

  5. In januari kan het maar zo sneeuwen. En dan ? De s.v. Grol heeft regels voorgesteld voor het sneeuwvrij maken van de kunstgrasvelden. Deze zijn goedgekeurd door de Stichting Exploitatie Accommodatie Grol (SEAG). Want deze stichting gaat over de velden. Maximaal 2 keer in de winter worden de velden sneeuwvrij gemaakt. Dat kan uitgesteld worden indien de verwachting is dat er langere tijd sneeuw gaat vallen. De beslissing om de velden sneeuwvrij te maken wordt genomen door de voorzitter van de SEAG.

  6. De kwaliteit van de kunstgrasvelden is nog binnen de norm van de KNVB maar vervanging van het kunstgras komt in zicht. Voor vervanging van de toplaag van het hoofdveld, wordt een financieel verzoek aan de gemeente Oost Gelre gedaan. De vervanging van veld 1 moet de s.v. Grol zelf betalen. En voor de Marveld Arena zijn we in overleg met de directie van Marveld Recreatie. Dit wordt nog een hele financiële puzzel want bij de aanleg in 2008 is ervan uitgegaan dat het kunstgras 12 jaar mee gaat. Door het geweldig intensieve gebruik gaat dat niet lukken.

  7. De toplaag van het beachveld hoeft nog lang niet vervangen te worden. Het is een mooi zandveld geworden voor handbal, volleybal en voetbal dankzij een mooie samenwerking tussen de drie verenigingen. En natuurlijk door de forse financiële bijdrage uit het Rabobank fonds. Het beachveld is in beheer en eigendom overgenomen door de SEAG. Het verhuren loopt via de beheerder van het sportcafé.

  8. De Afsluiting van het Seizoen op zaterdag 10 juni was eveneens geslaagd. Leuke activiteiten voor de jeugd en een ontspannen toernooitje voor de A-jeugd en de senioren gevolgd door een koele afronding in het sportcafé. De vrijwilligers werden natuurlijk ook niet vergeten. Van een aantal mensen werd op gepaste wijze afscheid genomen met woorden van waardering.  Sportieve titels werden er ook vergeven. Bij de jeugd waren er zelfs twee “teams van het jaar” , Meiden onder 13 team 1 en Jongens onder 13 team 3.  Bij senioren werd Roy Röring (zaterdag 3) “speler van het jaar” en Grol 6 werd “team van het jaar”. De spelers van het jaar bij Grol 1 werden Michel Kamphuis (nummer 1) , Wessel Baarslag (nummer 2) en Ramon Landewers (nummer 3). De eretitel “van supporter van het jaar” ging naar Willem Kamphuis. Super jeugdvrijwilliger Stef Oldenkotte ontving een cadeautje voor 25 jaar jeugdleider en jeugdtrainer.

  9. De teamkleding is intussen weer ingeleverd. De kledingcommissie was erg tevreden hoe er afgelopen seizoen met de kleding is omgegaan. Weinig kwijt en weinig stuk.  Complimenten voor spelers en begeleiders. Vreemde dingen gebeuren er nog wel. Een team levert alle kleding keurig in, behalve de kledingtas, die waren ze wel kwijt.

  10. De kledingcommissie voert een consequent beleid. Een boete bij het kwijt raken, een flexibele instelling als er geruild moet worden en een kritische blik bij vervanging. Maar altijd vervangen als het niet meer representatief is, de spelers en speelsters van de s.v. Grol moeten er keurig bij lopen.

  11. De kledinglijn van Adidas gaat zijn vierde seizoen alweer in.  De aanschaf was duurder dan andere merken, maar aan de kwaliteit is dat te zien. Tot en met seizoen 2018-2019 blijft deze kledinglijn gebruikt worden. In totaal dus 5 seizoenen.

  12. Er blijft natuurlijk kleding over door wisseling van teams en soms is het ook over de tijd, bijvoorbeeld coachjassen.  Alle kleding die niet meer gebruikt wordt, gaat naar Football Maties. Die zorgen ervoor dat de kleding bij mensen terecht komt die het niet kunnen betalen. Vaak in de arme landen. Zo gaat het blauw wit van Grol de hele wereld over.

  13. Het voetbal voor 60+ , Walking Football genoemd, komt bij de Grol wat moeizaam van de grond. Je mag alleen wandelen in het veld en dat vinden die Grollenaren blijkbaar iets te langzaam. Misschien maar eens slow running football (langzaam rennen) gaan proberen.

  14. Het bestuur senioren wilde eens weten hoe andere verenigingen omgaan met het oprichten van vriendenteams. Een kleine, willekeurige enquête bij een vijftal buurtclubs. Bij 80% van die clubs kennen ze geen vriendenteams (meer). De s.v. Grol behoort bij de 20% die het wel hebben. De s.v. Grol zal dit blijven toestaan totdat het een normale selectie en verdeling van voetballers echt in de weg gaat zitten.

  15. Een bijzonder vriendinnenteam is het elftal van vrouwen Vios-Grol 2.  Het afgelopen seizoen was het eerste seizoen. Dat is erg goed gegaan.  Ook dankzij de gezamenlijke trainers en leiders.  Je herkent het team niet maar zo, de vrouwen hebben een eigen kledinglijn gekozen. De samenwerking wordt het komende seizoen voortgezet.

  16. Er komt nog een nieuwe samenwerking aan. Een heel bijzondere. De G-teams van Longa en Grol gaan fuseren. Daardoor kan er competitie gespeeld worden. Elke twee weken wordt er een wedstrijd gespeeld. De andere week krijgen de spelers en speelsters rust om zich weer voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Voor het vervoer naar de wedstrijden heeft kinderdagverblijf Pindakaas in Groenlo haar busjes beschikbaar gesteld. Een prachtig gebaar.

  17. Zo kijken we al weer vooruit naar het nieuwe seizoen 2017-2018. Het seizoen waarin voor s.v. Grol ruim 60 teams gaan spelen. Ruim 40 teams bij de jeugd en 20 bij de senioren. Nog steeds een groot aantal, maar de krimp bij de pupillen heeft ingezet. Nog steeds minder teruggang dan verwacht maar wel zichtbaar.

  18. Die pupillen beginnen in het seizoen aan de invoering van nieuwe wedstrijdvormen. Zo gaan de pupillen in de categorie Onder 9 (F-pupillen) 6 tegen 6 spelen.  De seizoenen daarna worden de nieuwe wedstrijdvormen in fasen voor alle pupillen-categorieën ingevoerd.

  19. De speeldagenkalender ziet er volgend seizoen ook heel anders uit.  De competitie begint pas op 23/24 september.  Daarvoor zijn er drie weekenden met bekervoetbal. De competitie eindigt pas op 26/27 mei.  Daarna begint de nacompetitie nog.

  20. Die ruim 60 teams en de 5 toernooien in het komende seizoen worden ondersteund door zo’n 430 vrijwilligers die met elkaar 680 functies uitoefenen. Dat is de huidige stand en de tendens is nog steeds stijgend.  De s.v. Grol toont ook daarmee aan een brede maatschappelijke functie te hebben.

  21. Van de selectieteams bij de jeugd zijn 5 trainers nieuw en 2 trainers blijven. Bij JO-15 en JO-13 blijven de trainers.  Bij JO-19, JO-17, JO-15 meiden, JO-11 en JO-9 treden nieuwe trainers aan.

  22. Bij de drie selectieteams bij de mannen senioren zijn alle trainers nieuw. Gezien het dunne aantal selectiespelers zal de onderlinge samenwerking heel belangrijk zijn. De trainer van Vrouwen-1 blijft.

  23. Heel uniek is het aantal elftallen Jeugd Onder 19 (vroeger A-) het komende seizoen. Het is al meer dan 25 jaar geleden dat er 4 elftallen JO-19 voor de s.v. Grol in het veld kwamen.

  24. De samenstelling van het jeugdbestuur ondergaat een grote verandering. Zes posities moeten door vrijwillig vertrek opnieuw worden ingevuld. Dat is op één na al gelukt. Veel jonge mensen gaan de open posities innemen. Een prima ontwikkeling naar de toekomst toe.

  25. Zo’n prima ontwikkeling is ook de komst van de scoutingcommissie bij de jeugd. Het laatste halfjaar heeft de commissie al gefunctioneerd en bij de indeling van de teams voor het komend seizoen heeft de commissie zijn nut al bewezen. Dat zal alleen maar beter worden als de scoutingcommissie het hele volgende seizoen zijn analyses van de spelers gaat opstellen. De verantwoordelijke trainer geeft natuurlijk ook zijn visie over de ontwikkeling van de jeugdspelers in zijn team.

  26. Om spelers nog beter te kunnen volgen is  een nieuw spelersvolgsysteem aangeschaft. Dotcomclub vervangt hiermee Talento. Maar met Dotcomclub kun je veel meer. Wedstrijden en trainingen plannen, wedstrijden analyseren en berichten verzenden. Maar ook het nieuwe camerasysteem op het hoofd, Uscoutfor geheten, gaat ondersteunen met wedstrijd- en trainingsopnamen.

  27. Het gaat natuurlijk bij de s.v. Grol niet alleen om de eerste teams van een categorie.  Die selectieteams hebben het al goed voor elkaar. De s.v. Grol gaat zich extra inzetten voor de niet-selectieteams bij de jeugd. Mede door de bijdrage van de Business Club Grol (BCG) van € 6.000,- komen er gekwalificeerde trainers bij die jeugd, minstens één keer per week.

  28. Nu we toch bij de toekomst zijn. We hebben een 8-tal ondernemers gevraagd wat er nog zou kunnen verbeteren bij de s.v. Grol.  In twee avonden (april en november) hebben ze met hun ondernemersblik naar de Grol gekeken. Georganiseerd door de sponsorcommissie. Er kwam een aantal zeer bruikbare adviezen uit.

  29. Die adviezen hebben het project “Versterking s.v. Grol” zeker beïnvloed. Dit project is toekomstgericht, kijkt naar de organisatie, analyseert het ledenverloop en daarmee de contributie-opbrengsten en zoekt mogelijkheden naar andere opbrengsten en verlaging van de uitgaven. Maar het allerbelangrijkst van dat project is om in de organisatie het onderdeel voetbal helemaal voorop te stellen. De prestaties moeten beter, de gezelligheid mag blijven.

  30. Een voorbeeld voor verhoging van de opbrengsten is een jaarlijkse actie in het najaar. Zo zullen de organisatoren van de kalender-actie (2015) en de oliebollen-actie (2016) vanaf eind 2018 samen optrekken om tot één klinkende actie te komen. De ondernemers hebben de s.v. Grol erop gewezen dat de spelende leden wel wat meer mogen terug doen voor de s.v. Grol. Ze hebben daarbij als voorbeeld de andere verenigingen in Groenlo aangehaald  die daarin veel actiever zijn. Jaar in , jaar uit.

  31. In 2017 organiseert de jubileumcommissie een grote loterij met fantastische prijzen. Daar gaat de s.v. Grol natuurlijk geen actie naast zetten. Want de jubileum-loterij is de financiële basis voor de activiteiten in het kader van Grol 100.

  32. Onze vrijwilligers op het sportpark zijn altijd actief.  Ze blijven onderhouden en vernieuwen. Het beachveld en het pomphuisje zijn nieuw. De renovatie van de kleedkamers 10-13 is hierdoor vertraagd maar er wordt geprobeerd dat nog vóór het nieuwe seizoen in te halen. En dan gaat het onmiddellijk verder met het hekwerk langs veld 2. Daarna staat vervanging van het hekwerk langs de parkeerplaats al op de planning. 

  33. Er zijn 75 vrijwilligers die een voetbaltechnische functie bij de Grol hebben en daarmee officieel lid van de KNVB zijn (bondsofficial heet dat dan).  Maar ze zijn ook nog ondersteunend lid. Onmisbare schakels in de ontwikkeling van het voetbal bij de s.v. Grol en echte verenigingsmensen.

  34. Verschillende vrijwilligers hebben in de afgelopen jaren een onderscheiding ontvangen of zijn gehuldigd. Dat lijkt soms willekeurig maar dat is het niet. Door het bestuur wordt een lijst bijgehouden met mogelijke kandidaten voor een onderscheiding. Daarnaast wordt natuurlijk gekeken wie er al een onderscheiding heeft gehad (zie de ere-galerij op de website). Elke keer wordt afgewogen wie er “aan de beurt is”.  Het blijft altijd een lastige afweging.  Als je nog geen onderscheiding hebt gehad, betekent dit absoluut nooit dat je niet gewaardeerd wordt.

  35. Een onderscheiding voor 50 jaar lid van de s.v. Grol gaat vanzelf. Elk jaar weer een mooi rijtje met vaak ook mensen die nog steeds actief zijn voor de vereniging. Op elke jaarvergadering weer mooie momenten. Er wordt wel over nagedacht hoe het verder moet, want vanaf 2019 neemt het aantal te huldigen leden steeds verder toe. En de jaarvergadering moet natuurlijk meer dan alleen een huldigingsbijeenkomst zijn. 

  36. We hebben indringende gesprekken met de wethouder van sport in Oost Gelre gevoerd over de opvang van kinderen uit minima-gezinnen. Die ouders kunnen de contributie niet betalen en daarom houden die kinderen vaak op met voetballen. Dat vindt de s.v. Grol om meerdere redenen zeer ongewenst. Er is nu afgesproken dat de contributie rechtstreeks bij de sociale dienst kan worden gedeclareerd zonder daarmee  het gezin te belasten. Een prima afspraak.

  37. De wethouder van sport heeft Longa ’30 en s.v. Grol uitgenodigd om te komen praten over het sporten door nieuwkomers. Daar is uitgekomen dat er een proef van twee jaar komt bij beide verenigingen. Alle nieuwkomers (asielzoekers, statushouders) zijn welkom bij de vereniging, bij de jeugd én bij de senioren. De gemeente betaalt feitelijk alle kosten door 125% van de normale contributie aan de vereniging te vergoeden. De nieuwkomers betalen dus zelf geen contributie en de voetbalkleding en –schoenen betaalt de vereniging. Opnieuw een mooie afspraak. De s.v. Grol heeft de eerste nieuwkomers al verwelkomd. 

  38. Een nieuwkomer die al in zeer positieve zin is opgevallen is Mahari Tewelde Teklemichael (40 jaar).  Een vluchteling uit het nieuwe land Erithrea (een voormalig deel van Ethiopië). Woonachtig in Lichtenvoorde. Een voorbeeldig lid van de Woensdaggroep. De andere 4 dagen volgt hij taallessen, Nederlands is voor mensen uit Erithrea een moeilijke taal.  Hij is co-trainer en leider bij Grol A2 en komt daarvoor twee avonden en de zaterdag op de fiets van Lichtenvoorde naar Groenlo, naast de woensdag. De Woensdaggroep vroeg zich al of er nog meer van deze mensen beschikbaar waren. Dit is inburgering van het hoogste niveau.

  39. Het komend seizoen staat natuurlijk in het teken van het honderdjarig bestaan.  Op de website svgrol100.nl  is daarvan al veel te zien.

  40. Voordat het zover is, wenst het bestuur u allemaal een heel prettige zomervakantie om goed uitgerust aan de start van dat nieuwe seizoen te staan. 

Bestuur s.v. Grol