Gouden Grolspeld voor Gerard Maarse

12-10-2017

Op 11 oktober vond in De Molenberg een speciale bijeenkomst plaats. Voorzitter Hans Scheinck en vice-voorzitter Marco Frank van de s.v. Grol zochten daar de heer Gerard Maarse (78) op. Voor zijn 50-jarig lidmaatschap ontving Gerard Maarse de gouden speld van de s.v. Grol. In het bijzijn van zijn vrouw Marietje en hun kinderen Ingrid en Wouter en één van hun 4 kleinkinderen Vera werd Gerard de gouden speld opgestoken door voorzitter Hans Scheinck.

Gerard Maarse heeft wel gespeeld bij de s.v. Grol “maar alleen als het nodig was”. Tegenwoordig noemt men dit flexibel inzetbaar. In zijn beroep als schilder bij verschillende, vooral Groenlose bedrijven heeft hij heel Oost-Nederland goed leren kennen, maar door de band met Groenlo en de s.v. Grol  was een verhuizing onbespreekbaar. De Notenboomstraat dat was hun straat. Gerard Maarse bleef vele jaren een zeer trouwe supporter van Grol 1 en somt zonder moeite vele bekende voetballers uit Grol 1 op door de jaren heen.

Hij heeft nog steeds een stevige verbinding met de s.v. Grol. Hun zoon Wouter is leider en hun kleinkinderen Tim en Vera spelen in de jeugd. Zij houden hem heel goed op de hoogte van wat er speelt bij de s.v. Grol.