Grol JO13-1 KAMPIOEN!!!

25-11-2017

Met een 6 - 1 winst op de nummer 3 DZC '68 JO13-2 is Grol JO13-1 de terechte KAMPIOEN in de najaarscompetitie. Proficiat!!! En heel veel succes in de promotieklasse!

Korte Anneliese Grol - DZC’68

We willen natuurlijk niemand de zwarte piet toeschuiven, iemand zwart maken of een zwart schaap aanwijzen, maar de weersvoorspellers hebben dit weekend een gevoelige nederlaag geleden. Want zou het niet gaan hozen, met hagelbuien en natte sneeuw, wat bleek, niets van dat alles. Het was weliswaar ietwat fris, maar met een lekker zonnetje en een beetje Grolse wind was het zaterdag in de late ochtend goed toeven op de ”Den Elshof Arena” de thuishaven van de Grol. Het was er natuurlijk genieten van alle thuisspelende Grol-teams, maar de Grol-JO13-1 alias de D1 lag wel speciaal onder de loep, want zij konden bij een overwinning vandaag de kampioensvlag hijsen in hun najaarscompetitie. De tegenstander was het niet te onderschatten DZC’68 D2. Met respect werd er naar deze nummer drie op onze ranglijst gekeken, want ook wij zijn een beetje trots op dat DZC’68 uit Doetinchem. De club die geroemd wordt om het hebben van één van de beste jeugdopleidingen van Nederland.

Zou het vandaag een loterij worden of zou onze SVGrolJO13-1toppersvoetbalvechtmachine de lijn van de afgelopen tig weken doortrekken en DZC op de pijnbank leggen. Onze toppers kwamen op en top geprepareerd met de borst naar voren, met de schouders omhoog, met de neus in de wind, met het linkeroor links naast het hoofd en met het rechteroor rechts naast het hoofd hun warming-up afwerken. Onze in het geel-blauw geklede opponenten leken toch enig ontzag te hebben voor de blauw-witte brigade met de reclame ‘Lurvink afwerkbedrijf’ op hun shirt prijkend. Het gonsde door de DZC gelederen: “We worden vandaag toch niet achter het stucwerk geplakt…”?

Klokslag 11.28 uur, stadiontijd, lopen de teams gebroederlijk onder leiding van onze toparbiter Bart Lucassen het veld op. De spanning is voelbaar, maar op het moment dat het eerste fluitsignaal klinkt, begint het spektakel. Onze toppers laten er van het begin af aan geen gras over groeien en zetten de Deutichemers onder druk. DZC zet zich echter schrap en probeert met lange ballen van achteruit de Grolse Veste te slechten.

De Grolse Veste zal een outsider denken: “Wie zijn dat dan wel”? Nou, zet u schrap en neem de tijd…

Als keeper staat daar Tycho, het keepersvak met de paplepel binnen gekregen van vader, moeder en ome Jan Dieker. Doorgekomen vanuit de Grol D3, alias ‘Stef’s blue army’. Tycho, een tijger op de lijn, intelligent in het meevoetballen en als het moet meedogenloos. Top Tycho!

De verdediging ziet er Messiaans uit en speelt Messiaans. Klein van stuk, maar groots in hun spel.

 Als laatste man speelt daar Tyn in een vrije rol. Het kan zomaar zijn dat hij rugdekking geeft aan zijn backs en even later tussen de linies doorschuift naar voren. Watervlug, tactisch en technisch voortreffelijk en eigenlijk een alleskunner. Het voetbalplezier straalt van deze topper als de zon op evenaar; ongeëvenaard dus...

Op links speelt daar onze captain Lars, een pitbull terriër in het kwadraat tot de derde macht. Maar ook technisch en tactisch niet te onderschatten. Knikkende knieën dat krijgen directe tegenstanders van hem. Klasse lars!

Op rechts hét talent van de S.V. Grol. Boet heeft werkelijk alles wat een topspeler als bagage moet hebben. Snelheid, techniek, overzicht, gevoel voor de ruimte en gevoel voor humor. Leuk hé… Boet is niet te houden voor en door niemand…

Als mandekker in het midden hebben we keuzes, maar ze doen niet voor elkaar onder. Zo hebben we Wout. Net als Lars, Davy en Boet opgest(r)oomd vanuit de succesvolle E-1 lichting met hun succestrainer Nando. We hadden het over Wout hѐ, effe de aandacht erbij. Om Wout kun je niet heen en je kunt er niet doorheen. Wout is een beul die zijn spits opvreet tot op het bot. Daarnaast heeft hij een goed overzicht en is hij technisch geschoold. Kortom deze topper heb je liever voor je dan tegen je. Ga zo door Wout!

Dan Thion, uit de stad Zwolle bie Grolle. Zowel mentaal als fysiek een sportman in hart en nieren. Wil niet verliezen en wint daardoor bijna altijd. ‘Verlies’ neemt hij als een kerel en buigt dat om naar beter worden. Wat een genot om zo’n winnaar in ons team te hebben. Thion Topper!

Schuiven we een linietje door. Het lijkt ons voetbal wel.. Links midden, onze kleine grote man. Kan vaak in de broekzak van zijn tegenstanders, maar voetbalerisch is hij tot nu toe eigenlijk altijd de baas geweest van al zijn opponenten. Hij is volgens René van der Gijp en Dick Advocaat de verrassing van dit team. Chapeau Davy!

En dan aangekomen bij het ‘drehundangelpunkt’ van dit team. Een niet-opvallende opvallende speler. Jordi, alias Jordihno de Sousa Varia de don Leon  Geelink. De strateeg middenop, het rustpunt en spelverdeler puur sang. Wat een genieten van dit talent… Klasse Jordi!

Op links Noah, net als Thion en Jakob afkomstig van het D2 van onze talentenopleider Robert. Zijn naam zou eigenlijk in kapitalen geschreven moeten worden, dus bij deze NOAH!!! NOAH is van kapitaal belang voor dit team. Een topper die even moest wennen aan het niveau en de andere omstandigheden, maar wat is hij gegroeid, wat genieten we van zijn weergaloze acties en .. en laten we het maar gewoon zeggen ‘NOAH for president’.

Dan rolt het balletje naar onze voorwaartsen. Als in eerste in slagorde Juul, alias Juulothelli. Hét voetbalfenomeen van de S.V. Grol. Spelend op intuïtie verheft hij voetbal tot een kunstvorm. In gerenommeerde wetenschappelijke voetbalwerken wordt Juul ook wel omschreven als grondlegger van het Brummelaarsime met als topstuk uit zijn collectie: ‘Het Brummelaartje’. Hoe die gaat weet ik niet, want het gaat té snel… Juul we love you!

Dan links op rechts of rechts op links, wie het weet mag het zeggen Thijmen. Ook wel miep miep Thijmen genoemd. Maar daar doe je hem mee tekort, Want Thijmen is niet alleen super snel, hij is een fantastische voetballer die steeds completer wordt en hoe mooi, mentaal steeds sterker. Hij is het bewijs van het feit dat iedereen verstand heeft van voetbal, dus niemand verstand heeft van voetbal. Horden scouts lopen er rond op ons Grolveld, maar Thijmen staat niet op hun lijstjes, hun boekwerkjes en hij is out of hun cloud-bestandjes. Schande met een grote S, maar mooi voor ons, want Thijmen is ván ons en Thijmen is vóór ons! Thijmen is onze doelpuntenmachine ha ha, lekker puh…

Dan onze super spits Jakob, uit een bekend voetbalnest, vader Diederik speelde ooit de sterren van de hemel bij Grolsche Boys 1. Jakob is de rustige onopvallende, maar niet te onderschatten kracht van onze voorhoede. Hij heeft het ‘laufpensum’ van een kudde op hol geslagen Friese raspaarden, De techniek van een voorgeprogrammeerde robotarm, het tactisch inzicht van Louis van Gaal, maar dan gecombineerd met voetbalgogme. En dat is er maar één gegeven: Jakob, een uniek talent!

Hebben ze bij Bayern een man van glas, wij hebben dé man van gewapend beton: Yaluca. Is met zijn eerste jeugd bezig en speelt daarin geweldig. Yaluca is voorbestemd om rechtsbuiten te worden, maar op welk niveau en bij welke club dat uiteindelijk eindigt weet (nog) niemand. Een zekerheid lijkt een tussenstopje bij Twente Enschedé olé olé. Wat zou Verbeek hem er graag bij hebben… Yaluca, is een complete voetballer, een koning van de kluts en een afmaker met oog voor zijn medespelers. Hoe mooi dat hij daarbij buiten het veld ook voortrekkersrol heeft in het aanjagen van de teamspirit en dat op een open minded leuke manier. Klasse Yaluca!

En, op de achtergrond is daar altijd onze Mats. Hoewel spelend voor  FC Twente JO12-1, zeg maar het toptalent van FC Twente, Is Matsie Mats gewoon één van ons en dat zal hij altijd blijven... Hoe mooi dat hij altijd bij ons aansluit als er bij de Tukkerse eredivisionist effe niets op het programma staat. Topper Mats!     

Nog effe de staffunctionarissen van dit team, zeg maar de lui die de eer hebben met deze toppers te mogen werken en gewoon een beetje met hun veren pronken. De hoofdtrѐnnert/coach Mark, de assistenttrѐnnert/coach Freddy, de loop- en fysiektrѐnnert/coach Jos, de assistent- scheidsrechter/coach Ralf en last but zeker not least leider/lijder/manager/controller/PR-man/coach Jan.

Effe terug naar de wedstrijd… Hoewel de geel-blauwen niet slecht spelen wordt het wel snel zichtbaar dat Grol de betere ploeg is, maar doelpunten tellen… Na ruim een kwartier ligt de eerste in het mandje, maar hoe knap dat DZC bijna direct hun enige kans verzilveren met een doelpunt. De onze lijken getergd en draaien de duimschroeven aan bij de geel-blauwen. Het resultaat, mooi en goed totaalvoetbal en een 2-1 ruststand. Na de rust wordt het tactisch een beetje omgezet en de blauwwitteSVGrol-JO13-1voetbalvechtmachine loopt uit naar 6-1 met daarbij een hoofdrol voor al onze dertien TOPPERS. Ze hebben het geflikt… Na het prachtige, mooie en vooral loepzuivere fluitsignaal van de geweldig leidende scheids Bart zijn we …….. KAMPIOEN, CHAMPIGNON CHAMPIONE CHAMPIONE OlÉ OLÉ OLÉ!!!

WE hebben de promotieklasse bereikt waar twee tickets zijn te behalen voor promotie naar de hoofdklasse die al zo lang lonkt... Het zal een taaie strijd worden waarbij we nog betere tegenstanders tegenkomen, we gaan alles geven en zien dan waar ons schip strandt…

Word je alleen kampioen? Nooit en …. te nimmer. WE hebben het als team gedaan, maar met veel hulp van onze basis, het fundament, onze thuisbasis: ‘Ons eigen voetballegioen’ bestaande uit partners, ouders, broers, zussen, opa’s, oma’s en andere familieleden. Waarvoor duizendmaal dank!!!

Daarnaast zijn wij geen op zichzelf staand team binnen de voetbalvereniging Grol. Vele geledingen hebben meegewerkt, meegedacht en op hun wijze meegeholpen zodat wij ons optimaal konden prepareren en focussen. Dit succes wordt dan ook opgedragen aan alle vrijwilligers van de S.V. Grol. Allen een driewerf bedankt: BEDANKT, BEDANKT, BEDANKT…

Oh ja wat een happening werd het daarna, georganiseerd, zover dat kan, door onze ouders met als opperstalmeesters Peter, Nando en Bart. Eerst werd kleedkamer één door onze toppers zelf omgetoverd tot Yakuzi jungle one. En na de kampioenspolonaise door de kantine en de kampioenstrekkertocht door Grolle waarbij de volgkar getest werd op deugdelijkheid op alle facetten, hij heeft het doorstaan…, bleef het nog lang onrustig in het Grolse in het algemeen en in ons sportcafé in het bijzonder. Waarvan akte part 1…!