Grol laat in matig duel twee punten liggen.

21-03-2005

Nadat pupil v/d week, Gijs Gasselink de bal aan het rollen had gebracht, floot scheidsrechter Scholten uit Didam voor een minuut stilte. Aanleiding hiervoor was het overlijden van oud-voorzitter van SV Kilder, Dhr.Johan van Engen tijdens de winterstop op 12 februari j.l.

De thuisploeg was geplaagd door een groot aantal blessures. Trainer Hartemink zag zich genoodzaakt een groot aantal A-junioren in zijn team op te nemen.

Trainer Gerard Bos daarentegen beschikte over een vrij complete en fitte selectie.

Hoewel Grol in de openingsfase het spel naar zich toe wilde trekken, werd al snel duidelijk dat de gastheren zich niet zonder meer kansloos achten tegen de koploper. Hierdoor gesterkt in die overtuiging door de winst van afgelopen zondag in en tegen Grolconcurrent Neede. Colin Vennebekken zag reeds in de 4e minuut een uithaal van Bas v/d Aart het doel voorbijgaan, terwijl een paar minuten later Tom Krus via een omhaal uit de draai zijn reactievermogen op de proef stelde. De doelman bleef meester in de situatie. Ondanks de vele invallers bij de thuisploeg bleek al vrij snel dat het voor de Grol deze middag geen walk-over zou worden. De eerste goede kans deed zich in de 11e minuut voor. Tom Klein Zeggelink veroverde op rechts de bal en speelt Jalal Essbai vrij. De laatste stuurde de bal met enig geluk voor de voeten van Kevin Stöteler. De spits zag geen kans deze uitgelezen situatie uit te buiten.

Na enkele plaagstootjes over en weer overkwam Mark van Schriek aan de overzijde hetzelfde. Na enig mistastten in de Groldefensie schoot de verdediger in vrije positie over. Evenals zijn ploegmaat Bas v/d Aart
een vijftal minuten later, zijn schot werd echter gepareerd door een attente Colin. Met een fraaie safe hield hij de brilstand nog op het bord. Het was ook de fase, midden eerste helft, dat Kilder meer van het spel had en Grol regelmatig achteruit drukte. Grol zette daar eigenlijk te weinig tegenover, hoewel in de 27e minuut Kevin middels kopballen twee keer gevaarlijk voor het doel was. De slotminuten waren voor de thee van Grol zijde in verdedigend opzicht erg rommelig. De actieve Bas v/d Aart had mistasten van de Grolgoalie af kunnen straffen, maar kopte rakelings over. Enkele minuten voor het rustsignaal kreeg Kevin nog een mogelijkheid. Verdediger Ap de Swart wist tijdens het controleren van de bal door Kevin, met de punt van zijn schoen zijn schietkans te ontfutselen. Grol zou na de pauze meer moeten aanzetten om de reis naar Kilder nuttig te maken en om in een hoera stemming te komen, was de indruk van vriend en vijand. De start na de thee leek in dat opzicht veel belovend. Er dienden zich direct enkele kansjes aan, maar succes bleef nog uit. Hoe anders was het aan de overzijde, keeper Colin tastte na een vrije trap mis en als een duveltje uit een doosje was Bas v/d Aart erbij om deze kans te verzilveren, 1-0. Het spel kreeg gaandeweg een meer grimmig en fysiek zwaar karakter. Felle tackles werden door de gastheren niet geschuwd, terwijl arbiter Scholten in de ogen van de Grolsupporters hier onvoldoende tegen optrad. De lijstaanvoerder raakte geïrriteerd, zeker nadat Jalal in de zestien werd vastgehouden en zo zijn kans werd ontnomen. Het Grollegioen moest tot de 60ste minuut wachten eer men eindelijk kon juichen. Sander Wiggers nam op links een hoekschop en zag tot wellicht zijn eigen verbazing de bal achter een vertwijfelend graaiende keeper Stienezen rechtstreeks in het doel verdwijnen,

1-1. Twee minuten later was de keeper wel op zijn post om een inzet van Jorrit met de voet onschadelijk te maken en wist daarmee zij team voor een achterstand te behoeden. Het spel golfde over en weer, met mogelijkheden voor beide doelen. Zo ook bij een kopbal van Jeroen van Dalen uit een voorzet van Frank Oosterholt, die de Kilder sluitpost ternauwernood over de lat wist te tikken.

De slotfase en de ruim bij gemeten blessuretijd kenmerkte zich vooral door hectiek en tijdrekken van de gastheren. Na de driepunter op Neede was men kennelijk zeer tevreden met dit gelijkspel. Om dit kracht bij te zetten schuwde men strijd en de daarbij behorende middelen zeker niet. Op Paasmaandag wacht Grol andermaal een zware dobber. In het thuisduel tegen Doetinchem mogen de mannen van Gerard Bos weer vol aan de bak voor het beoogde resultaat.

Scheidsrechter: M. Scholten uit Didam

Eindstand: 1 - 1

Ruststand: 0 - 0

Scoreverloop: 47ste min. 1-0 Bas v/d Aart, 60ste min. 1-1 Sander Wiggers.

Gele kaarten: Edwin Engelen, Mark van Dillen (Kilder) Patrick Blanckenborg, Tom Klein Zeggelink (Grol).

Afwezig bij Grol: geen

Bijzonderheden: Voorafgaande aan het duel een minuut stilte i.v.m overlijden van oud-voorzitter Johan van Engen van Kilder.