Passie ontbreekt in cruciaal thuisduel.

04-04-2005

Het duel tegen runner-up Varsseveld, betekende vooraf voor de thuisploeg geen gemakkelijke opgave. De eigen prestaties na de winterstop boezemen niet direct een groot vertrouwen in, terwijl de gasten de volle winst behaalden uit de drie gespeelde wedstrijden en derhalve aan een imposante opmars bezig zijn. Om de voorsprong van drie punten op de naaste concurrent te behouden of uit te breiden, zal het vlaggenschip van de SV Grol alles uit de kast moeten halen en bovenal doeltreffend moeten zijn om de bittere nasmaak van de nederlaag tegen Doetinchem weg te spoelen. De doorgaans gebruikelijke aftrap van de pupillen van de week kreeg een leuk accentje. Na het fluitsignaal van arbiter Koeslag, stormden zij beiden elk naar weerszijden op de doelman af om daarna doel te treffen middels fraaie misleidende acties. De spelertjes van Grol E7 kregen de handen op elkaar van het publiek, dat niet alleen van deze acties genoot, maar ook van het fraaie voorjaarsweer. Hoe teleurstellend was daarna het verloop van de eerste uitgave van de SV Grol. Na een voorzichtig en aftastend begin, overigens van weerszijden, werd het voor de neutrale toeschouwer al vrij snel duidelijk waarom de gasten uit Varsseveld uit de laatste drie wedstrijden de volle winst wisten te behalen. Reeds in de 7e min. verstuurde Martijn ten Brinke een fantastische lob richting het Groldoel. De ver voor zijn doel staande Dennis Dibbets wist echter dit gevaar te bezweren. Amper twee minuten later verlengde Koen Arentsen een vrije trap, maar de bal vloog in diagonale richting juist voorbij het doel. De toon was hiermee gezet. Varsseveld speelde feller, was steeds een fractie eerder bij de bal, gebruik makend van hun fysieke kwaliteiten. Geduldig wachtte de ploeg op zijn kansen, veelal voorkomend uit counters. 

Rond de 18e min. stuurde Lennard met een fraaie pass, Jallal naar de voorste lijn, maar diens strakke voorzet wist Patrick van Egmond niet in te knikken. De kleine spits kwam een metertje te kort. Anders verging het Frank Besselink aan de overzijde, koelbloedig strafte hij laconiek verdedigen af en scoorde in de 21e min. beheerst de 0-1.

Varsseveld was niet scheutig met haar fysieke kracht. Tom Groot Kormelink moest dat door toedoen van Thomas Damman ervaren. Scheidsrechter Koeslag hield echter zijn kaarten nog op zak, het bleef bij een vermaning. Na een half uur spelen hielp Mark Aalbers de Grol defensie, door een uitgelezen kans als een verdediger naast de paal te koppen. Grol zag gaandeweg geen kans de bal in de ploeg te houden, het leder werd niet in de voet aangespeeld. Wat restte was vaak de lange bal, met als gevolg een matige balcontrole. Vlak voor rust schoot Varssevelder Wim Navis een vrije trap nog rakelings over.

Uitstel van executie, hetgeen even later zou blijken. Koen Arentsen deelde twee minuten later met een strak schot de genadeklap uit, 0-2. Aan de overzijde dwong de thuisclub niets af. Niet dat de gasten zoveel beter waren en de sterren van de hemel speelden, hun lesje in effectiviteit hadden ze wel geleerd. Na de thee bracht Gerard Bos een tweetal verse krachten, in de hoop, het getij nog te keren. Sander Wiggers en Jeroen van Dalen werden uit hun lijden verlost. Voor hen maakten Gerrit Pfeifer en Jean Paul Papen hun opwachting.

Nauwelijks is er afgetrapt of Mark Aalbers verscheen verraderlijk dicht in de buurt van het Groldoel. Tot opluchting van de gastheren gaat zijn schot ten koste van een hoekschop naast. De wens van de gedachte komt maar niet uit. Grol blijkt onmachtig een wending aan het duel te geven, het speelde daarvoor te krampachtig en te onzeker, het wist geen gaatje te vinden om het degelijke spel van Varsseveld te ontregelen. Ook de gasten geloofden het  op een zeker moment wel, ook zij bespeurden geen doortastendheid en bezieling bij hun opponent. In de slotfase had Koen Arentsen de stand nog een ruimer aanblik kunnen geven, maar zag zijn kopstoot op drie meter afstand van de doellijn nog naast de staander verdwijnen. Een gretig Varsseveld kwam, zag en overwon, zonder daarbij tot het uiterste te moeten gaan. Hoewel, twee gele kaarten maar wel drie punten. Terwijl de thuisploeg met lege handen en zonder geel achter bleef. Over inzet gesproken, deze zal a.s. zondag in de uitwedstrijd tegen Sc.Neede zeker aanwezig moeten zijn om de altijd nog fraaie, maar o zo sensibele koppositie te kunnen handhaven.  

 

OPSTELLING GROL 1

Doel: Dennis Dibbets,

Achter: Tom Groot Kormelink, Juliën Harbers, Tom Klein Zeggelink, Patrick Blanckenborg.

Midden: Jeroen van Dalen (Gerrit Pfeifer), Sander Wiggers (Jean Paul Papen), Lennard Walterbos.

Voor: Jalal Essbai (Jorrit Bomers), Patrick van Egmond, Kevin Stöteler.

 

Scheidsrechter: G.J. Koeslag uit Gendringen

Ruststand: 0 - 2

Eindstand: 0 - 2

Scoreverloop: 21e min. 0-1, Frank Besselink. 42e min. 0-2, Koen Arentsen.    

Gele kaarten: Martijn ten Brinke en Luke van Niekerk (Varsseveld)

Afwezig bij Grol: Wouter Scharenborg, Jonathan Lammers, Frank Oosterholt (blessures).

Bijzonderheden: Voor, tijdens de rust en na de wedstrijd de alom bekende Fancy Fair georganiseerd door de vrienden van de SV Grol, de V.S.V.G., in het sportcafe van Den Elshof.

Man of the match: Tom Groot Kormelink

 

UITSLAGEN AFGELOPEN ZONDAG

Grol - Varsseveld 0-2

Angerlo Vooruit - Sc. Eibergen 1-2

Doetinchem - HC’03 2-1

WVC - DVC’26 2-2

Sc. Neede - PAX 1-0

Kilder - Ulftse Boys 1-0

 

PROGRAMMA ZONDAG 10 APRIL a.s.

HC’03 - SC Eibergen

DVC’26 - Varsseveld

PAX - Angerlo Vooruit

Ulftse Boys - Doetinchem

Kilder - WVC

Sc Neede - Grol