William Krabbenborg winnaar Free Kick Grol

18-05-2009

Vrijdagavond vond de eerste Free Kick competitie plaats op het hoofdveld van de sv  Grol. De senioren en A-spelers speelden mee in de voorronde van de door AB-Oost georganiseerde Free Kick competitie. In totaal deden 19 spelers mee. Allemaal namen zij 5 vrije trappen. Ze konden kiezen uit verschillende posities voor de goal op verschillende afstanden waaraan verschillende te behalen punten waren toegekend. Uiteraard stond er een keeper in de goal en deze werd geholpen door een muurtje. Helaas was het een kunstmatige muur, want er was niet veel animo om een levende muur te vormen. Uit elk elftal deed de vrije trap specialist mee. De verwachtingen waren hoog gespannen. Helaas werd er niet veel gescoord. Kwam het door de kunstmatige muur die veel spelers voor de eerste keer voor zich zagen staan? Of was het de regen die continu naar beneden kwam? Of waren het de scheidsrechters Rob Stokkers en Tim Wekking die alles strak in handen hadden. Al met al waren er toch een aantal spelers dat punten scoorden, ondanks het uitstekende werk van de keepers Dennis Dibbets en Nick Assink die om de beurt het doel verdedigde. Veel spelers eindigde op een gedeelde laatste plaats met 0 punten. Gelukkig beweerden ze allemaal dat het ze zaterdags of zondags wel lukte. Op de 3e plaats eindigde Christiaan Pillen met 4 punten, gedeeld 2e werd Walter Groot Severt, Emiel Gartsenveld en Stephan Harmsen met 5 punten. Van Walter werd eigenlijk meer verwacht. Hij was de enige 2 benige speler met een ongenadig hard schot in de benen. Helaas schoot hij 1x raak vanaf 24 meter, goed voor 5 punten. Voor de rest werd de ballenvanger getest. Hetzelfde gold een beetje voor Emiel. Ook 1x raak vanaf 24 meter. Misschien moet hij het in de toekomst aan zijn vader over laten die wel alles raakt. En Stephan moest ook zijn meerde erkennen in de muur en de keepers met 1x raak vanaf 24 meter. De winnaar van de Free Kick competitie van de sv Grol is William Krabbenborg, speler van Grol 4. Hij wist de muur en de keeper 2x te passeren vanaf links en hij wist 2x de paal te raken vanaf links, samen goed voor 8 punten. William zal een waardige ambassadeur zijn voor de Grol op 2 juni tijdens de voetbalclinic onder leiding van Pierre van Hooijdonck op het hoofdveld van de sv Grol en op 26 juni tijdens de finale in het stadion van FC Zwolle.

William Krabbenborg in actie

Om ook de jeugd te laten kennismaken met de Free Kick competitie heeft de Sv Grol op dezelfde dag ook een interne competitie voor de C- en B-klasse georganiseerd. Van alle teams werden twee spelers uitgenodigd om net als bij de A-junioren en senioren vijf vrije trappen te komen nemen. Het enige was er gewijzigd werd waren de afstanden; die hebben we met twee meter teruggebracht naar 18, 20 en 22 meter. De beide scheidsrechters Robin Garstenveld en Patrick Pos hadden alles goed onder kontrole en hebben regelmatig de levende muur, die was samengesteld uit de overige deelnemers, op de juiste plaats moeten zetten. Het nemen van een goede vrije trap bleek wel moeilijk te zijn, aangezien de muur het hevig te verduren kreeg. Ook konden onze goed keepende doelverdedigers Wessel en Freek diverse ballen keren. Na de eerste drie schoten was het Arno te Brake die aan kop ging met een fraai schot op de lat. De laatste twee schoten werden om de beurt genomen zodat de spanning er in bleef en er snel een andere afstand voor meer punten gekozen kon worden. In de B-jeugd waren het Arno te Brake en Mart Zieverink die met 5 punten moesten kampen voor de titel. Edgar Walterbos nam met 3 punten de derde plaats in beslag. Arno te Brake schoot de laatste bal tegen beide palen en kon zo de titel voor zich opeisen.
Ondanks vele goede schoten waren er bij de C-jeugd niet veel treffers te zien. Jordy Oonk kon met zijn vierde schot vijf punten laten noteren en was hiermee de beste.
Beide winnaars kregen een waardebon voor Mark Sport uitgereikt.

Namens de organisatie willen wij alle winnaars nogmaals feliciteren en William veel succes wensen tijdens de finale van de AB Oost Free Kick Competitie.