Pierre van Hooijdonk verzorgt clinic bij SV Grol

30-05-2009

Pierre van Hooijdonk geeft dinsdagavond 2 juni a.s. bij SV Grol een speciale clinic over vrije trappen. De clinic start om 20.30 uur en iedereen is van harte uitgenodigd om gratis een kijkje te komen nemen.

Voorbereiding finale AB Oost Free Kick competitie
Pierre van Hooijdonk geeft een clinic aan een aantal uitverkoren voetballers uit de regio die zich voorbereiden op de finale van de AB Oost Free Kick Competitie. Op vrijdag 26 juni gaan in totaal 64 finalisten in het FC Zwolle Stadion met elkaar de competitie aan om te bepalen wie de beste vrijetrappenspecialist is. De winnaar ontvangt € 10.000 voor zijn of haar voetbalclub.

Interne competitie s.v. Grol
Vrijdag 15 mei jl. vond de interne competitie bij de s.v. Grol plaats en glorieus winnaar werd William Krabbenborg, speler van Grol 4. Hij zal namens de s.v. Grol meedoen aan de clinic van Pierre van Hooijdonck en onze club vertegenwoordigen in de finale van de AB Oost Freekick competitie in het stadion van Zwolle op vrijdag 26 juni a.s. Hij zal er vol voor gaan om die € 10.000,-- voor de club in de wacht te slepen. Daarvoor verdient hij alle steun en wij roepen iedereen hierbij dan ook alvast op om vrijdag 26 juni a.s. mee te gaan naar Zwolle om  William aan te moedigen. Nadere informatie over de finale volgt binnenkort !

Het programma van dinsdag 2 juni:
De clinic start voor toeschouwers om ongeveer 20.30 uur op het voetbalveld van SV Grol in Groenlo.
 
20.00 uur: Pierre stelt zichzelf in de kleedkamer voor aan de finalisten. Hij geeft aan hoe belangrijk het nemen van een vrije trap is en hoe je dit zo goed mogelijk onder de knie krijgt.

20.15 uur: Pierre verzorgt een warming up.
 
20.30 uur: Aanvang clinic vrije trappen nemen. Alle finalisten krijgen de mogelijkheid om onder het toeziend oog van de meester een aantal vrije trappen te nemen, waarna Pierre aanwijzingen en tips geeft. Het aanwezige publiek kan de verrichten volgen vanaf de zijlijn en via de speakers.

Pierre van Hooijdonk heeft een enorme staat van dienst. De inmiddels 39-jarige Pierre voetbalde bij NAC, Celtic, Nottingham Forest en Feijenoord en stond bekend als specialist in het nemen van vrije trappen. Hij speelde 46 interlands voor het Nederlands elftal en scoorde in die wedstrijden 14 keer. Pierre is inmiddels in opleiding als trainer/coach bij Excelsior Rotterdam. Met deze ervaring en prestaties is hij ook dé aangewezen man om de finalisten de fijne kneepjes bij te brengen van het nemen van een vrije trap.

Wat is de AB Oost Free Kick competitie?
€ 10.000 ligt er klaar voor de voetbalclub die de voetballer/voetbalster levert die de beste vrije trap kan nemen. Hiervoor strijden de leden van 64 amateurclubs uit de vier provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe en Flevoland eerst tijdens een interne competitie om een plek in de finale. De finalisten worden bekend gemaakt op de website www.aboostfreekickcompetitie.nl.

AB Oost organiseerde vorig jaar voor de eerste keer de AB Oost Free Kick Competitie. Wegens het grote succes vindt dit jaar de tweede editie plaats.

Free Kick op televisie
Free Kick komt ook op televisie. De regionale omroepen maken een speciale serie over de AB Oost Free Kick Competitie. Tijdens deze programma’s worden diverse voetbalverenigingen gevolgd in de aanloop naar de finale. Als afsluiting wordt een volledige aflevering gewijd aan de ongetwijfeld spannende finale.  

Veel informatie is ook te vinden op www.aboostfreekickcompetitie.nl