Christian Pillen voor het achtste jaar winnaar

08-01-2012

Alsof het voor de eerste keer was, nam Grolspeler Christian Pillen afgelopen zondag in het volle en gezellige Sportcafé op het sportpark Den Elshof als winnaar van de Nieuwjaarsloop van de s.v. Grol de Ferry Froeling-wisseltrofee in ontvangst.


Winnaar Christian Pillen van de Nieuwjaarsloop 2012 van de s.v. Grol met midden jeugdvoorzitter Dennis Pasman en rechts Jan van Groessen, verenigingsman van het seizoen 2010-2011.

De nog maar 24-jarige middenvelder van Grol 1, die vanwege zijn voetbalcapaciteiten ook in de achterhoede alsook in de voorhoede goed uit de voeten zou kunnen, lachte van oor tot oor. Hij is het immers die het hardloopfestijn van de Groenlose voetbalclub voor het achtste achtereenvolgende jaar op zijn naam heeft weten te schrijven. Een Nieuwjaarsloop die dit jaar reeds voor de 31e maal plaatsvond.

“Het is ieder jaar weer een mooie ervaring om deze loop te winnen. Wennen doet het nooit. En daarom zal ik er voorlopig nog ieder jaar voor gaan. Mijn doelstelling is om deze wedstrijd in ieder geval tien keer op rij op mijn naam te schrijven”, aldus de sportman Pillen, die momenteel bezig is aan zijn zesde seizoen in Grol 1 en reeds in het seizoen 2007-2008 de eer had om te worden uitverkoren tot ‘Voetballer van het jaar bij de s.v. Grol’.

Na winnaar Christian Pillen eindigde Bram Rhebergen op de tweede plaats en ging de derde plaats in de eindrangschikking naar Wouter Scharenborg. Zondagmorgen werden onder de voor de tijd van het jaar extreem goede weersomstandigheden de in totaal 245 deelnemers aan de Nieuwjaarsloop weggeschoten voor deelname aan zowel de korte afstand (3,5 kilometer) als de lange afstand (10 kilometer) door de landelijke contreien van Zwolle. Ter vergelijking: in 2010 namen er 256 lopers deel en in 2011 243 lopers. Het record stamt uit 2009 toen er 289 enthousiastelingen van jong tot oud aan de start verschenen.

Klik hier voor de volledige uitslagen en overzicht prijzen



Nieuwjaarstoespraak
In zijn Nieuwjaarstoespraak memoreerde voorzitter Hans Scheinck dat de prestaties van de diverse selectie-elftallen nogal wisselend en wisselvallig zijn.
“Laten we maar zeggen dat er nog een zware tweede competitiehelft volgt, waarbij ik een uitdrukkelijk beroep doe op de sportiviteit van alle teams. Er zijn in de eerste competitiehelft een paar incidenten geweest op het veld die niet bij de sv Grol passen. De besturen van de Jeugd en de Senioren houden ook namens het Hoofdbestuur ons imago van een nette en sportieve vereniging streng in het oog. Dit moest gezegd worden, maar daarnaast draait de sv Grol eigenlijk uitstekend”, aldus Scheinck, die voor alle zaken die er spelen binnen de vereniging gemakshalve verwees naar het laatste clubblad van december 2011.
“In de rubriek ‘Voorzitterstaal’ zal ik twee keer per jaar alle leden via het clubblad op de hoogte houden van alle ontwikkelingen. Een paar zaken wil ik vandaag nog toevoegen. In de eerste plaats het clubblad zelf, waar een wisseling van de hoofdredacteur is geweest. Hoofdredacteur ad interim Ferry Broshuis heeft het toetsenbord weer overhandigd aan Henri Walterbos, zijn voorganger en opvolger. Op het eind van het seizoen neemt nog een belangrijk persoon afscheid en dat is Peter Bokma als hoofdtrainer va onze club. Beetje snel, kun je wel zeggen. Maar als ik morgen burgemeester van Oost Gelre zou kunnen worden, zou ik ook aftreden als voorzitter van deze vereniging. Als dat trouwens een goede vergelijking is”, sprak de Grolvoorzitter, die daarmee de lachers op zijn hand kreeg.

Naast de vermelding dat Jos Heutinck uit Zieuwent met ingang van het seizoen 2012-2013 de nieuw hoofdtrainer van de sv Grol wordt, maakte Scheinck ook melding van de nieuwe hoofdbestuursleden Frank ter Bogt en Peter Harbers, alsmede van hun taken.



Klik hier voor Meer foto's

Hans Scheinck verder: “Ik heb nog een nieuwe naam voor jullie. Ivo Tenten stopt namelijk met het uitvoeren van de ledenadministratie en de contributie-inning. Dat heeft hij een aantal jaren uitstekend gedaan. Hij wordt opgevolgd door Tom Hoffman, oud speler en oud jeugdleider. Met zijn 41 jaar en zijn achtergrond als accountant gaan we nog heel veel plezier beleven aan zijn persoon en deskundigheid. Ik sprak al een aantal keren over onze accommodatie. De KNVB heeft de kwaliteit ook ontdekt en doet daarom steeds meer een beroep op de sv Grol en op het Sportcafé en de bijbehorende ruimtes. Daar zijn we trots op en we doen het graag. Zo worden op zaterdag 19 mei van dit jaar twee bekerfinales van het district Oost op het sportpark Den Elshof gespeeld.”

Preses Scheinck sloot af met een heugelijke mededeling. “Na de winterstop gaan er twee extra pupillenteams aan de competitie deelnemen: Grol F10 en Grol F11, voortkomend uit de eigen Grol-school , de training van de F-pups. Elke zaterdagmorgen het hoogtepunt van de week bij de sv Grol. Zoals jullie weten, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Voor de wat kortere termijn wens ik jullie allemaal een sportief en gelukkig Nieuwjaar.”

Nieuwe trainers
Daar waar Hans Scheinck melding maakte van de nieuwe hoofdtrainer bij de sv Grol, te weten  Jos Heutinck uit Zieuwent, ging jeugdvoorzitter Dennis Pasman uitvoerig in op de jeugdtrainers, die met ingang van het seizoen 2012-2013 aan het technisch roer staan.
Dit zijn bij Grol A1 Michel Kamphuis en Bart Porskamp, bij Grol B1 Kevin Vos (nu nog trainer van Sp. Neede A1) met assistent Robin Schuurmans, bij Grol C1 Christian Pillen, Max de Vries jr. en Mart Willemsen, bij Grol D1 Max de Vries en Marc van Meurs, bij Grol E1 Bert Roeterdink en bij Grol F1 John Ligtenberg.

Daarnaast bejubelde jeugdvoorzitter Dennis Pasman de dames- en meidenafdeling binnen de sv Grol, die momenteel een enorme groei doormaakt. De afdeling Meiden A zal in het seizoen 2012-2013 getraind worden door Rein Nienhuis en Ronald Westervoorde en voor de training en begeleiding van de Meiden B zijn de gesprekken c.q. onderhandelingen met eventuele potentiële kandidaten nog gaande.