Uitnodiging Algemene Leden Vergadering

30-09-2012

Geachte leden,

Hierbij nodigen wij u uit voor het bijwonen van de algemene ledenvergadering van de sportvereniging ‘Grol’. De vergadering zal worden gehouden op:

MAANDAG 1 OKTOBER 2012
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: clubgebouw s.v. Grol

Voorafgaande aan de vergadering wordt om 19.45 uur voor alle leden en andere belangstellenden een herdenkingsbijeenkomst nabij de herdenkingszuil ‘Bewogen staan wij stil’ gehouden. Eén en ander ter nagedachtenis aan alle gestorven leden van de vereniging. Zij, die daarbij aanwezig willen zijn, zijn van harte welkom!

AGENDA :

1) Opening
2) Notulen algemene ledenvergadering, de dato 5 oktober 2011
3) Algemeen jaarverslag (seizoen 2011-2012)
4) Financieel jaarverslag (seizoen 2011-2012)
5) Verslag kascommissie (seizoen 2011-2012)
6) Verkiezing kascommissie (seizoen 2012-2013)
7) Vaststelling begroting (seizoen 2012-2013)
8) Bestuursverkiezing

PAUZE

9) Samenwerking met s.v. Grolse Boys
10) Presentatie speerpunten 2012 - 2014
11) Mededelingen
12) Rondvraag
13) Huldigingen
14) Sluiting

Bestuur sportvereniging ‘Grol’

TOELICHTING:

De notulen van de algemene ledenvergadering d.d. 5 oktober 2011, het volledige algemene jaarverslag (tijdens de ALV zal een samenvatting worden voorgelezen) alsmede het financieel jaarverslag (seizoen 2011-2012) liggen op de avond van de vergadering vanaf 19.15 uur in het clubgebouw voor alle leden ter inzage.

Agendapunt 8: Bestuursverkiezing

Bij de bestuursverkiezing is volgens rooster de heer Tonnie Zieverink (secretaris) aftredend en herkiesbaar.

Voorts stelt het bestuur een uitbreiding van het aantal bestuursleden voor van 8 naar 9 leden. Sinds zijn aantreden als vice voorzitter in 2010 is Marco Frank belast met de taakgebieden communicatie en sponsorzaken. Gebleken is dat deze twee onderdelen veel te complex en tijdrovend zijn om die bij één bestuurslid onder te brengen. Marco Frank zal naast zijn overige taken als vice voorzitter het onderdeel communicatie blijven doen en het voorstel van het bestuur is om een extra bestuurslid aan te stellen voor de functie sponsorzaken.

Zowel communicatie als sponsorzaken zijn van wezenlijk belang voor de s.v. Grol. Communicatie is zeer belangrijk om de informatiestromen intern maar ook extern zo goed mogelijk te laten verlopen. Voor een grote club als de s.v. Grol, met zeer veel leden, vrijwilligers, sponsors en andere belanghebbenden, als ook door het verschijnen van nieuwe communicatiemiddelen, is dit niet vanzelfsprekend.
De sponsoring is eveneens van wezenlijk belang omdat dit voor ca 40% van de inkomsten zorgt. In deze economisch moeilijke tijden is het niet makkelijk om de sponsoring op peil te houden en is het belangrijk om de relatie met deze sponsors te versterken. Om beide complexe en tijdrovende zaken de volledige aandacht te kunnen geven heeft het bestuur besloten om deze niet meer bij één bestuurslid onder te brengen.

Het bestuur stelt de algemene ledenvergadering dan ook voor om mevrouw Noëlle Neeleman te benoemen in deze functie. Tijdens de jaarvergadering zal zij nader worden geïntroduceerd.

Agendapunt 9: Samenwerking met s.v. Grolse Boys

Zie ledenbrief hieronder aan zowel de leden van de s.v. Grol als de s.v. Grolse Boys.

Agendapunt 12: Huldigingen

In 1993 bij de viering van het 75-jarig bestaan van de vereniging heeft het bestuur een gouden ‘Grol’-speld in het leven geroepen, bestemd voor de leden die 50 jaar of langer lid zijn. Deze speld wordt jaarlijks tijdens de algemene ledenvergadering uitgereikt aan de leden, die in hetzelfde jaar het 50-jarig lidmaatschap hebben bereikt. Bij het agendapunt Huldigingen valt dit jaar deze eer te beurt aan vier, in deze uitnodiging nog niet bij naam te noemen leden.

BRIEF SAMENWERKING met SV GROLSE BOYS:

Geachte leden,

Deze ledenbrief hoort bij de algemene jaarvergadering van de s.v. Grol die op maandag 1 oktober a.s. wordt gehouden.

Iedereen zal inmiddels wel gehoord of gelezen hebben dat we in de Achterhoek steeds meer te maken krijgen met een vergrijzing van de bevolking. Deze vergrijzing heeft weer een ontgroening tot gevolg, wat betekent dat in onze regio het aantal kinderen absoluut flink zal dalen. Deze daling zal ook voor het ledenaantal van de jeugdafdelingen van alle sport-verenigingen ongunstige gevolgen hebben. Concurrentie tussen de diverse sport-verenigingen is van alle tijd, maar een verdergaande concurrentie tussen de jeugdafdelingen van twee voetbalverenigingen in een relatief klein stadje als Groenlo, zal zonder meer negatief doorwerken voor beide verenigingen. Zeker over een termijn van 5 tot 10 jaar.

We willen dit niet afwachten en op de veranderende situatie inspelen.

De s.v. Grol heeft het initiatief genomen voor een oriënterend gesprek over de toekomst van onze voetbalverenigingen. Speciale aandacht ging daarbij natuurlijk uit naar de jeugd-afdelingen.

We hebben afgesproken dat we –na overleg met onze leden– verder met elkaar in gesprek gaan met als onderwerpen: samenwerking en de toekomst van het voetbal in Groenlo. In die volgorde zullen we de gesprekken aangaan. Het ligt voor de hand dat we ons in het begin zullen concentreren op samenwerking bij de jeugd.

We houden bij de besprekingen wel alle opties open. Ook die van een eventuele fusie. We nemen daarvoor wel echter een aantal jaren de tijd om het één en ander uit te werken en te bespreken. De besturen zullen zo nodig de leden regelmatig op de hoogte houden van de voortgang van die besprekingen.

Uiteindelijk zijn het de leden die beslissen over die toekomst.

Tijdens de jaarvergadering op 1 oktober a.s. zullen we dit punt nader toelichten en eventuele vragen van uw kant beantwoorden. Veel nieuws zal er echter nog niet zijn, omdat er slechts één oriënterend gesprek is geweest. Wel zijn beide besturen benieuwd naar uw reacties en ideeën en het is dus van groot belang dat u uw mening laat horen over de toekomst van het voetbal in Groenlo.

Namens het hoofdbestuur s.v. Grol,
Hans Scheinck, voorzitter