SV Grol krijgt eenmalige subsidie van de gemeente Oost-Gelre

14-11-2012

De gemeenteraad heeft op 6 november 2012 een besluit genomen over de aanvraag van de s.v. Grol om een extra subsidie voor de renovatie en uitbreiding van kleedkamers. De aanvraag is in september 2010 ingediend en bedroeg € 215.000,-.

Gezien de matige financiële positie van de gemeente Oost Gelre in de afgelopen jaren is deze aanvraag twee keer aangehouden. Daarover hebben de wethouders Financiën respectievelijk Sport keurig contact gehouden met het hoofdbestuur van de s.v. Grol. Het college van burgemeester en wethouders heeft bij de voorbereiding van de gemeentebegroting 2013 besloten de aanvraag van de sv Grol op te nemen in de begroting voor een bedrag van € 175.000,- . De gemeenteraad heeft dus besloten dit voorstel over te nemen en de aanvraag toe te kennen.

In ruil voor de eenmalige subsidie van € 175.000,- moet de s.v. Grol de jaarlijkse subsidie van € 8.500,- voor de gebouwen inleveren. Daar was het hoofdbestuur mee akkoord gegaan. In feite heeft de gemeente de jaarlijkse subsidie afgekocht voor een periode van 20 jaar. Na die periode komt die subsidie natuurlijk niet terug.

Zoals vastgelegd in de aanvraag zal de s.v. Grol met het toegekende bedrag de kleedkamers 4 tot en met 10 renoveren (intussen afgerond en betaald met een lening van de bank die nu kan worden afgelost), de kleedkamers 1 en 2 renoveren (moet nog starten) en twee extra kleedkamers bouwen (moet nog starten). De s.v. Grol hoopt door weer veel zelfwerkzaamheid dit allemaal te kunnen realiseren van dat toegekende bedrag. Als dat lukt, dan is de planning dat alles klaar is met ingang van het seizoen 2013-2014.