Na overwinning in Pannerden bekert Grol 1 door

25-11-2012

RKPSC 1 - Grol 1  1-3

HET BEKERSUCCES VAN DIT SEIZOEN TOT OP HEDEN

Naast het succesvolle optreden in de reguliere competitie is de hoofdmacht van Grol ook in de bekercompetitie tot op heden bijzonder verdienstelijk bezig. Bij de start van het seizoen 2012-2013 wist de equipe van trainer/coach Jos Heutinck de poulefase te overleven. Wel werd er in de poule met 1-0 verloren van Concordia Wehl, maar de overige twee wedstrijden tegen FC Eibergen en DZC ’68 Doetinchem werden met respectievelijk 1-0 en 4-2 gewonnen, waardoor men verzekerd was van een plaats in de eerste knock-outronde. In deze ronde wisten de Grollenaren op het kunstgras van het sportpark Den Elshof de eerste selectie van Ruurlo (uitkomende in de derde klasse) met 3-1 te verslaan.

Als gevolg daarvan diende zich afgelopen zondag de tweede knock-outronde aan en dat in Pannerden tegen het eerste team (uitkomende in de vierde klasse) van de Rooms Katholieke Pannerdense Sport Club. RKPSC werd in 1945 opgericht en nam in 1995 bij het 50-jarig bestaan het sportpark De Pauwengaard in gebruik.

Een bekerwedstrijd die Grol niet alleen met 3-1 won, maar ook zonder lichamelijke of fysieke kleerscheuren doorkwam. Grol heeft zich derhalve geplaatst voor de derde ronde van de bekercompetitie, die op zondag 16 december a.s. wordt gespeeld. Maar Grol heeft ook op bekerniveau de wind in de zeilen. Want voor deze ronde is men vrijgeloot, hetgeen betekent dat Grol nu reeds automatisch is geplaatst voor de vierde bekerronde, die voorlopig is vastgesteld op zondag 13 januari 2013. De tegenstander dan is afhankelijk van de resultaten in de derde bekerronde.

DEZE WEDSTRIJD

En om te beginnen waren er op het sportpark in Pannerden enkele bijzondere, beter gezegd vermeldenswaardige aspecten waar te nemen. Allereerst was het ook bij deze wedstrijd weer opmerkelijk hoeveel Grolsupporters de moeite hadden genomen om de eerste selectie van Grol te begeleiden tijdens ditmaal een bekerwedstrijd. Overigens kan het niet aan de daardoor tevens aanwezige ‘Grolse Wind’ hebben gelegen, maar het waaide er behoorlijk aan de ‘Pannerdense Diek’, waardoor het voor het Grolpubliek geen pretje was om de volle negentig minuten op een hierdoor troosteloze accommodatie uit te staan dan wel te zitten, alhoewel het laatste praktisch niet mogelijk was. Daarnaast kreeg Grol niet alleen te maken met verre van ideale weersomstandigheden, maar ook nog eens met een hoofdveld met de in Pannerden bekende oftewel beruchte kleiondergrond, dat meer weg had van een verwaarloosd knollenveld dan van een fatsoenlijke grasmat, om van de kunstgrasarena in eigen huis nog maar niet te spreken.



Oefenmeester Jos Heutinck had enkele spelers met kleine pijntjes (Bjorn Koldeweij en Michel Kamphuis) rust gegund. Daar tegenover stond de terugkeer na een langdurige blessure van Christian Pillen, die door de volle 90 minuten vol te maken (over zijn conditie hoeven wij ons nooit zorgen te maken!) weer het nodige spelritme kon opdoen en dit laatste vooral met de competitiewedstrijd van a.s. zondag tegen Heino 1 in het vooruitzicht. Verder experimenteerde de Zieuwentse trainer/coach in de voorhoede door als linker aanvaller niet te starten met Bram Rhebergen, maar met Mart Zieverink. Een keuze die bijzonder goed uitpakte. Nu is het natuurlijk bekend dat Rhebergen de voorkeur geeft aan een positie op het middenveld en dat direct achter de spitsen in plaats van een flankpositie. Maar de positieve kant van dit probeersel is wel dat Zieverink heeft aangetoond niet alleen op het middenveld, maar ook in de voorhoede goed uit de voeten te kunnen.

Dat Grol het in de regel met technisch erg begaafde spelers moet hebben van goed verzorgd voetbal, waarbij snel en gevarieerd positiespel de hoofdmoot vormt, kwam in deze wedstrijd nog eens extra aan het licht vanwege de barslechte omstandigheden (slecht veld en harde wind), waardoor het voetbalkeurmerk van ‘de Grol’ niet uit de verf kwam.

Laten wij daarom aan deze wedstrijd niet al teveel woorden en dat dus ook niet op papier vuil maken. Natuurlijk begon Grol (tegenstander een middenmoter in de vierde klasse) veel te lichtzinnig en te frivool aan dit bekerkarwei. Dit had ook tot gevolg dat men met 1-0 achter kwam te staan. Maar twee doelpunten van Mart Zieverink (beide malen een heerlijke doortastende trap met links) hielpen de Grolploeg nog voor de thee weer in het zadel. En toen Mark Peters in het tweede bedrijf doel trof, was de wedstrijd gespeeld en hunkerde het publiek in het winderige en erg herfstachtige Pannerden maar naar één ding en dat was het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. En de man in het zwarte pak begreep dat terdege, want hij gaf zichzelf de vrijheid om nauwelijks blessuretijd bij te tellen.

EN DE WEDSTRIJD VAN A.S. ZONDAG

Zondag 2 december a.s. staat in de competitie 2012-2013 speelronde 12 op het programma. Na de inhaalwedstrijd van afgelopen zondag (Dieze West - WVC 3-0) staan alle ploegen op 11 wedstrijden. Grol voert fier de ranglijst aan met 23 uit 11, op de tweede plaats gevolgd door Dieze West en Luctor et Emergo met 22 uit 11. De grote favoriet voor de kampioenstitel, WVC uit Winterswijk, staat nu op een gedeelde vijfde plek met 17 uit 11.

Zondag 2 december a.s. om 14.30 uur op het sportpark Den Elshof en dat dus in eigen huis de competitiewedstrijd: Grol 1- Heino 1.

Wedstrijdinformatie

Speelronde: 2e ronde bekercompetitie
Wedstrijd: RKPSC 1 - SV Grol 1
Eindstand: 1 - 3
Ruststand: 1 - 2
Scoreverloop:

20e min. 1 - 0, Roel Dieks
32e min. 1 - 1, Mart Zieverink
39e min. 1 - 2, Mart Zieverink
55e min. 1 - 3, Mark Peters

Gele kaarten: SV Grol: Lennard Walterbos
Opstelling Grol: Doel: Max de Vries;
Achter: Thomas Porskamp, Tim Peters (79e min. Robin Shuurmans), Wouter Pillen en Bram Huls;
Midden: Doné Emaus, Lennard Walterbos en Christian Pillen;
voor: Mark Peters (75e min. Mathijs Warnar), Sander Nijhoff (61e min. Bram Rhebergen) en Mart Zieverink .
Geblesseerd/Rust: Bjorn Koldeweij, Michel Kamphuis en Bart Porskamp; Simon Dibbets speelde mee in Grol 3 en Tom Meulenbeek wordt in week 49-50 geopereerd
Bijzonderheden: Het is heel wat jaartjes geleden dat Grol 1 de jaarwisseling in de bekercompetitie heeft overleefd