Leeftijdsgrens alcohol naar 18 jaar

02-01-2014

Zoals u vast en zeker gehoord en of gelezen zult hebben veranderen op 1 januari 2014 in de wet twee zaken rond alcohol die voor jongeren en ouders belangrijk zijn: de leeftijd voor de verkoop en het nuttigen van alcohol gaat naar 18 jaar en jongeren tot 18 jaar zijn strafbaar als zij alcohol in hun bezit hebben. Dat geldt dus ook voor de jeugdspelers van de s.v. Grol.  NIX is de afspraak, niet drinken onder de 18!

Tengevolge van deze wijziging in de Drank – en Horecawet hebben wij ook de gedragsregels voor onze jeugdspelers moeten aanpassen. De betreffende alinea over alcoholgebruik bij de jeugd van de s.v. Grol hebben wij als volgt aangepast:

"Voor spelers tot 18 jaar is het verboden om alcohol te kopen en / of te gebruiken op het sportpark Den Elshof c.q. in het sportcafé. Voor spelers die behoren tot de B-klasse of lager is het eveneens verboden om te roken op ons sportpark of in het sportcafé. Voor alle overige spelers raden wij het roken af, maar zij die deze genotsmiddelen toch wensen te gebruiken adviseren wij dat met mate te doen. Voor alle spelers is het niet toegestaan te roken of alcohol te nuttigen in de kleedkamers. Dit geldt zowel voor wedstrijden als trainingen."

Het bestuur verzoekt eenieder vriendelijk maar dringend om zich aan deze nieuwe wet te gaan houden. De s.v. Grol heeft ten aanzien van het alcohol- en rookbeleid een goede naam en dat willen we graag zo houden.


Hoofdbestuur s.v. Grol.