Jeugdbestuur organiseert Jeugdleidersavond

12-01-2006

Elk jaar organiseert het jeugdbestuur weer een dag of avond voor haar jeugdleiderkorps. In 2006 zal dit wederom gehouden worden en wel op vrijdagavond 3 februari 2006. Om 20.00 uur beginnen we met een kop koffie in ons sportcafé.
Het thema van dit jaar is : ‘Hoe houden we voetbal leuk’.

Al een geruime tijd bemerkt het jeugdbestuur dat de jeugd steeds mondiger wordt. Dit levert voor jeugdleiders nog wel eens lastige situaties op. Ouders krijgen meer inspraak en willen deze wat vaker ook ‘claimen’. Hoe gaan we hier mee om.
Deze vraagstukken zullen op deze avond een centrale rol spelen. Welke verantwoordelijkheden heeft een jeugdleider. In Nederland wordt veel gesproken over normen en waarden, maar hoe gaan wij daar mee om. Hoe kunnen we agressie op en rondom het voetbalveld vermijden. Hoe pak je moeilijk gedrag aan.
Heel wat vragen die steeds meer een rol spelen in het begeleiden van de jeugd. Tijd dus om hier met onze jeugdvrijwilligers van gedachten te wisselen.

De organisatie is nog druk doende om een uiterst aantrekkelijke opzet voor deze avond in elkaar te zetten. We zullen met een aantal kernpunten aan de slag gaan. Mocht er vanuit het jeugdkader nog hele specifieke/duidelijke voorbeelden zijn die we kunnen gebruiken deze avond, kan men dit doormailen aan Christian Reinders, c_reinders@yahoo.com

Het jeugdbestuur rekent op de komst van veel jeugdkader.