Grol B2 – SDOUC B2

25-09-2006

Op zaterdag 23 september stond de wedstrijd tegen het altijd lastige SDOUC B2 op het programma. We begonnen in een normale opstelling, misschien ook wel het beste want meer dan de helft van de spelers had de avond ervoor de bruiloft van Björn en Laura bijgewoond. Ook Peter kon niet aanwezig zijn, want hij zat in België.

Meteen vanaf het begin zetten wij druk. Het spel golfde op en neer, maar wij waren wel de sterkere partij. We kregen een aantal kansen en hadden al op voorsprong moeten staan toen Jorrick in de 10e minuut de bal aan spits Lennart gaf, waarna hij zijn man passeerde en de bal met een fantastisch schot in de kruising schoot. (1-0)

We bleven het overwicht houden en onze laatste man Dirk nam zijn verdedigers Bram, Jeroen en Timon mee naar voren en sloot goed aan. Ook met veel balbezit voor Grol bleven de gasten uit Ulft gevaarlijk met de counter. Onze keeper Freek moest hierdoor enkele keren daadkrachtig optreden en deed dit fantastisch. We voetbalden het meest op hun helft, waardoor het voor het doel van de SDOUC-keeper gevaarlijk bleef.

Bij een goede actie van Paul, waarbij hij 2 spelers ‘uitschakelde’, maar zelf ook op de grond lag, kon Jorrick de bal oppakken en enkele spelers passeren. Zijn schot werd door de keeper tegengehouden en de rebound van Lennart helaas ook.

Ook werden er verschillende schoten van afstand geprobeerd, onder andere van Nick en Paul, maar die gingen er niet in. In de 30e minuut speelde Nick de bal naar Jorrick. Hij kon via de rechterzijde de zestien meter binnengaan en wilde de bal voorzetten. Zijn voorzet werd echter door de tegenstander met de handen gekeerd, waarna de uitstekend leidende scheidsrechter geen andere keus had dan de bal op de stip te leggen. Lennart nam de penalty en schoot hem beheerst in de linkerhoek. (2 – 0)

Omdat onze verdedigers op sublieme wijze hun mannetjes uitschakelden, konden onze middenvelders Bas, Jorrick en Nick zich iets meer doen gelden bij de aanvallen.

Er waren wat kansen aan beide zijden, waarvan de actie van Nick noemenswaardig is. Hij speelde alleen 4 spelers van SDOUC uit maar zijn schot ging net over de kruising. Bij enkele voorzetten van Niels werd te weinig gedaan en deze konden dan ook goed worden verdedigd door SDOUC. Ook aan de andere kant bleef het gevaarlijk, waaronder een lob van de spits van SDOUC die maar net over ons doel ging.

In de 2e helft begonnen wij met wat wijzigingen. Bram werd vervangen door Pim en Roel kwam in de plaats van Niels. SDOUC probeerde wat aanvallender te spelen. Freek verrichtte weer enkele goede reddingen doordat zij nog enkele keren goed counterden en de andere ballen gingen voornamelijk hoog over. Wij kregen ook nog een aantal goede kansen, maar het vizier stond helaas niet al te scherp. Ook de wissel van Nick, die werd vervangen door Mark, kon geen bijdrage leveren. Echter 5 minuten voor het einde deed Paul nog van zich spreken. Hij kreeg de bal met een gelukje voor de voeten, maar schoot de bal op miraculeuze wijze langs de keeper heen. De bal zeilde precies in de linkerhoek, waardoor het 3 – 0 geworden was hetgeen achteraf ook de einduitslag bleek. Na afloop waren de “invalleiders” Dennis Pasman en Marcel ten Barge wel erg trots op ons en lieten dat ook merken. Druk roepend vermeldde Dennis dat we nu 9 punten uit 3 duels hadden, met een doelsaldo van 12 voor en 1 tegen.