Pfeifer Heavy Machinery nieuwe hoofdsponsor van S.V. Grol

10-09-2014

Ondertekening vijfjarig contract bij Groenlose voetbalclub

Stond afgelopen zondag op het sportpark Den Elshof bijna alles in het teken van de open dag van de Groenlose voetbalclub met als afsluiting de eerste wedstrijd in de competitie 2014-2015 van Grol 1 in de eerste klas van de KNVB, ook vond er nog een voor de club belangrijke formaliteit plaats.

Het was namelijk de directie van Pfeifer Heavy Machinery, die even vóór de aftrap van de competitieouverture als nieuwe hoofdsponsor een vijfjarig contract signeerde.

Zoals bekend is Pfeifer Heavy Machinery de opvolger van Univé Verzekeringen, die het hoofdsponsorschap maar liefst twaalf jaar achtereen heeft behartigd.

Naast de directie van Pfeifer Heavy Machinery, bestaande uit oprichter Gerrit Pfeifer en Ralph Koehorst, werd het contract mede ondertekend door Grolvoorzitter Hans Scheinck.


Oprichter Gerrit Pfeifer zet zijn handtekening. Links mededirecteur Ralph Koehorst en rechts Grolvoorzitter Hans Scheinck.

Jong en ambitieus bedrijf

De op het bedrijventerrein Den Sliem in Groenlo gevestigde onderneming Pfeifer Heavy Machinery, is een jong en ambitieus bedrijf gespecialiseerd in import en export van zwaar bouwmaterieel. Een wereldspeler in zijn branche, die in ieder willekeurig land op deze aardbol zware en grote bouwmachines, zoals shovels, heftrucs, dumpers, hoogwerkers, mobiele telescoopkranen en bullozers, zowel aankoopt als verkoopt en dat laatste meestal nadat in de eigen werkplaats de nodige reparatie- en onderhoudsbeurten zijn verricht.

Gerrit Pfeifer (37) legde circa 20 jaar geleden de basis voor een toen bij hem alleen nog in dromen bestaand bedrijf. Volgens de ooit ook nog in Grol 1 gevoetbald hebbende Gerrit Pfeifer is de groei van het bedrijf in een stroomversnelling gegaan.

“Dit komt omdat er de laatste tien jaar het nodige is gebeurd. Ook een periode waarin diverse personen, tevens Grollenaren, het bedrijf zijn komen versterken, waaronder onder andere Kevin Stöteler en Ralph Koehorst. Laatstgenoemde is mede-eigenaar en dat heeft er mede in geresulteerd, dat wij thans met een geweldig team, bestaande uit twintig fulltime medewerkers, voortreffelijk samenwerken.”

Hoofdsponsor     

Blij en trots is de directie en zijn ook alle medewerkers van dit prachtige bedrijf met het hoofdsponsorschap van de sportvereniging Grol.

“S.V. Grol is een goed georganiseerde en geleide club, die in Groenlo op diverse terreinen een voorbeeldfunctie vervult en dat vooral als het gaat om vrijwilligerswerk. Het gegeven dat wij en ook het grootste gedeelte van al onze medewerkers erg betrokken is bij die geweldige club, heeft ons extra gemotiveerd om het hoofdsponsorschap op te pakken. Bovendien lijkt deze keuze ons niet alleen een goede zaak voor S.V. Grol, maar tevens voor geheel Groenlo. Wij zullen geen hoofdsponsor zijn, die zich straks overal mee gaat bemoeien. Wij kennen de club immers als een organisatie, die voor alle zich aandienende zaken voldoende en dat ook nog eens serieuze en deskundige mensen ter beschikking heeft. Wel willen wij graag gehoord dan wel op de hoogte worden gesteld van nieuwe, beter gezegd ingrijpende ontwikkelingen. Bijvoorbeeld een op te starten fusieproces of de voornemens om gronden, opstallen aan te kopen of mogelijk te verkopen. In dat soort zaken willen wij graag meedenken en meepraten.”

KiKa  

Overigens wil Pfeifer Heavy Machinery met de ondertekening van het nieuwe hoofdsponsorcontract niet alleen S.V. Grol, maar ook de organisatie KiKa financieel ondersteunen. KiKa financiert wetenschappelijk onderzoek naar kanker bij kinderen.

Gerrit Pfeifer en Ralph Koehorst daarover: “Al enkele jaren zijn wij bezig om aan onze bedrijfs- en daarmee verband houden sponsoractiviteiten een goed doel te koppelen. Omdat wij een bedrijf zijn met werknemers, die tevens vader of moeder zijn van kleine kinderen,viel ons oog dientengevolge op KiKa. Een organisatie die bijzonder goed werk verricht en dientengevolge kan bogen op een mateloze populariteit. Op dit moment is men zover dat 75% van de kinderen geneest. De genezingskans wil men in 2025 naar 95% vergroot zien worden. Daar willen wij als bedrijf graag een steentje aan bijdragen, sterker gezegd: alles moet erop gericht zijn om een genezingskans van 100% te bewerkstelligen. De met ingang van het seizoen 2014-2015 ingevoerde nieuwe kledinglijn, heeft tot gevolg dat alle teams bij S.V.Grol het logo van KiKa met zich meedragen. De boodschap is derhalve duidelijk.”

Pfeifer Heavy Machinery. Een bedrijf met oog voor niet haar eigen winstkansen, maar ook die van de samenleving en in het bijzonder de jeugd. Daarvoor derhalve alleen maar hulde!