VSVG’ers voor jubileumaktie samen op de weegschaal.

14-10-2014

Afgelopen zaterdag vond er bij de weegbruggen van de firma Rouwmaat op den Sliem een niet alledaags tafereel te aanschouwen. Tussen alle drukte van de weekendafvalwegingen door stond plots een achttal personen gereed om als “team” gewogen te worden.
Dit geschiedde in het kader van de jubileumaktie van de Vrienden van de SV Grol (VSVG).
In verband met het 25 jarig bestaan van de VSVG (opgericht in 1989) herhaalde de groep haar allereerste aktie destijds die werd gehouden om een beginkapitaal bijeen te garen.


Onder het toeziend oog van notaris Edwin Roerdink lieten de VSVG’ers  deze bijzondere gebeurtenis gelaten op zich afkomen. De notaris nam uiteraard onder geheimhouding kennis van het resultaat op de weegschaal en verliet daarna deze ook voor hem bijzondere weging om in het weekend van 8 en 9 november de uitslag bekend te maken.
De bestuursleden zijn momenteel druk in de weer om de “loten” voor deze actie aan de man te brengen en de eerste resultaten zien er al goed uit. Voor slechts 1 Euro per lot kan ingeschreven worden en er zijn mooie prijzen te winnen, zoals een fiets, koelkast, dinerbon en een sporttas. Het totale gewicht van het bestuur (8 personen 3 dames en 5 heren) dient geraden te worden.
In 1989 woog het toenmalige bestuur bestaande uit 9 personen 809 kg. De weging werd destijds verricht door Frans Porskamp bij de ABTB aan de Winterswijkseweg. Ook toen verrichtte de (toenmalige) notaris, de heer G. Stevelink, hand en spandiensten.
Patrick Arink werd destijds winnaar van de hoofdprijs van 500 gulden.

De VSVG hoopt tot 3 november (wanneer de verkoop wordt gesloten) nog menig lot te verkopen en gaat in deze uit van de spontane medewerking van vele belangstellenden.
Tijdens de Najaar Fancy Fair die wordt gehouden in het weekend van 8 en november 2014 zal de uitslag bekend worden gemaakt kunnen de prijswinnaars hun gewonnen prijzen in ontvangst nemen.