PSV verzorgt gastcollege kaderschool s.v. Grol

01-12-2014

Op zaterdag 29 november kregen 15 jeugdige kaderleden van de s.v. Grol les van drie trainers van de jeugdafdeling van PSV. Het eerste gastcollege binnen de nieuwe Kaderschool s.v. Grol, met als hoofdsponsor Unive Verzekeringen. Joonas Kolkka, Patrick Paauwe en Rick Antonise, samen meer dan 40 jaar ervaring in het betaalde voetbal bij o.a. PSV en Feyenoord, en nu trainers bij o.a. PSV o.10 en PSV o.15, waren daarvoor in Groenlo.

De 13 tot 17-jarige jeugdleiders van de sv Grol kregen informatie over hoe de jeugdopleiding is opgezet bij PSV, welke voetbalzaken aan bod komen, hoe een training opgebouwd is en hoe je een training leuk kunt houden voor de allerjongsten. Tweebenigheid is een voorbeeld van een belangrijk aandachtspunt in de eerste opleidingsjaren en aanvallen betekent groot houden en verdedigen betekent klein maken. Handige tips voor de Groltrainers van de toekomst.

Daarna werd buiten een voorbeeldtraining gegeven aan Grol E1 en E2. Voor de spelers ook een prachtige belevenis. Ze kregen zeer mooie oefeningen voorgeschoteld en waren meer dan een uur enthousiast bezig, afgesloten met een partijspel natuurlijk. Enkele jeugdige Groltrainers werd gevraagd om te assisteren bij de oefeningen. Een meer dan geslaagde eerste activiteit van de Kaderschool. Met dank aan PSV.