Trainingskamp Grol 1 in Sauerland groot succes

20-01-2016

Grol 1 is van 15 t/m 17 januari 2016 op trainingskamp geweest in Sauerland. Hierbij een mooi verslag gemaakt door Paul Mittelmeijer, de verzorger van Grol 1.

Vrijdag 15 januari

Om 9.15 uur rijden de “kwartiermakers” Duitsland in en treffen de nodige voorbereidingen. De Teammanager, de KOK en de Trainer, respectievelijk; Michel H, Rogier K. en Jeroen B. hebben zich beschikbaar gesteld voor deze klus. Rogier is de man die alles voor-, tijdens en met het eten doet (een Top kok!). De taak was simpel, ga eens op verkenning uit en doe wat boodschappen voordat de hongerige hoofdmacht van Grol zich meldt. Eerlijk is eerlijk, dit trio heeft zich voortreffelijk van haar taak gekweten. Na een barre tocht door de sneeuw werd het programma voor het weekend ingevuld en en-passant is er een aantal “attracties” getest.

Om 16.30 uur is de rest vanuit Groenlo vertrokken naar het ijskoude (volgens Dudu) hooggebergte van het Sauerland waar we om ca. 19.45 uur arriveerden. In Nederland vinden wij het heel normaal dat er om de 5 minuten wel ergens een gelegenheid is om het theewater af te gieten, dit is in Duitsland beslist niet het geval. De chauffeurs van de gehuurde personen busjes werden zowat gedwongen om midden op de autobahn te stoppen om het inmiddels gefilterde vocht uit de blaas te kunnen legen. Na deze survival rit stond ons de met liefde bereidde maaltijd van Rogier K. te wachten. Tijdens dit 4 gangen diner had Bjorn nog een verrassing voor het team, een heuse quiz! Als je “al” vanaf augustus 2015 bij Grol betrokken bent weet je vast heel veel over de carrière van de helden van toen….(niet dus…!). Toch een erg leuk initiatief van onze assistent trainer. Na een paar drankjes werd het tijd om de snaveltjes dicht en de oogjes toe te doen.

Zaterdag 16 januari

Na een gezonde en een niet te lange nachtrust werd de elite om 9.30 uur verwacht aan de ontbijttafel in trainingskleding. Wat verrassend als je die frisse kopjes ‘ s morgens ziet van een ieder, zo sprankelend en vol vuur staan ze te trappelen van ongeduld om naar de sporthal te gaan, en dus geschiedde……! Onze trainer had ze beloofd om echt zwaar en intensief te gaan trainen. Na de warming up was er een circuittraining waarbij alle aspecten van het menselijk lichaam aan bod kwamen, daarna werd en een Hallenturnier gespeeld tussen 4 teams. De wedstrijden stonden onder leiding van een zeer ervaren scheidsrechter uit het verre Borculo, die het vanwege de veiligheid van de spelers en zich zelf beter vond om buiten de “kooi” de wedstrijden te dirigeren. 8 wedstrijden van 4 minuten per team. Verrassend hierbij was dat het team van de staf (o.a. door het scorende vermogen van Michel H. volgens hem zelf wel 28 x) hetzelfde aantal punten had dan het beste team van de selectie……! Er was een shoot-out nodig om de beslissing te forceren. Dit werd echter in het voordeel beslist van de spelers. Leuk detail was dat vader en zoon elkaar hierbij troffen (Gert en Quint K.).

Na een goede 3 uur trainen werd er besloten om naar het volgende sportieve element te gaan, karten! De baancommissaris (waarschijnlijk iemand uit de voormalige DDR) vond het nodig dat de altijd snelle Thomas P. voor 4 ronden naar de kant moest om het reglement van orde nog maar eens door te lezen. Thomas vond namelijk dat hij Ties ten B. de hekken in moest duwen. Wouter P. heeft gewoon even het baanrecord gereden (41,78 sec en 52.3 km/u). In de manche van de staf kreeg Jeroen B. van diezelfde baancommissaris een stoel verhoging aangeboden…… en de altijd scorende Michel H. “scoorde” ditmaal ook bij de baancommissaris (what’s new..)!

Na dit enerverende spektakel waarbij Michel het vocaal duidelijk van de BC had gewonnen werd het tijd om terug te keren naar ons hoofdkwartier in Elpe. Het had inmiddels flink door gesneeuwd en de weg was daadwerkelijk spiegelglad. De winterbanden onder de busjes hadden tegen deze weersomstandigheden niet veel in te brengen. De afstand van 15 km werd overbrugt in de wereldtijd van 1 ½ uur waarbij moet worden opgemerkt dat het laatste kwartier nog een extra training werd ingelast voor de jongens. De busjes kwamen de helling niet meer op en er moest dus geduwd worden. Nu kun je denken dat met zo’n 20 man een busje van 2000 kg wel tegen een bergje opgeduwd kan worden, nee dus…….! Een zeer hulpvaardige buurtbewoner kwam te hulp met strooizout zodat de zwarte onderdanen van de bus weer wat grip kregen.

Al met al een enerverende ervaring maar wel een dik uur te laat voor de volgende onderdelen : de SMIPE (persoonlijkheidsanalyse van, voor en door teamgenoten) en de videoanalyse van de eerste seizoenshelft. Ondertussen werd er weer een maaltijd bereid door de chef en kon er om 20.15 uur worden gegeten. Na de maaltijd stonden de taxi busjes klaar om ons, voor de eerste ontspanning van de dag, terug te brengen naar het bruisende Winterberg. Iemand met een zwak hart wordt vanaf nu afgeraden om in een Duitse taxi bus over besneeuwde wegen mee te rijden. Waar onze chauffeurs het doen met 25 km/u doen onze oosterburen dat met 125 km/u!!!! Ligt het dan toch aan de winterbanden?? Na een aantal uren was deze vermoeiende dag voorbij, tijd om goed uit te rusten en ons voor te bereiden op de dag van morgen.

Zondag 17 januari

Jawel heren, 8.45 uur ontbijt, kamer opruimen en tas inpakken, de laatste dag….! Nu nog frisser en fruitiger komen onze helden naar het ontbijt, afspraak is afspraak dus…..! Om 9.45 uur vertrek naar het skigebied. In de bus wisten sommigen van ons niet dat ze zoveel spieren en ingewanden hadden, oorzaak de “zware zaterdag”. Toch maar de piste op om het lichaam weer wakker te krijgen. Super sneeuw (wederom vers) en aan alles was gedacht. Skiën, rodelen, wandelen en een paar deden alles tegelijk op zich knap, maar niet echt de bedoeling om te gaan wandelen op een skipiste of met een sleetje de donkerzwarte piste af om vervolgens een aantal afzetnetten en palen tegen te komen die echter niet bestand waren tegen de aanstormende talenten van Grol 1 (Grol 3 punten en palen 0 punten). Weer een winst puur op karakter gehaald! Na een gezamenlijke maaltijd werd het tijd om de busjes weer aan te sporen om wat arbeid te gaan verrichten en westwaarts te gaan richting Groenlo. Helaas, aan alles komt een eind dus ook aan dit vermoeiende, enerverende en super leuke trainingskamp. Tot slot nog een paar weetjes over de selectie:

Rob T; Deze middenvelder heeft meerdere keren zijn bijnaam eer aan gedaan namelijk Kop Temmink. Rob dacht  waarschijnlijk dat er in de Tiefschnee ballen waren verstopt en ging dus hoofd vooruit voor de beslissende kopbal.

Dudu; Heeft het waarschijnlijk nog steeds koud.

Max d V; Ging uit voorzorg al mee met zijn hand in het gips en heeft meerdere keren gevraagd of iemand zijn vlees wilde snijden in hapklare blokjes. Uiteraard doen we dat voor je Max!

Ties t B; Kon al krom lullen en het wordt nu ook duidelijk waarom hij zijn GSM op de kachel heeft gelegd. Deze is nu net zo krom en Ties hoopt dat hij nu wel verstaanbaar wordt.

Wessel B; Leent een ski jas om deze vervolgens kwijt te raken, knap Wes…!

Jeroen B; Zelfs bij het stappen gaat hij in trainingspak!

Bram H; Geeft dansles met als specialiteit de Macarena!

Mathijs W; Op overtuigende wijze acteerde onze topscoorder weer als: Ober, afwashulp, navigator, danser, doener enz. enz.

Michel H; Onze regelneef staat overal vooraan om “zijn” mening te geven en spaart suikerzakjes!

Gert O. K; Heeft de helft van de taxi kosten gesponsord en wordt midden in de nacht gebeld, ge-sms’t en ge-appt door meisjes / vrouwen die hem wel zien zitten. Leuk hè Gert, zo’n zoon die ook mee is!

Paul M; Altijd op de achtergrond aanwezig behalve bij het snurken.

Bjorn K; Kan luchten produceren waar menige beerput jaloers op is en net zo makkelijk in verschillende toonhoogtes en geluidssterkte, knap Bjorn!

Rutger v S; Het voorbeeld van een zombie. Fysiek aanwezig maar de eerste uren in de morgen mentaal zeker niet. Volgens ons ook bij Bjorn in de leer geweest!

Jur D; AD,HD (Altijd Druk, Heel Druk) en een grote liefhebber van muzak. Muzak is een term in de muziek voor muziek wat geen muziek is.

Jur P; Rustige jongen die na een biertje in een hoekje gaat zitten lachen tegen zichzelf. Grappig om te zien Jur!

Mart Z; Scoort goed echter (nog) niet op het veld maar wel met zijn uitermate goede uiterlijke imitatie van een struisvogel.

Quint K; Houdt ervan als zijn bier ruikt naar de geproduceerde geuren van Bjorn en Rutger.

Johan H; Zoals hij op het veld is zo is hij ook op de piste. Alles wat er in zijn weg staat ziet hij als bowlingkegels.

Jelle K; Topattractie voor de meisjes echter heeft hij daar geen oog voor!

Mart W en Ramon L; Waar zijn jullie geweest?

Wouter P; Altijd enthousiast en (bijna) nooit verzakend. Wouter geeft alles in alles wat hij doet. Top coureur!

Kai O; De enige in de selectie die woorden weet te maken en uit te spreken met 25 klinkers achter elkaar. Hierbij zijn de O’s en de A’s zijn favorieten!

Rick A; De blessures lopen een marathon door zijn lichaam onder het motto; als ik zelf niet kan sporten dan moeten de blessures dat maar doen!

Koen v M; Als je de draad kwijt bent zit die waarschijnlijk nog op de klos. Logisch nadenken en achteruit de berg op proberen te rijden, dat is Koen!

Rogier K; Kan 28 karbonades tegelijk braden op een 4 pits elektrische kookplaat en daarbij ook nog de sausjes en groenten klaar en warm, zoveel ballen gelijktijdig in de lucht houden, heb je wel eens gedacht om te gaan keepen Rogier.

Tot slot willen de staf en spelers een ieder dank zeggen die dit fantastische weekend mogelijk hebben gemaakt.