E1 2 keer 2e in 1 weekend

23-05-2016

Korte Anneliese.

Dit weekend sloeg de klok voetbal, voetbal en nog eens voetbal. En hoe mooi dat je dan op zaterdag 21 mei 2016 de Grol-scheurkalender omslaat en daar op zaterdag 21 mei 2016 ons Toptteam ziet staan. Je droomt dan een beetje weg en ziet die spelertjes van 9, 10 en 11 jaar voor je die dit jaar werkelijk alles gegeven hebben. Zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden werkten zich in het zweet met maar één doel beter worden, winst boeken en dat zowel op voetbal gebied, met alle aspecten die daarbij komen kijken, als op het sociaal-emotionele vlak. Succeservaringen boeken en tegenslagen verwerken en dat samen als team. Doelen bereik je samen! En bij dat samen, hoort zeker ons eigen TOPlegioen bestaande uit de naasten van onze toppers; een ongelofelijk motiverende omgeving wordt onze toppers zo geboden om te excelleren als voetballer, maar eigenlijk nog meer als wereldburgertje.

Wat een genieten dan jongens die niet alleen voor hun eigen team klaarstaan, maar ook binnen de vereniging S.V. Grol anderen en andere teams helpen als de nood aan de man is. Overal en altijd zijn ze bijgesprongen, want overal en altijd willen ze voetballen.

Vandaag dus de reis naar Twello, alwaar tien hoofdklasse kampioenen strijden om de titel kampioen van Noordoost Nederland georganiseerd door de KNVB. De boodschap is duidelijk: in je poule van vijf teams als eerste eindigen en je speelt tegen de andere poulewinnaar om de titel. In een benauwd warme entourage speelden we op een redelijk stroef natuurgrasveld onze eerste pot tegen Oranje Nassau uit Almelo. We waren oppermachtig, maar vergaten even te scoren en als je dan niets weggeeft wordt het vanzelf 0 – 0. In de tweede wedstrijd moesten onze toppers het opnemen tegen Barneveld. Het werd een spektakelstuk van jewelste met kansen over en weer. Uiteindelijk gaf onze voetbalvisie met opbouwend, aanvallend voetbal de doorslag. Vanuit mooi combinatievoetbal werden de mooiste doelpunten gescoord. Aan het eind stond het 3 – 0 voor de onzen.

Vervolgens werden de degens gekruist met Dronten. Wederom werd er door onze jongens naar kunnen gevoetbald, maar tegen deze tegenstander moest er ook gebikkeld worden en dat gaf deze keer echt de doorslag voor de 2 – 1 winst. We zaten bijna op rozen voor de laatste poulewedstrijd en mochten de pot zelfs nog verliezen om door te stoten naar de finale.

We traden aan tegen het fysiek sterke Nunspeet. Het leek of onze toppers ietwat nerveus waren op de drempel met de finale in zicht en binnen handbereik. We voetbalden niet ons spelletje, want er ging teveel mis, maar we speelden wel als team in onze organisatie en met strijd en passie. Maar tegen dit kaliber  tegenstanders moet je top zijn voor een resultaat en terecht verloren we met 0 – 2.

De traantjes kwamen even bij onze toppers, maar ons doelgemiddelde was zo veel beter dan de concurrentie dat we gewoon in de finale stonden.

SC Veluwezoom met kleine spritsige, technisch begaafde spelertjes stond ons te wachten. Onze toppers gaven alles en waren in het begin vooral aan het tegenhouden, maar met een paar countertjes hadden we de kansjes op een doelpunt. Onze opponent uit Velp scoorde uit een counter vervolgens wel de 0 – 1 en we gingen op jacht naar de gelijkmaker en…. Het Rensenbrink-momentje verscheen weer even op ons netvlies, want Juul schoot na een prachtige aanval  vol op de paal en Yaluca verwerkte de rebound razendsnel tot een doelpunt, maar er zat een handje van God bij, maar helaas zag die duivelse scheids dat verdomd goed, dus doelpunt afgekeurd. Het Brummelaar-momentje werd aan ons gezamenlijke  geheugen toegevoegd; wat als… Onze toppers bleven aandringen en namen alle risico’s, en zo hoort dat als je wilt winnen, en u raadt het al, het doelpunt viel bij ons. En het moet gezegd, Veluwezoom was technisch ietsiepietsie beter en verdiende de winst. Met opgeheven hoofd en met natte oogjes gingen we naar de prijsuitreiking. Na de nodige complimenten en een prachtige beker was alle teleurstelling snel verwerkt en terecht want we hebben vandaag een prestatie van formaat geleverd.

Na deze enerverende dag stond vervolgens, the day after, het hoog aangeschreven Wissink E-toernooi op het programma. Een prachtig toernooi, met goede tegenstanders, goed georganiseerd en … mooi weer. Ondanks de voorspellingen… Ieder krijgt wat ie verdient, zullen we maar zeggen.

Als je dan ’s ochtends zo alle teams, trainers en ouders ziet binnenkomen, dan voel je en adem je voetbal, fantastisch!

Onze toppers hadden er weer zin in en we startten tegen het Duitse SV Rheine. Het werd een dikke uitslag van negentje tegen één. Vervolgens stond wederom een Duitse tegenstander  SV Greven 09 tegens ons op het kunstgras. Hoewel Greven een zeer goed team had, waren wij zo messcherp dat ze niet aan het voetballen kwamen. Met weergaloos goed voetbal werd de eindstand van 6 – 2 op het scorebord gezet. De derde match ontmoetten we HVV Hengelo. We waren helaas vele maten te groot voor deze sportieve tegenstander en de uitslag was te fors voor 2 x tien minuten voetbal. We lagen op schema. We zaten bij de laatste 8 en hoe mooi dat ook onze Grol E2 meeging naar deze winnaarspoule. Bij voorbaat al een topprestatie!

Het over het algemeen sterke Vogido ging met ons de strijd aan of eigenlijk ook niet, want wij waren heer en meester en speelden oogstrelend fantastisch voetbal; zou de term totaal totaalvoetbal al bestaan?

Onze droom was nog steeds werkelijkheid; we staan bij de laatste vier. Een geduchte, dus zeer sterke tegenstander, stond ons te wachten. SV Vreden hadden we al twee keer freundschaftlich getroffen en we gingen er twee keer af met een nederlaag, maar in wedstrijden waar het erom ging, dus… we hadden kans, want kans heb je altijd… Vreden met een fantastisch team en een fantastische trainer leken vooraf licht voordeel te hebben, maar  de onzen speelden fris en agressief aanvallend combinatievoetbal met geweldige individuele acties. En daarnaast werd er om  alles en voor alles strijd geleverd. Het ging tegen elkaar op zoals het zelden tegen elkaar op gaat met twee teams die wilden winnen en daarvoor alles gaven. Dit was werkelijk een affiche voor jeugdvoetbal! Hoe fijn dat je dan aan het eind letterlijk en figuurlijk aan het langste eind trekt met de 4 – 3 winst. Dit was eigenlijk al onze finale, wat waren de onzen blij en wat zat Vreden er even door. Ons doel was bereikt, de finale halen. En daar wachtte ons wat. Onze angstgegner uit Haaksbergen Bon Boys E1; Fysiek sterk, technisch en tactisch voortreffelijk en vooral mentaal ijzig koud. Voeg daarbij de trainersstaf die zo bij Atletico Madrid langs de lijn kan en dan weet je: maak je borst maar nat…

Onze toppers waren uit op revanche  voor de 2 – 3 nederlaag in de najaarscompetitie, maar onze droom van toernooiwinst was eigenlijk na één minuut veertig vervlogen. We verloren heel even ons hoofd toen Bon Boys de 0 – 1 scoorde. En in de geest van het Twin game principe lagen achter elkaar de tweede en derde in ons netje. Onze toppers deden er alles aan om de aansluiting te vinden, maar de bal leek er niet in te willen; in de kluts, in vrije positie kregen we de bal er niet in of de paal werd geraakt, maar onze jongens vochten door tegen beter weten in, want Bon Boys was ons de baas en uiteindelijk wonnen ze bijna professioneel en zeer zeker verdiend met 1 – 6, alhoewel dat qua uitslag wel een beetje geflatteerd was, was dat de winst niet. Kortom, complimenten voor deze klasse tegenstander, een tegenstander die ons op waarde heeft geklopt! En dan, helaas pindakaas, weer een tweede plek, maar mag je daar trots op zijn? Jazeker met een grote Jee!!!

Samenvattend, een voetbalweekend met veel voetbal en daarom heet het ook een voetbalweekend, waarin we alles hebben gegeven om het maximale eruit te halen en dat maximale was dit keer twee tweede plaatsen. Het zij zo... Vooraf zou je ervoor getekend hebben en ook naderhand zijn we dik en zelfs meer dan dik TEVREDEN!!!

Genieten van onze TOPPERS, onze blauwwitteGrolE1toppersvoetbalvechtmachine, en van ons eigen TOPlegioen, want wat leefden ze weer mee en wat kregen we weer de volle steun; DANK JULLIE WEL!!!

Trots op ons eigen TOPlegioen, maar nog trotser op onze Toppers.

En… het bleef nog lang onrustig in het Grolse. Waarvan akte.