3 dolle dagen in Brabant: Toernooi S.V. Grol Dames 1

06-06-2016

S.V. Grol Dames 1 te gast in Wilbertoord:

Sinds 2013 organiseert VV De Willy's uit Wilbertoord al elk jaar een damestoernooi wat bekend staat om veel gezelligheid en lekker voetballen. 32 teams hebben dit jaar aan het toernooi deelgenomen waar wij als Dames 1 van de SV Grol er 1 van waren en hebben hier een goed resultaat behaald.

Dag 1:

Lang verwacht stonden we dan eindelijk afgelopen vrijdag 04 juni om 17 uur met 4 overvolle auto's op het Grolveld klaar om te vertrekken naar Wilbertoord een klein dorpje in Noord-Brabant.

Voordat we in Wilbertoord zouden aankomen moest er nog wel even gestopt worden bij de MacDonalds in Heteren voor een kleine pitstop. Een goede bodem leggen voor de eerste feestavond...

Eenmaal aangekomen in Wilbertoord werden we vriendelijk ontvangen en stond er al een tractor klaar om onze spullen naar de tent te brengen waarna wij onze luchtbedden hebben opgeblazen en de tent hebben klaargemaakt om daar 2 nachten te kunnen slapen.

Daarna was het tijd voor de 1e feestavond met als thema Apres-Ski. Nou wij hebben gemerkt dat Brabantse nachten lang zijn maar ook heel gezellig! Wat hebben wij veel gelachen, gedanst (en gedronken). Natuurlijk niet te veel drinken want de dag erop stond ons weer genoeg te wachten...

Dag 2:

Na een goed ontbijt om 08:30 stond onze eerste wedstrijd tegen SC St. Hubert op het programma, deze werd door doelpunten van Carmen, Milou en Yanique met 3-0 gewonnen, een hoopvol begin.

Na een korte pauze in de brandende hitte ging onze 2e wedstrijd van start. ZNC was onze 2e tegenstander, ook deze wedstrijd werd gewonnen met doelpunten van Lynn, Kelly x2, Inge en Laura met als eindstand: 5-3.

Vastberaden ging de 3e wedstrijd tegen HBV van start, wanneer we deze wedstrijd zouden winnen dan waren we 1e in onze poule, daar gingen we dus voor en wonnen we ook deze wedstrijd met 2-1 door doelpunten van Milou en Yanique.

1e in de poule dus!

Tussen de wedstrijden door werden nog een aantal spellen georganiseerd, zo moesten we een stormbaan afleggen, stropdasschieten en wasmachineschieten. Het stropdasschieten verliep niet zo lekker, dat hebben we dan weer goed gemaakt met de nummer 1 plek bij het wasmachineschieten.

De 4e en laatste wedstrijd van dag 2, tegen RKDFC, tevens een wedstrijd voor de 2e ronde, aanpoten dus! Maar ook deze wedstrijd wonnen we met 3-0 door Kelly, Lynn en een eigen doelpunt.

Zo waren we onze eerste voetbaldag ongeslagen, een beter begin kon toch niet?

Met dat enthousiasme gingen we ook de feesttent in voor de 2e feestavond met in onze gedachten dat er de volgende dag weer belangrijke wedstrijden gevoetbald moesten worden. Dus niet te veel gedronken...

Dag 3 (laatste dag):

We begonnen de dag met een aantal brakke koppen aan een ontbijtje voor een goede ondergrond.

De eerste wedstrijd van dag 3 begon tegen IFC, nog steeds ongeslagen wonnen we ook deze met 2-1 door doelpunten van Yanique en Kelly waardoor de halve finale in zicht kwam.

Om de halve finale daadwerkelijk te bereiken moesten we nog een wedstrijd tegen FCV Venlo zien te winnen. Na veel inspanning in de +/- 30 graden met vermoeidheid wisten we ook deze wedstrijd te winnen, dit keer met 2-0 door doelpunten van Kelly en Anna.

Halve finale dus!!

Met goede moed begonnen wij onze 3e wedstrijd tegen VV Zwammerdam met als doel de finale. Ongeslagen waren we en dat wouden we graag zo houden. Helaas eiste de hitte, vermoeidheid en een aantal katers toch hun tol en hebben we helaas de halve finale verloren met 1-0, geen finale plek voor ons dus.

Eigenlijk stond nu een wedstrijd om de 3e/4e plaats op de planning, maar omdat onze tegenstander helaas al naar huis moest, hebben we deze wedstrijd niet gespeeld en zijn we alsnog 3e geworden waar we heel erg trots op zijn!

Nadat we de beker in ontvangst hebben genomen gingen we weer richting ons eigen clubje Grol na een zeer mooi weekend.

Wij hebben het erg naar ons zin gehad en zijn erg blij met de behaalde 3e plaats. Organisatie van Damestoernooi De Willy's heel erg bedankt namens Dames 1 van SV Grol!