E1 seizoen 2015-2016

30-06-2016

Korte Anneliese
Vanmorgen toch net iets vroeger wakker dan fysiek nodig zou zijn. Het afgelopen seizoen met onze E1-topppers en ons eigen TOPlegioen spookt dan in positieve zin door het hoofd. WANT vandaag zetten we er echt een streep onder, we sluiten het seizoen af bij ons thuishonk, het sportcafé van de s.v. Grol. Hoewel de weergoden ons niet gunstig gezind zijn, starten onze toppers met hetgeen waar ze goed in zijn, waar ze altijd zin in hebben en waar hun passie ligt: SAMEN VOETBALLEN. Regen en wind deert ze dan in de verste verte niet…
Als iedereen gesetteld is, Ouders, broertjes, zusjes en grootouders kortom ons eigen TOPlegioen, maken we een start met het inofficiële officiële gedeelte.. De samenwerking tussen de staf wordt besproken. Vanuit duidelijke taken en een duidelijke visie hebben we onze toppers zo optimaal mogelijk begeleid met als doel winnen en winst boeken en daarbij plezier in het spelletje voetbal als rode draad daar doorheen.
Met Jan als teammanager was alles, maar dan ook alles tot in de puntjes geregeld. Met Jan weet je wat voor vlees je in de kuip hebt: de kwaliteit en de kwantiteit is meer dan goed! Onze fysiek trainer Jos, is niet alleen zelf topfit, maar hij heeft dit ook geweldig overgebracht op onze toppers. De looptechniek, de loopcoördinatie en de skills, met de nadruk op het minder goede been, waren bij Jos in meer dan goede handen (of benen?). Freddy, hield de grote lijnen en de details in de gaten. De complimenten waren niet van de lucht, maar en un moment dado werd ook gezegd waarop het stond. Met altijd als doel de individuele spelertjes voetbalerisch (nog) beter maken, het team voetbalerisch (nog) beter maken en de groepsprocessen een beetje (bij)sturen.
En last but not least Wout, WWW.nl, Wout Walterbos Werkelijk.nl. Werkelijk, wat heeft deze eerstejaars stagiair van de opleiding Sport en beweging een geweldige stage gedraaid. Wout heeft de uren gedraaid die normaal in twee jaren nog niet worden gehaald. Wout heeft veel enthousiasme meegebracht en ondanks zijn leeftijd heeft Wout veel voetbalkennis ingebracht. Maar bovenal wil Wout leren van anderen en tijd steken in hetgeen hij doet. Zo heeft hij vandaag het belangrijkste deel van het programma op zich genomen. Maar daarover lezen jullie straks meer…
Samenvattend kunnen we over de staf zeggen dat ze, ieder op hun manier, vol passie hun ding hebben gedaan voor de BlauwitteGrolE1toppersvoetbalvechtmachine.
Maar om dat te kunnen doen, gemiddeld tien tot twaalf uren per week, moesten hun wederhelften thuis iets harder aanpakken en dat wordt nog wel eens vergeten. Voor Bianca, Susan, Sonja en Carry (de moeder van…) werd dit een beetje verzacht door het ontvangen van een mooie rode roos; het is niet veel, maar het gaat om het gebaar…
Vader Roy bedankte namens ouders en spelertjes  de begeleiding door vier placemat AnHenkdotes uit te delen met daarop een enigszins ludieke, maar wel houtsnijdende beschrijving van de stafleden.


Vervolgens werd elke E1-topper afzonderlijk naar voren gehaald en ontving daarbij een prachtige persoonlijke trofee (gemaakt door WWW.nl en familie…) :
Topper Tyn:  Captyn, voetbalgrootheid, alleskunner, wil altijd de eerste zijn, een genot om naar te kijken, altijd lachend met plezier in het spelletje, maar bovenal voetbaldier!
Topper Lars: Eerstejaars, voor de duvel niet bang, terriër, maar daarbij goudeerlijk en sportief, laat zich de kaas niet van het brood eten, ijzeren wilskracht en een topverdediger, maar bovenal voetbaldier!
Topper Jordi: Voetbalstrateeg, fluwelen traptechniek, tactisch vernuft, dreh und angelpunkt in ons team, als een komeet gegroeid dit jaar zowel mentaal, als fysiek, maar bovenal voetbaldier!
Topper Yaluca: The power, opgetrokken uit gewapend beton, één bonk spieren, gezegend met een knobbelig harde loepzuivere trap, gedreven rechtsbuiten, koning van de kluts, maar bovenal voetbaldier!
Topper Thijmen: Voetbalgrootheid, doelpuntenmachine, snelheidsduivel, niet af te stoppen door niemand, dribbel-, pingel- en klutskoning, maar ook gegroeid naar assisttopper, maar bovenal voetbaldier!
Topper Juul: Voetbalprofessor, de zoon van…, de voetbaltitatovenaar, de voetbalgoochelaar van Grolle, koning van de rebounds, doelpuntenmachine en tactisch gegroeid, maar bovenal voetbaldier!
Topper Tycho: Niet zwarte zwarte panter, Leergierig, gedreven, keeperstalent, meevoetballende lijngoalie, grootheid binnen en buiten het veld, blijft zichzelf, efficiëntste aanvaller, maar bovenal voetbaldier!
Topper Mats:  Eerstejaars, alleskunner, geweldenaar, natuurtalent,  fluwelen loepzuivere linker, staat altijd zijn mannetje, maar nog meer als het erom gaat, Ingelijfd door F.C. Twente, maar bovenal voetbaldier!

Vervolgens was het de beurt aan showmaster WWW.nl. Wout had een geweldige Kahootquiz in elkaar gedraaid waarbij alle weetjes en niet-weetjes van onze Grol E1 Toppers en ons eigen TOPlegioen aan de orde kwamen. tegelijkertijd ging de vlam in de BBQ zodat ook de inwendige mens niet werd vergeten.
Na een meer dan gezellig samenzijn met hapjes en drankjes volgde de climax van de dag. WWW.nl had een geweldige film in elkaar gedraaid van ons TOPteam met alles erop en eraan. Maar eerst werd er nog een filmfragment voor Freddy uit de oude NOSdoos getoverd… F.C Twente – De Graafschap; bedankt Wout… ;)!
Wat een genieten van deze dag, maar vooral wat een genieten, tot het laatst toe, van dit lange en intensieve voetbalseizoen. Het was het allemaal meer dan waard!
En toen? Toen moesten wij plaats maken voor onze grote voorbeelden: onze Grol C1-TOPPERS, want ook zij sloten hun meer dan fantastische ongeëvenaarde seizoen af.  De BBQ werd overgenomen en de krul was gezet door een legendarisch seizoen en nu op naar een volgende pass, een volgende dribbel, een volgende tackle, een volgend doelpunt, een volgende assist, een volgende verdedigende actie, een volgend tikkie en vooral veel volgende succeservaringen in de breedste zin des woords…
Wat er dan rest van dit seizoen zijn mooie herinneringen en ….. Statistieken, want trouw hielden we de prestaties van onze toppers bij in Talento, het spelervolgsysteem van de S.V. Grol.

Enkele statistieken:

Aantal gespeelde wedstrijden 106
Gewonnen wedstrijden 76
Gelijk 11
Verloren wedstrijden 19
Doelpunten voor 469
Doelpunten tegen 162
Naam Doelpunten Assists
Lars 3 15
Tyn 59 44
Thijmen 127 77
Juul 99 51
Jordi 48 38
Yaluca 67 54
Mats 64 52
Tycho 2 3
Najaarscompetitie Hoofdklasse Tweede plaats
Voorjaarscompetitie Hoofdklasse Eerste plaats
Toernooi FC Trias Winterswijk Eerste plaats
Toernooi SUS Stadtlohn Tweede plaats
Toernooi Eibergen Eerste plaats
Toernooi FC Bocholt Tweede plaats
NKT Beltrum Eerste plaats
Toernooi Lengerich kwartfinale
Toernooi Goor Tweede plaats
Toernooi FC Winterswijk Eerste plaats
Toernooi SUSStadtlohn Derde plaats
Kampioenschap NO-Nederland Twello Tweede plaats
Wissink toernooi Groenlo Tweede plaats
Toernooi Enter Eerste plaats
Toernooi NEC Nijmegen Vierde plaats

Man of the match(es):
Mats            12
Tyn               10
Lars              6
Jordi             6
Thijmen         6
Thycho         6
Juul              5
Yaluca          4

Beste speler: Mats Rots
Super supporter: Opa Vruggink
Afstanden uitwedstrijden: ong. 1600 km
Verbruik ranja: ong 350 liter
Verbruik waspoeder: ong 56 kg
Geluidsniveau TOPlegioen (gemiddeld): 85 dB
Percentage plezier: 100%

Grol E1-TOPPERS en ons eigen TOPlegioen, wat hebben wij genoten van jullie, waarvoor duizendmaal dank!!!

Trots op ons eigen TOPlegioen, maar nog trotser op onze TOPPERS. Waarvan akte.

En...............het bleef nog lang onrustig in het Grolse....