Ajax winnaar 29e Internationaal Marveldtoernooi

05-06-2018

Na een rustige start was het al snel weer erg druk op de zondag, de finaledag van het Internationaal Marveldtoernooi, evenals de voorgaande twee dagen. Dit mede door het fantastische voetbalweer tijdens het toernooi. Het voetbal was net als voorgaande jaren van erg hoog niveau. Met teams uit zoveel verschillende landen was het prachtig de verschillende speelstijlen te zien en te kunnen vergelijken.

In de halve finale speelde Feyenoord tegen FC Barcelona en Ajax tegen Bayer 04 Leverkusen. De eerste halve finale werd gewonnen met 2-0 door FC Barcelona. Ajax won de tweede halve finale met 3-0 van Bayer 04 Leverkusen.

De finale van het 29e Internationale Marveldtoernooi werd gespeeld onder grote publieke belangstelling door FC Barcelona en Ajax. Een fantastische wedstrijd, een echte finale. Uiteindelijk trok Ajax aan het langste eind en won de finale met 3-1.

Ook dit jaar werd er gekeken naar de sportiviteit van teams. Het team dat zich het meest sportief gedraagt, zowel op de velden als daarbuiten, tijdens de maaltijden en in de huisjes, krijgt de Fairplay Cup uitgereikt. Dit jaar reikte hoofd arbitragezaken, Karel van den Heuvel, hem uit aan het team van Bayer 04 Leverkusen

Evenals voorgaande jaren verbond het Internationaal Marveldtoernooi zich aan KiKa (Kinderen Kankervrij) als landelijk goed doel. Net als vorig jaar werd gekozen voor een doelpuntentelling. Voor elk doelpunt werd € 10 gedoneerd. En voor elk doelpunt van het Grolteam  kwam daar € 29 bij. In het totaal werd 69 keer gescoord. Pfeifer Rentals mocht dan ook op zondag een cheque van maar liefst € 766,29 uitreiken aan Diri Bottinga, de vertegenwoordigster van KiKa.

Voordat Ajax de beker in ontvangst mocht nemen, werden eerst een aantal andere prijzen uitgereikt. Elk jaar wordt de prijs voor meest waardevolle speler en de aanmoedigingsprijs uitgereikt aan s.v. Grol-spelers. De leiding van het deelnemende s.v. Grol-team vond dat er eigenlijk geen individuele prijzen uitgereikt zouden moeten worden, aangezien “er een fantastische teamprestatie is neergezet waarin iedereen zijn aandeel had.”

Uiteindelijk werd Sem Brummelaar uitgeroepen tot meest waardevolle speler. Sem heeft iedere minuut gespeeld. Gaf puntgave assist met rechtsbuitenkant voet na zijn vele intercepties. Daarnaast stond hij  in dit geweld meer dan zijn mannetje centraal achterin.

Tiem Rots kreeg de aanmoedigingsprijs. Hij bekroonde zijn eerste jaar op dit toernooi en zijn goede spel met een doelpunt. Ook liet hij bij vlagen zien dat hij een plaaggeest voor iedere verdediger kan zijn met zijn inzicht, acties en schot.

Beste keeper is geworden Devin Remie de nr. 16 van Feyenoord. Mede door zijn schitterende reddingen o.a. in de halve finale en het feit dat hij moedig en met veel durf keepte. Dillon Hoogewerf de nummer 9 van Ajax is zowel beste spelers als topscoorder van het toernooi geworden. Hij is zeer snel en vaardig, zijn doelpunten waren juweeltjes en hij was erg sterkt in de kleine ruimte. Met 9 doelpunten was hij de absolute topscoorder van het toernooi.

Het bestuur van Stichting Internationaal kijkt op alle vlakken terug op een zeer geslaagd toernooi.

Volledige eindstand:

1. Ajax
2. FC Barcelona
3. Bayer 04 Leverkusen
4. Feyenoord
5. Atlético Madrid
6. Red Bull Brasil
7. Celtic FC
8. PAOK FC
9. PSV
10. FC Twente
11. s.v. Grol
12. Korea FL

Fair Play Award: Bayer 04 Leverkusen
Beste speler van het toernooi: Dillan Hoogewerf (Ajax)
Beste keeper van het toernooi: Devin Remie (Feyenoord)
Topscoorder van het toernooi (met 9 doelpunten): Dillan Hoogewerf (Ajax)
​Meest waardevolle speler s.v. Grol: Sem Brummelaar (s.v. Grol)
​Aanmoedigingsprijs s.v. Grol: Tiem Rots (s.v. Grol)