Knunnekes trappen 11e van de 11e af bij Grol tegen Ruurlo

09-11-2018

Aanstaande zondag 11 november is de dag waar alle carnavalsvierders wereldwijd al sinds Aswoensdag naar uitkijken. Oftewel de ‘11e van de 11e’. Dan start namelijk het nieuwe carnavalsseizoen. Groenlo en alles wat maar enigszins met het carnavalsvirus behept is, is in opperste staat van paraatheid. In Groenlo, een van de grote carnavalsbolwerken van Oost Nederland, wordt dit begin van het ‘feest der feesten’, op de heilige datum, in het bourgondische vestingstadje al decennialang officieel afgetrapt door carnavalsvereniging De Knunnekes. Tot voorheen werd er op de ‘11e van de 11e’ altijd figuurlijk afgetrapt. Aanstaande zondag, 11 november, wordt het Grolse carnavalsfeest voor het eerst in de bijna 60jarige Grolse carnavalshistorie letterlijk afgetrapt. En wel om 11 minuten voor half drie, 14.19 uur. Plaats van handeling het hoofdveld van sv Grol op Sportpark Den Elshof, vlak voor aanvang van de wedstrijd Grol – vv Ruurlo, in de Derde klasse C. Daarnaast zal de wedstrijd afgetrapt worden door Stadsprins Henk Jan ten Brincke en Stadsadjudant Maurice Gelinck, samen met de pupillen van de week.

Zoals bekend hebben carnavalsvereniging De Knunnekes en sv Grol een meer dan hechte band met elkaar, niet in de laatste plaats doordat vele Grol-vrijwilligers eveneens actief zijn binnen De Knunnekes en werden talrijke Grolleden uitgekozen tot scepterzwaaiers van de Grolse carnaval, oftwel Stadsprins en Stadsadjudant. “We gaan er iets heel bijzonders van maken zondag,” belooft Rob Porskamp, naast beheerder van het sportcafé Den Elshof eveneens voorzitter van supportersclub sv Grol, oud-Vorst der Knunnekes en fervent carnavalist. “De wedstrijd Grol – Ruurlo staat in het teken van de opening van de Grolse carnaval, met vanzelfsprekend het winnen van de wedstrijd voorop. Dan wordt deze dag alleen maar onvergetelijker. We willen immers graag koploper blijven. Er wordt op verschillende manieren uiting gegeven aan de carnavals seizoensopening. Zowel voor, tijdens als na de wedstrijd. Hoe? Dat is nog een verrassing, maar heel bijzonder dat wordt het zeker.”

Er is voorafgaande aan de organisatie van het één en ander rond deze wedstrijd overleg geweest met zowel hoofdtrainer Sander Hoopman, aanvoerder Michel Kamphuis als ook Grol-voorzitter Hans Scheinck. Allen reageerden enthousiast over dit speciale tintje, uit de koker van cv De Knunnekes, in samenwerking met sv Grol. Na afloop van de wedstrijd zal in het sportcafé Grolse carnavalsmuziek klinken. Teams en supporters worden aangemoedigd verkleed naar de wedstrijd te komen. Kinderen die zondag verkleed komen krijgen allen een traktatie aangeboden. Het seniorenteam dat zondag het leukst/mooist/origineelst verkleed in het sportcafé aanwezig is krijgt een vaatje bier van 11 liter aangeboden.

Degenen die helemaal in de stemming zijn, niet te stoppen zijn, kunnen deze nieuwjaarsdag voor carnavalisten de gehele zondag doortrekken. Om 20.00 uur start een groots openingsfeest in Brouwhuys de Lange Gang, onder leiding van Prins Henk-Jan en Adjudant Maurice, met onder meer het Tröntjesfestival.