Max de Vries geslaagd voor UEFA B-TC 2 trainersdiploma

22-11-2021

Afgelopen week heeft Max de Vries met een goed resultaat zijn eindopdracht afgerond. En hij heeft daarmee het diploma voor UEFA B, oftewel TC 2, binnen. Met dit diploma mag Max teams trainen t/m de 2e klasse Senioren. Max, van harte gefeliciteerd hiermee!!!

Max is ongeveer 18 maanden geleden begonnen aan deze cursus, maar door Corona heeft het enige tijd stil gelegen. UEFA B kenmerkt zich door een groot aantal bijeenkomsten, maar liefst 28 (nu veelal digitale) bijeenkomsten van 5 lesuren, waarin de theorie wordt behandeld. Hierbij wordt ingegaan op verschillende aspecten zoals techniek, tactiek, maar ook op fysieke aspecten van het voetbal zoals belasting. Daarnaast is er een groot aantal praktijkopdrachten, die bestaan uit het voorbereiden van trainingsoefeningen bij een team waar je stage loopt. Je stagebegeleider moet vervolgens hetgeen je uitvoert beoordelen. Dit heeft Max bij zijn eigen team gedaan, met als stagebegeleider Jos Heutinck, hoofd jeugdopleiding en assistent trainer van Grol 1, en zelf ook in het bezit van UEFA B. De opleiding wordt uiteindelijk afgesloten met een proeve van bekwaamheid, waarbij de trainer in opleiding een volledige training moet verzorgen die wordt beoordeeld door een docent. Dit is dus vorige week goed verlopen.

Max is zeer blij met zijn behaalde diploma: “Dit geeft mij meer opties om mezelf als trainer te blijven ontwikkelen.“ Wat het gaat worden weet hij nog niet: “Voor de lange termijn zouden dat de senioren kunnen zijn, maar het werken met jeugd vind ik echt fantastisch, dat past ook erg goed bij mij. Dus of het ooit senioren wordt? Diverse factoren zullen bij die keuze een rol spelen. Het zou zeker kunnen in de toekomst.”

Ook het voetbalbestuur en hoofd jeugdopleiding zijn blij met dit resultaat: “Als voetbalbestuur stimuleren we alle trainers om zichzelf te blijven ontwikkelen. We feliciteren Max van harte met zijn diploma en hopen dat hij nog een tijdje bij Grol zal blijven, in welke hoedanigheid dan ook. We zijn erg blij met hem.”