Sponsor van het kwartaal: Victor Rensen

22-02-2022

‘Mooi om de Grollenaren te leren kennen’

Bron: Clubblad 2021-4
Door: Kyra Broshuis

Op het sportpark Den Elshof hebben we hem nog niet vaak gezien. Victor Rensen is dan ook geen grote voetballiefhebber; zijn hart ligt bij de motorcross. Toch twijfelde hij geen seconde toen hij werd benaderd voor het sponsorschap van Grol 2.

In 2014 nam Victor (52) autobedrijf Kolkman aan de Borculoseweg in Groenlo over. Daarvoor werkte hij ruim 15 jaar bij Volvo. Niet vreemd dus dat de Peugeot en Citroën specialist sinds dit jaar ook Topmerk Specialist Volvo is. “Die passie voor Volvo is er altijd geweest en ik heb in die jaren een uitstekend netwerk in de Volvo-wereld opgebouwd. Het is prachtig dat we sinds 1 augustus ook Topspecialist in Volvo zijn. De trend van importeurs en dealers om vestigingen samen te voegen en rayons te vergroten, zet zich ook in de onze regio voort. Dealerbedrijven van Volvo zaten voorheen dikwijls op 25 à 30 km verwijderd. Het is mooi dat de Volvorijder nu weer dicht bij huis terecht kan. Lokaal, persoonlijk, deskundig en tegen een uitstekend tarief.”

Fanatieke medewerker Roy Röring

Met de overname van Kolkman, ging ook het personeel mee naar Victor Rensen. Onder hen de nu 34-jarige Roy Röring. Eén van de vele stille krachten van de Grol. “Ik werk hier al sinds mijn 15e”, vertelt Roy. “En daarnaast ben ik inderdaad veel bij de Grol te vinden. Ik ben actief als jeugdleider voor de JO13-2, speel zelf in het 3e van de zaterdagteams en soms op zondag nog in Grol 5. Voor mij is het ook mooi dat ons bedrijf nu zo’n grote sponsor is bij mijn club. Wel jammer dat Victor nog steeds elke keer onder de wedstrijd van Grol 2 uit probeert te komen!”

Het is geen onwil, legt Victor uit. “Het ontbreekt me vaak aan tijd. Maar ik moet toegeven dat mijn hart ook niet echt bij voetbal ligt. Ik ben zelf echt van de motorcross en ondersteun daarin ook een paar jongens waaronder mijn zoon.”

Atypische Grollenaar

Victor is al 25 jaar getrouwd en heeft 3 dochters (23, 18 en 16) en een zoon van 25. “Mijn zoon gaat de hele wereld over voor de motorsport en ik vind het mooi om dat te volgen. Die jongens zijn heel gedreven, iets wat ik bij de Grol ook terugzie. Die motivatie vind ik mooi maar het welverdiende feestje achteraf ook.

Ik kom oorspronkelijk uit Silvolde, een echt carnavalsdorp maar dat feest is niet aan mij besteed. Wel de kermissen en de schu­ttersfeesten. Ik woon al jarenin Hengelo (GLD) en dat is echt een motordorp, ik voel me daar als een vis in het water. Maar nee, ik doe dus niks aan voetbal en ook niet aan carnaval. Ik ben een soort atypische Grollenaar.”

Hoe kwam hij er dan toch bij om sponsor te worden van Grol 2? “Ach ja, met een werknemer als Roy gaat het hier natuurlijk veel over de Grol. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik vind dat het allemaal geweldig georganiseerd is bij de club; daar houd ik wel van. Vorig jaar werd ik benaderd door de sponsorcommissie omdat ze een vaste sponsor zochten voor Grol 2. En ik wilde graag iets doen voor de Grolse samenleving. De sponsorcommissie pakt het trouwens heel goed aan. Ik word veel benaderd voor sponsorschap maar Erik Schuurmans doet dat echt fantastisch. En als ik die presentatiegids zie, dan denk ik: De Graafschap had dat tien jaar geleden nog niet zo mekaar. De Grol heeft een mooie gave professionele uitstraling.”

Grolse klanten

“Ik heb eerst in Groenlo even de kat uit de boom gekeken en gelukkig kreeg ik steeds meer klanten, ook vanuit de Grol. Het is mooi om de mensen hier te leren kennen. Ik ben uiteraard ook lid van de Businessclub; ik hoorde al verhalen over mooie feesten maar dat is helaas nog niet aan de orde geweest. Eerder ben ik al wel bij de sponsoravonden van het Marveldtoernooi geweest. Ik dacht: Jongens, wat een mooi clubje is dit en wat een organisatie zit erachter. Daar wil ik me wel aan verbinden. Wanneer ik eindelijk eens langs de lijn sta bij het tweede? Gaat moeilijk worden; ik ben op zondag veel weg voor motorcross en ik mag ook nog graag mountainbiken. Maar zodra het even kan, dan zal ik er zijn. Heb ik Roy ook beloofd.”

www.autobedrijfvictorrensen.nl