Grol laat Bon Boys met lege handen achter

08-05-2022

Bon Boys - Grol 0 - 1

Bron: Groenlose Gids
Door: Theo Huijskes

Grol heeft afgelopen zondag, en dat op het Ontmoetingspark De Greune in Haaksbergen, Bon Boys een 0-1 nederlaag bezorgd. Het winnende doelpunt werd in de 73ste minuut van de wedstrijd gescoord door spits en topscorer Luc Berentsen. Het was op de rechtervleugel Wouter Rexwinkel die de bal veroverde en daarmee tegelijkertijd verdediger Ramon Landewers in de gelegenheid stelde om een uitgemeten voorzet te lanceren, die vervolgens door Luc Berentsen onhoudbaar werd binnengekopt. Met kunst- en vliegwerk werd deze voorsprong vervolgens over de eindstreep getrokken met het gevolg dat Bon Boys op de ranglijst van de tweede klasse J op drie punten achterstand van koploper NEO uit Borne komt te staan, zijnde de ploeg die in eigen huis SDC ’12 op een verpletterende 7-0 nederlaag trakteerde. Een puike prestatie van het Grolteam van trainer/coach William Krabbenborg, dat aantrad zonder onder anderen de geblesseerde spelers Mart Willemsen, Mark te Winkel en Siebe Lantink, alsmede zonder de bij de warming-up licht geblesseerd geraakte Tiem Rots. Naast de blessureperikelen krijgt Grol verder te maken met een tweetal schorsingen voor de wedstrijd van a.s. donderdag (thuis om 20.15 uur) tegen koploper NEO uit Borne. Mike Kempers en Luc Berentsen kregen tegen Bon Boys namelijk een gele kaart, die in hun geval een wedstrijd schorsing betekent.


Foto: Marcel Houwer.


Foto: Marcel Houwer.

Predikaat ‘Man of the match’ voor Max de Vries jr.

Terug naar de wedstrijd tegen Bon Boys, is het een absolute opkikker dat Grol de volle buit mee nar huis mocht nemen. Nu gaat bij een overwinning, hoe groot die ook is, in de regel alle aandacht uit naar de doelpuntenmaker(s). Maar in deze wedstrijd op Haaksbergse grond mag, beter gezegd moet de aandacht uitgaan naar in dit geval centrale verdediger Max de Vries. Op zich is het al een meer dan unieke prestatie dat Max jr. -na jaren achtereen het doel te hebben verdedigd, vanwege een vervelende blessure het keepersvak vaarwel moest zeggen- zich als centrale verdediger heeft terug geknokt in de hoofdmacht van Grol. En dat hij dat met vlag en wimpel heeft gedaan, bewees hij nog eens in de wedstrijd tegen Bon Boys. Zo haalde hij na 37 minuten spelen in de eerste helft met enorm machtsvertoon de bal van de doellijn nadat doelman Wessel Baarslag al was geklopt. Daar bleef het niet bij, want in het tweede bedrijf en dat in de 66ste minuut van de wedstrijd wist hij hetzelfde kunstje te klaren. Om vervolgens voor een soort uitzonderlijk drieluik te zorgen door in de 77ste minuut zijn hele voetballichaam in de strijd te gooien om een tegendoelpunt te voorkomen. Omdat de wedstrijd in Haaksbergen de uitverkiezing ‘Man of the match’ niet kende, krijgt hij dit verdiende eerbetoon aangereikt door de schrijver van dit wedstrijdverslag.


Foto: Marcel Houwer.

Na het behalen van de 0-1 overwinning kwam afgelopen zondag ook nog de thuiswedstrijd van Grol tegen Bon Boys voorbij. Destijds op het sportpark Den Elshof ging Grol de tweede helft in met een verdiende 2-1 voorsprong. Maar die voorsprong werd mede tenietgedaan door de toen dienstdoende scheidsrechter die een doelpunt, in dit geval de in een duidelijke buitenspelsituatie gescoorde 2-3 goedkeurde. Daar overheen besloot de man in het zwarte pak ook nog om in de blessuretijd aan Bon Boys een twijfelachtige strafschop toe te kennen, waardoor Bon Boys met een meer dan geflatteerde 2-4 overwinning huiswaarts keerde. Over beide wedstrijden hebben beide ploegen dus één overwinning behaald.

Foto's Stefan Kempers:

Meer foto's van Marcel en Stefan op onze Facebookpagina.

Wedstrijdinformatie

Scoreverloop:
73. 0 - 1 Luc Berentsen

Scheidsrechter: Bobi Dordievski uit Apeldoorn

Geel:
Bon Boys: Dani Bultman, Jens Keemers en ?
Grol: Mike Kempers en Luc Berentsen

Opstelling Grol:
Wessel Baarslag, Max de Vries, Ramon Landewers, Mike Kempers, Eduardo de Sousa Cavalcante, Mark Hietland, Mick Wissink (66. Thiemo Wessels), Rico Lammerdink, Luc Berentsen, Tycho Riteco (82. Roel Bruins) en Wouter Rexwinkel (78. Jordy Schutten). 

Programma Grol

Donderdag 12 mei Grol - NEO aanvang 20.15 uur
Zondag 15 mei ATC '65 - Grol aanvang 14.00 uur

Uitslagen 2J

Bon Boys - Grol 0 - 1
Wijhe '92 - Achilles '12 1 - 2
FC Suryoye - BWO 2 - 1
Schalkhaar - Barbaros 6 - 1
Lemelerveld - Vogido 6 - 1
NEO - SDC'12 1 - 1
Eilermark - ATC '65 2 - 3

Stand 2J

1. NEO 21 - 47
2. Bon Boys 21 - 44
3. Achilles '12 21 - 40
4. Grol 21 - 38
5. Eilermark 21 - 34
6. Schalkhaar 21 - 31
7. FC Suryoye 21 - 30
8. ATC '65 21 - 29
9. SDC '12 21 - 28
10. Lemelerveld 21 - 26
11. BWO 21 - 25
12. Wijhe '92 21 - 23
13. Barbaros 21 - 14
14. Vogido 21 - 12