Grol plaatst zich voor volgende bekerronde

18-09-2022

Varsseveld – Grol 1 – 1

Na een overwinning op FC Winterswijk en een duidelijke nederlaag tegen Bon Boys moest Grol vandaag één punt meer halen dan FC Winterswijk om daarmee 2e te eindigen in de poule en daarmee door te gaan naar de volgende bekerronde.

Grol startte sterk tegen Varsseveld en bijna de gehele eerste helft was Grol de bovenliggende partij. Het was een regenachtige middag en het spelen op natuurgras was voor de meeste spelers weer even wennen. Grol kreeg diverse kansen, maar wist hieruit niet te scoren. Een stiftbal van Luc Berentsen van grote afstand over de keeper ging net naast en een hard schot van Tycho Riteco ging ook naast. Halverwege de eerste helft was er een mooie aanval die begon bij Thiemo Wessels op eigen helft, waarbij via Luc Berentsen Tycho Riteco in stelling werd gebracht. Zijn schot ging via de keeper naast. Thiemo Wessels was aan Grolkant wellicht de beste speler: verdedigend goed, makkelijk voetballend en opbouwend zeer sterk. Ook was er veel dreiging van Grol van uit een groot aantal hoekschoppen, maar ook deze leverden helaas geen doelpunt op.

Pas vijf minuten voor rust kreeg Varsseveld, dat veel de lange bal hanteerde om het spel te verleggen, zijn eerste kans: een schot van circa 10 meter ging over het Groldoel. In de volgende aanval van Varsseveld was Grol te slap en te laat met ingrijpen, en het schot verdween, geheel tegen de verhouding in, laag en hard in het doel: 1 – 0 . Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft ging gelijk op, met kansen over en weer. Een schot van Kjell Riteco werd uit de onderhoek getikt. Een schot van Mark Hietland ging recht op de keeper af en een tweede schot van Mark werd ook uit de onderhoek getikt. Aan de andere kant bleef Nick Oude Luttikhuis attent keepen en viel op door tijdig uit te komen bij de lange ballen van Varsseveld. Na een half uur was het Mike Kempers die een afgeslagen bal vanuit een hoekschop hard strak en laag inschoot. Deze verdween, na enkele voeten en benen geraakt te hebben, in het net bij Varsseveld: 1 – 1. Varsseveld schoot daarna nog een keer vlak langs de kruising en Luc Berentsen schoot van 40 meter een bal hoog door de lucht net over het doel. De eindstand derhalve 1 – 1.

De blessure van de uitgevallen Tiem Rots valt mee. Uit ingewonnen informatie bij trainer William Krabbenborg blijkt dat Rots alleen een tik op zijn knie heeft gehad. Maar een en ander is van dien aard dat hij zondag a.s. bij de competitiestart er gewoon bij kan zijn.

Omdat FC Winterswijk met  2 – 3 heeft verloren van Bon Boys is Grol door in de beker.

Komende zondag (25 september) staat voor Grol de eerste competitiewedstrijd op het programma. Uit naar DIO ’30 in Druten. Aanvang 14.00 uur.

Eindstand Bekergroep 1-16

Bon Boys 3 – 9
Grol 3 – 4
FC Winterswijk 3 – 3
Varsseveld 3 – 1

Wedstrijdinformatie

Opstelling Grol: Nick Oude Luttikhuis, Thiemo Wessels (89. Jordy Schutten), Max de Vries, Mike Kempers (79. Ramon Landewers), Kjell Riteco, Mark Hietland, Tiem Rots (25. Mick Wissink), Rico Lammerdink, Luc Berentsen, Tycho Riteco en Siebe Lantink (74. Tygo ten Bulte).

Scheidsrechter: Bryan van Leeuwen

Geel: Rico Lammerdink en 1x Varsseveld