Afscheid twee leden Algemeen Bestuur

12-10-2022

Op de Ledenvergadering op maandag 4 oktober is afscheid genomen van twee bestuursleden: Petra Lammers en Floris Geessinck

Petra Lammers

Op de ledenvergadering is aangegeven dat Petra Lammers op eigen verzoek is teruggetreden als voorzitter van het deelbestuur Gezondheid en Gedrag en daarmee lid van het algemeen bestuur. Ze was in 2021 benoemd. Ze kwam tot de conclusie dat het takenpakket niet voldoende aansloot op haar expertise en interesse-gebieden. Vóórt de ledenvergadering was al in het algemeen bestuur afscheid van haar genomen, zoals ze graag wilde. De werving van een nieuwe voorzitter voor dit deelbestuur loopt nog.

Floris Geessinck

Daarnaast is op eigen verzoek Floris Geessinck teruggetreden als voorzitter van het deelbestuur Accommodatie c.q. voorzitter van het bestuur van de Stichting Exploitatie Accommodatie Grol (SEAG). Daarmee nam hij ook afscheid als lid van het algemeen bestuur. Als opvolger werd Bert de Hek door de ledenvergadering benoemd.

Tekst toespraak voorzitter Hans Scheinck:

"U heeft gezien dat Floris Geessinck aftredend en niet herkiesbaar is.

Dat heeft duidelijke redenen. Op zijn verzoek nemen we van hem afscheid in de kring van het algemeen bestuur in januari 2023. Maar laat ik toch hier alvast enkele woorden van dank aan hem uitspreken.

Floris woont al jaren in Enschede, hij heeft daar gestudeerd aan de Universiteit Twente. Hij woont intussen samen en Floris heeft in Enschede samen met zijn vriendin Carolien een eigen huis gekocht. Carolien werkt in het Medisch Spectrum Twente als medisch specialist. Floris werkt bij de stichting Marga Klompé in Groenlo op het hoofdkantoor aan de Barkenkamp. Zijn hoofdtaak is data analist maar intussen wordt hij breder ingezet ter ondersteuning van de Raad van Bestuur.

Deelnemen aan het maatschappelijk verkeer in je eigen woonplaats is belangrijk om sociale banden te krijgen. Dat moet zelfs om goed te wortelen in het maatschappelijk verkeer.

Floris blijft wel leider van zijn seniorenteam op zondag bij de Grol. Dat is meer een vriendengroep van wie de meesten elkaar al heel lang kennen.

Het is niet anders, de Grol wordt een groot bestuurlijk talent kwijt, dat is zeker. Floris, jij was een prima voorzitter van de Stichting Exploitatie Accommodatie Grol (SEAG), je had meerwaarde in het algemeen bestuur, je komt jouw afspraken na, je steekt zelf de handen uit de mouwen als het moet, bijvoorbeeld bij het vullen van de barrenkarren voor het nieuwe seizoen, je blijft altijd rustig, je kunt een probleem van meerdere kanten benaderen, je geeft je mening als die gevraagd wordt, je beoordeelt de situatie en je oordeelt eigenlijk nooit over iemand. Je bent toegankelijk, open, met gevoel voor humor. Je weet wanneer er is iets aan vernieuwing toe is, maar je koestert datgene dat goed loopt. Je maakte de juiste analyse in zo’n afweging.

Samengevat een prima jong mens dat een mooie toekomst tegemoet gaat als hij blijft zoals hij is.

Dat is geen oordeel, Floris, dat is een trend. Dankjewel nu al namens ons alle leden van de Grol."