Grol speelt met 1 - 1 gelijk tegen DVC 26

23-01-2023

Strijd om de koppositie eindigt in een vechtpartij

Bron: Groenlose Gids
Door: Theo Huijskes
Foto's: Theo Huijskes

Wat vooraf een galavoorstelling, en dat in de strijd om de koppositie in tweede klasse H had moeten worden, eindigde in een ordinaire vechtpartij en dat ook nog na afloop van de reguliere tweemaal 45 minuten speeltijd. Het waren de spelers van DVC ’26 uit Didam, die na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Mitchell van Laar, over de omheining sprongen en op de vuist gingen met een aantal Grolsupporters. Genoemde arbiter zag zich dientengevolge genoodzaakt om drie rode kaarten uit te delen aan het adres van doelman Martijn van Zimmeren, alsmede de veldspelers Joël Nibaële en Alex Scheffer. Al met al een betreurenswaardige afsluiting van een vooraf als absolute voetbaltopper aangekondigde ontmoeting. Een uitslag, die wel tot gevolg heeft dat Grol koploper blijft en daarbij de kansen op het behalen van de eerste periodetitel in eigen handen houdt.

Geen voetbalwedstrijd op tweede klasse, laat staan eerste klasse niveau

Wat de wedstrijd zelf betreft, kreeg het deze keer spaarzame publiek (tegelijkertijd werd o.a. de klassieker Feijenoord - Ajax op tv uitgezonden) een voetbalgevecht te aanschouwen, dat geen enkel moment het niveau van de top in de tweede klasse, laat staan de eerste klasse haalde. Het positiespel zag er aan beide kanten bijzonder rommelig uit en daarnaast viel het op dat er bijzonder vele overtredingen werden gemaakt en dat met name door de elf van DVC ’26. Eén van de vele overtredingen op Grolspits Luc Berentsen, betekende in de 37e minuut van de eerste helft een strafschop, die door aanvoerder Rico Lammerdink feilloos werd benut: 1-0. Grol had die voorsprong vóór de theepauze verder uit moeten breiden. Maar het zat de equipe van trainer William Krabbenborg niet mee, waarbij met name linkerspits Tycho Riteco een voltreffer had verdiend. Het tweede bedrijf van deze voetbalhappening betekende een vervolg van een bijzonder rommelige met veel overtredingen gepaard gaande wedstrijd. Ook nu slecht positiespel, vele door met name spelers van DVC ’26 veroorzaakte overtredingen en dat gepaard gaande met tal van dode spelmomenten. Daarbij was het jammer dat Grol in de 70e minuut een (voetbal)speld liet vallen waardoor Mark Berendsen de gelijkmaker en tevens de eindstand 1-1 op het scorebord liet prijken. Echter niet onvermeld mag blijven dat Grol in de slotfase heel dichtbij de 2-1 voorsprong, tevens eindoverwinning was. Eerstens verdween een vrije trap van Rico Lammerdink via de lat over het doel van de tegenpartij en had Tiem Rots zich vervolgens onsterfelijk kunnen maken door in de slotseconde te scoren. Doelman Martijn van Zimmeren van DVC ’26 verrichtte een wereldprestatie door de inzet van Rots uit zijn doel te ranselen.

Zondag 29 januari a.s. staat voor Grol 1 de uitwedstrijd in de competitie tegen NEC Nijmegen op het programma. Aanvang; 14.00 uur. Bij winst is Grol winnaar van de eerste periodetitel.

Drie rode kaarten als gevolg van vechtpartijen na afloop van de wedstrijd

Rest om scheidsrechter Mitchell van Laar te vragen naar een reactie over het tumultueuze gebeuren na afloop van de eerste helft en de veldslag na zijn laatste fluitsignaal na negentig minuten voetbal. 

“Ondanks dat het een rommelige wedstrijd was, ben ik van mening dat er in het veld sportief gestreden werd. Maar direct na mijn fluitsignaal voor rust scheen de doelverdediger van DVC ’26 (Martijn van Zimmeren, red.) al bij een opstootje met het publiek gespuugd te hebben, maar dat heb ik zelf niet waargenomen. Ik ben wel in de pauze in beide kleedkamers geweest en heb waargenomen dat beide ploegen weer positief gestemd waren. In de tweede helft diende zich wel een pittige partij voetbal aan, maar dat mag van mij. Voor de rest verliep het vlekkeloos. Maar toen ik gefloten had voor het einde van de wedstrijd, zag ik een aantal spelers van DVC ’26 naar het publiek rennen. Ze sprongen over de reclameborden en knokten, beukten en vochten. Ik kon niet anders dan vervolgens de nummers 1, 5 en 8 een rode kaart te geven.”

Wedstrijdinformatie

Scoreverloop:
37. min 1 - 0 Rico Lammerdink
70. min 1 - 1 Mark Berendsen

Opstelling Grol:
Doel: Wessel Baarslag;
Achter: Mike Kempers, Thiemo Wessels, Max de Vries, en Kjell Riteco;
Midden: Mark Hietland, Mick Wissink (70e min. Siebe Lantink) en Rico Lammerdink;
Voor: Tiem Rots, Luc Berentsen en Tycho Riteco (85e min. Jordy Schutten).

Scheidsrechter:
Mitchell van Laar uit Hengelo Ov.

Rode kaarten:
Martijn van Zimmeren, Joël Nibaële en Alex Scheffer

Gele kaarten:
Rico Lammerdink en Tycho Riteco van Grol
Sven Jansen en Stijn Elfrink van DVC ’26

Uitslagen 2H:
Grol - DVC '26 1 - 1
Theole - NEC 8 - 1
SDOUC - VVG '25 0 - 2
OBW - Union 2 - 2
Spero - DIO '30 2 - 3
Varsseveld vrij
Beuningse Boys vrij
DCS vrij

Stand 2H:
1. Grol 11 - 23
2. DVC '26 11 - 22
3. SDOUC 11 - 20
4. Theole 11 - 18
5. DCS 11 - 18
6. VVG '25 11 - 17
7. Varsseveld 11 - 17
8. Union 12 - 17
9. OBW 11 - 16
10. DIO '30 11 - 12
11. Beuningse Boys 11 - 9
12. Spero 11 - 7
13. NEC 11 - 5