Grol moet een desastreuze nederlaag incasseren

10-03-2024

Grol - Stevo 2 - 3

Tekst: Theo Huijskes
Foto’s: Marcel Houwer

Op het sportpark Den Elshof in Groenlo moest de hoofdmacht van Grol afgelopen zondag een smadelijke nederlaag incasseren tegen het eerste team van Stevo uit Geesteren. Ging het visitekaartje van de Groenlose club, deze keer zonder de geblesseerde spelers Tiem Rots, Kjell Riteco en Thiemo Wessels, bij rust nog dik verdiend met 2-1 aan de leiding, de wedstrijd eindigde in een meer dan teleurstellende 2-3 nederlaag. Na afloop heerste er derhalve een eigenlijk niet te omschrijven downstemming in het Grolkamp en dat zowel bij de totale spelersgroep als bij het begeleidingsteam met voorop trainer/coach Philip Agteres. Werd in de eerste helft van de competitie de uitwedstrijd tegen Stevo, en dat op het sportpark De Peuverweide in Geesteren, met een 1-2 overwinning afgesloten, ditmaal ging het in het onderlinge treffen met name in de tweede helft bij Grol op alle fronten fout.   

Zoals gezegd, was het spel van de Grolbrigade in het eerste bedrijf van dien aard, dat iedereen er rekening mee hield dat Grol de kostbare drie punten in huis zou houden. Grol begon goed aan de wedstrijd, waarvoor redelijk veel publiek naar Den Elshof was gekomen. Dit laatste geeft nog weer eens aan dat Grol wat betreft het spelen van competitiewedstrijden op de zondag veel meer publiek trekt dan op de zaterdag. In het eerste halfuur wist Grol zich diverse kansen te creëren. Daarbij waren het met name topscorer Luc Berentsen en stormram Tycho Riteco, die al dan niet aangestuurd door de rest van het team kansen kregen om Grol vroegtijdig op voorsprong te zetten. In de 35e minuut was het wel raak toen Luc Berentsen een door Wouter Pillen uitstekend genomen hoekschop binnenkopte: 1-0. De tweede treffer viel in de 43e minuut en kwam via een snelle aanval op naam van Tycho Riteco. Het is vervolgens aan het totale team te wijten dat Stevo in de resterende twee minuten via Mick Velthuis nog voor de aansluitingstreffer kon zorgen: 2-1. In dit geval een tegendoelpunt dat Stevo extra, tevens dankbare inspiratie gaf om er in de tweede helft massaal de schouders onder te zetten richting een op de loer liggende zege.

Dit laatste had voorkomen kunnen worden, ware het niet dat Luc Berentsen in de 53e minuut een sublieme rush van Siebe Lantink met een snoeihard schot verlengde, waarbij de bal via de onderkant van de lat weer in het speelveld belandde. Het was vervolgens Stevo dat hieruit extra inspiratie putte en in de 66e minuut via Roy Wigger, daarbij geholpen door een verdedigingsfout van de Grol-achterhoede, de 2-2 stand op het scorebord liet aantekenen. En daar bleef het niet bij. Terwijl invaller Jordy Schutten dicht bij de realisatie van een 3-2 voorsprong had kunnen zorgen, was het in de 87e minuut andermaal Roy Wigger, die voor een 2-3 voorsprong zorgde en daarmee Stevo aan de eindoverwining hielp.

Bij Grol is het nu zaak om alle voetbalneuzen weer dezelfde kant op te krijgen, zodat er zaterdag a.s. met een goed gevoel de reis naar SVZW in Wierden kan worden gemaakt om daar een hopelijk goed resultaat te boeken!

Wedstrijdinformatie

Scoreverloop:
35e min. 1 - 0 Luc Berentsen
43e min. 2 - 0 Tycho Riteco
45e min. 2 - 1 Mick Velthuis
66e min. 2 - 2 Roy Wigger
87e min. 2 - 3 Roy Wigger

Scheidsrechter: Nick Lammers

Geel: Jan Wesselink van Stevo.

Opstelling Grol:
Nick Oude Luttikhuis, Mart Willemsen, Wouter Pillen, Rico Lammerdink, Mark Hietland, Luc Berentsen, Tycho Riteco, Titus Hoffman (76. Jordy Schutten), Siebe Lantink, Roel Bruins en Kaj Riteco.

Programma

Zaterdag 16 maart 14.45 uur SVZW - Grol
Zaterdag 23 maart 18.00 uur Grol - DOS '37

Uitslagen 1H

Grol - Stevo 2 - 3
DZC '68 - Sparta E. 1 - 1
WHC - RKZVC 1 - 0
NEO - SVZW 1 - 0
Dalfsen - DOS '37 0 - 2
Hulzense Boys - Achilles '12 0 - 1
FC Winterswijk vrij

Stand 1H

1. WHC 16 - 43
2. NEO 16 - 33
3. DZC '68 16 - 33
4. FC Winterswijk 15 - 26
5. SVZW 15 - 25
6. Sparta E. 16 - 22
7. Hulzense Boys 16 - 21
8. Achilles '12 16 - 21
9. Grol 16 - 17
10. DOS '37 15 - 16
11. Stevo 15 - 13
12. RKZVC 16 - 12
13. Dalfsen 16 - 2

Stevo:
Bij menige liefhebber van het amateurvoetbal klinkt de clubnaam Stevo uit het Overijsselse Geesteren bekend in de oren. Dat het dit seizoen voor de eerste maal is dat Grol in competitieverband uitkomt tegen deze tegenstander, heeft enerzijds te maken met het feit dat Grol praktisch altijd in de Gelderse contreien in competitieverband heeft gevoetbald en anderzijds omdat Stevo voorheen op een veel hoger niveau acteerde dan de club uit Groenlo. De in 1933 opgerichte en derhalve 90 jaar bestaande club STEVO uit het iets meer dan vierduizend inwoners tellende Geesteren, en dat behorende tot de gemeente Tubbergen, heeft namelijk maar liefst veertien seizoenen achtereen in de hoofdklasse van het vaderlandse amateurvoetbal gespeeld. De in de tachtiger en negentiger jaren van de vorige eeuw behaalde, destijds bijzonder tot de verbeelding sprekende successen, zorgden dientengevolge in die jaren ook nog eens voor een omvangrijke, respectabele meerwaarde in de gehele regio. Overigens mag daarbij zeker niet onvermeld blijven dat deze successen mede tot stand kwamen dankzij de gulle medewerking van één grote hoofdsponsor en enkele belangrijke sub-sponsoren, die voor bijzonder grote financiële injecties zorgden.