Longa '30 E8 – sv Grol E6

18-04-2005

Om 10.30 uur klinkt het startsignaal van de wedstrijd Longa E8 tegen Grol E6. Er wordt vanaf het begin af aan gevochten, Grol heeft de eerste 15 minuten meer balbezit en heeft ook een aantal kansen. Vooral Ken heeft er veel, hij probeert een doelpunt te maken maar het wil hem maar niet lukken, iedere keer staat er wel iemand van Longa in de weg, zodat hij niet goed kan aanhalen en kan schieten.  Na 15 minuten krijgt Longa al wat meer balbezit en krijgen ook zij de kansen om een doelpunt te maken. Dit lukt ze redelijk, ze schieten wel op het doel, maar Jeroen houdt ze allemaal tegen. Dan gaat Fedde in duel met een tegenspeler, hij probeert de bal te veroveren, maar dan valt hij en blijft liggen, het is zijn knie, hij wordt gewisseld met Jaap. Jaap speelt net zo fel verder dan Fedde deed, ook hij krijgt een kans om een doelpunt te maken, maar de keeper is goed en houdt de bal dan ook tegen.
Het lijkt alsof iedereen toe is aan ranja, maar Leonie probeert Grol een beetje op te peppen, om ook de laatste minuten voor de rust nog even goed te spelen.
Dan klinkt het fluitsignaal: rust en ranja!
Na wat aanwijzingen, tips en complimenten van Leonie, Ben en Iris,  lopen we weer naar het veld.
De tweede helft gaat van start.
Bram en Victor staan even wissel, ze hadden de eerste helft goed gespeeld en verdienen dus een wat langere rust. Maar de langere rust voor hen, duurt niet lang, Jaap heeft pijn en wil graag gewisseld worden, Victor neemt de plaats van hem over. Maar nog geen minuut later krijgt Ken een voet in z’n buik en moet er even uit, Bram neemt zijn plaats over.
Het spel gaat gelijk op, alle 16 jongens in het veld vechten er hard voor om een doelpunt te maken. Beide teams krijgen kansen, vooral Longa, maar doordat de verdediging, bestaande uit Ilco, Sven en Michel goed verdedigt, krijgt Longa nauwelijks de kans om op het doel te schieten, die keren dat ze de kans ervoor krijgen is het Jeroen die de ballen tegen houdt.
De laatste tien minuten wordt er weer meer gespeeld op de helft van Longa. Er volgen enkele corners voor Grol, maar ook deze zorgen er niet voor dat er een doelpunt gemaakt wordt. Dan neemt Koen een vrije trap, maar de verdediging van Longa weet de bal op te vangen en de richting van de andere helft op te spelen.
Zeven minuten voor eindsignaal krijgt Ken de bal, er wordt goed samengespeeld met Koen en Jaap. Door een goede voorzet krijgt Ken de bal in z’n voeten en weet te scoren, 0-1!
Het spel gaat verder, Longa speelt nog feller, maar Grol weet wat er niet moet gebeuren, en dat is een gelijke stand of een verlies. Ilco laat er niemand van Longa meer door. Eindelijk klinkt het eindsignaal, uitslag 0-1. Daar kun je mee thuiskomen.