Veiligheid in het verkeer

17-10-2008

Nu de dagen korter worden en er veel jeugdspelers van de s.v. Grol in het donker naar huis fietsen, wil het jeugdbestuur graag onderstaande zaken onder de aandacht van jeugdspelers, ouders, maar ook jeugdleiders / -trainers brengen.

Het valt ons (net als voorgaande jaren) op dat het verkeersgedrag van een aantal jeugdspeler helaas nog regelmatig te wensen over laat: met z’n tweeën / drieën naast elkaar fietsen op momenten dat dit eigenlijk niet kan, fietsen op het trottoir etc.. Het naar huis fietsen met een groep is dan misschien wel “vet gezellig” of wat al niet meer, het levert soms ook verkeersgevaarlijke situaties op. Het is, zo denken wij, onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om de jeugd er op te wijzen dat er zeker in het verkeer bepaalde regels en gedragsnormen zijn. “Voorkomen is beter dan genezen”, zeker in dit geval.

Daarbij willen wij een ieder (en zeker de ouders) tevens dringend verzoeken om de jeugd er op te wijzen, dat de verlichting van de fiets in orde dient te zijn. Mocht dit onverhoopt gebreken vertonen, stellen wij het als jeugdbestuur enorm op prijs indien er de nodige actie wordt ondernomen. “Zien en gezien worden” is nog steeds van levensbelang …..

Tevens willen wij langs deze weg vermelden dat er op de kruising Winterswijkseweg – Groeneweg wegwerkzaamheden worden verricht. Waarbij we uit goed ingelichte bronnen hebben vernomen dat het komende jaar gedurende verschillende periodes nog meer wegwerkzaamheden verricht gaan worden aan de Groeneweg. Voor veel jeugdspelers toch een belangrijke fietsroute richting sportpark Den Elshof. Dat zou kunnen betekenen dat er tijdelijk een andere route gekozen dient te worden. Dat dit gepaard gaat met mogelijk extra risico’s betreffende verkeersveiligheid, moge duidelijk zijn. Aandacht hiervoor richting met name de wat jongere jeugdspelers is in onze ogen dan ook geen overbodige luxe.