Internationale arbitrage om het 16e Marveldtoernooi

06-05-2005

GROENLO - Het 16e internationale Marveldtoernooi wordt gehouden in het weekend van 27 t/m 29 mei a.s. op sportpark Den Elshof te Groenlo. De laatste jaren zijn door de organisatie van het toernooi flinke stappen gezet. De lat is elk jaar steeds hoger gelegd, getuige alleen al het deelnemersveld.

Na het 15e Marveldtoernooi in 2004 heeft de organisatie, in goed overleg met betrokkenen, afscheid genomen van vier ervaren scheidsrechters. Sommige van hen hadden vanaf het begin op het Marveldtoernooi gefloten. Mede hierdoor zijn er dit jaar ook qua arbitrage enkele stappen voorwaarts gezet en zullen er regionale, nationale en zelfs een internationale scheidsrechter fluiten tijdens het toernooi.

De drie regionale, talentvolle en jonge scheidsrechters zijn; de heer L. Hoopman uit Winterswijk (voor het eerst actief als scheidsrechter tijdens het toernooi), de heer J. Sanders uit Doetinchem (voor de derde keer aanwezig) en de heer M. Niels uit Huissen (voor de tweede keer aanwezig).

Dan is er een talentvolle en jonge scheidsrechter uit Haarlem, te weten de heer S. Gozubuyuk (twee jaar geleden actief al scheidsrechter, vorig jaar ernstig geblesseerd geweest maar nu wederom aanwezig). Ook zijn er drie scheidsrechter die (bijna) betaald voetbal fluiten. Dit zijn de heer R. Smit uit Aalten (voor de eerste keer actief als scheidsrechter tijdens het toernooi), de heer R. van Meenen uit Rotterdam (voor de vierde keer aanwezig) en de heer P. van Dongen uit Diemen (voor de eerste keer actief tijdens het toernooi). Als laatste zal een jonge, talentvolle scheidsrechter uit Engeland tijdens het toernooi fluiten, mr. R. Johnson. Hij is een zogenaamde level 4 scheidrechter en is assistent scheidsrechter net onder de professionele footbal leagues (vergelijkbaar met Hoofdklasse Amateurs). Hij fluit in de Manchester County footbal league en maakt deel uit van een groep talentvolle jonge scheidsrechter in de regio Manchester County, de zogemaande Academy groep. Deze academy groep wordt aangestuurd vanuit Manchester United en Manchester City. Ryan heeft tevens gefloten tijdens de Dallas Cup 2004, een bekend internationaal jeugdvoetbaltoernooi in de Verenigde Staten.

 

Een sterk deelnemersveld (Ajax, Feyenoord, P.S.V., S.C. Heerenveen, F.C. Twente / Heracles, S.V. Grol, Bayer’04 Leverkusen, Manchester United, Partizan Belgrado, Supersport– Feyenoord, F.C. Barcelona en F.C. Schalke’04) vraagt zoals gezegd om een sterke arbitrage.