Wedstrijdverslag Grol C3 - Trias C2D

05-10-2009

Vandaag (lees zaterdag 3 oktober) speelden we de thuiswedstrijd tegen Trias C2D. Eén van de vele dispensatieteams waar wij dit seizoen tegen mogen spelen. Ons seizoen kende een wat wisselende start. De beide bekerwedstrijden gingen met 2-1 verloren en ook de eerste competitiewedstrijd bleven we puntloos achter door wederom met 2-1 te verliezen. Zelfs het scoreverloop was in alledrie de wedstrijden gelijk: 2-0 achter en vervolgens in een goede fase 2-1 scoren. Erg jammer, mede gezien het feit dat we in deze wedstrijden zeker niet de mindere ploeg waren. 

Tijd dus om het één en ander recht te gaan zetten. De tweede competitie wedstrijd (tegen Bredevoort) wonnen we geheel terecht met 4-1. De week erna speelden we de uitwedstrijd tegen AZSV C3. Deze wedstrijd kende een zeer slechte start, omdat één der leiders vergeten was de tas met kleding mee te nemen. Dankzij een erg behulpzame moeder konden we, hetzij een half uurtje later, toch beginnen aan de wedstrijd. Een prachtige wedstrijd waarbij AZSV zeker niet het mindere van het spel had. Toch wisten wij, door offensief te spelen, de tegenstander goed onder druk te houden. Dit resulteerde dan ook in een 2-5 uit-overwinning. 

Vandaag (lees zaterdag 3 oktober) dan de thuis wedstrijd tegen Trias. Een ploeg met 1 punt uit de eerste drie wedstrijden. Wij staan inmiddels op 6 punten en dat gaf natuurlijk hoop.

Met een nagenoeg compleet team stonden we om 12.00 uur bij het sportpark. Nagenoeg, omdat we nog steeds niet de beschikking hebben over onze leider Bertie, die vandaag gelukkig wel weer aanwezig was om ons aan te moedigen. Bertie werd vervangen door een zeer vakkundig grensrechter in de persoon van Rob de Keijzer. Ik moet met Bertie toch eens overleggen of Rob geen vaste aanstelling kan krijgen binnen ons team. Daarnaast heeft ondergetekende wat moeite met het invullen van al die getallen op de wedstrijdformulieren (zo pakte hij bijvoorbeeld een zaalvoetbalformulier in plaats van een veldvoetbalformulier). Gelukkig heeft de familie de Keijzer nog meer talenten in huis en Miranda heeft ons de afgelopen weken, tijdens de afwezigheid van Bertie, geholpen met deze administratieve taak. 

Dan de wedstrijd. Graag zou ik jullie nu vertellen over een grandioze wedstrijd. Een wedstrijd waarbij onze keepers Joep en Joost (die we overigens één voor één hebben ingebracht) weergaloze reddingen verrichtten. Waarbij onze laatste lijn bestaande uit Lars/Tom, Steven, Jorn/Luc en Merijn de aanvallerende partij geen kans gaven. Een wedstrijd waarin ons middenveld bestaande uit Ingmar, Pim en Dylan briljante passes gaven aan onze spitsen. En waarbij onze voorhoede bestaande uit Sem/Fedde, Nino en Martijn, de ene voorzet naar de andere afleverden en het ene doelpunt naar het andere scoorden…….maar helaas. Een toch ietwat counterend Trias speelde, na een kans voor ons direct in het begin van de wedstrijd, een stuk slimmer dan wij. De rechtsbuiten wist iedere keer de bal vanuit een ingooi (jawel..een INGOOI) direct voor onze goal te krijgen. Onze verdediging wist zich geen raad met dit wapen en er werd dan ook vrij snel drie keer gescoord door Trias. Later hervonden we ons een beetje en al voetballend lukte het ons om de 1-3 aan te tekenen. Echter vlak voor rust wist Trias opnieuw het net te vinden en scoorden ze de 1-4. Na rust bleven we druk zetten op de tegenstander. Het moet gezegd dat Grol iedere keer opnieuw voetballend tot scoren probeerde te komen. Aan de inzet en vechtlust valt ook zeker niets op te merken. Gesteund door het publiek werd aanval na aanval opgezet, maar het resulteerde niet in het gewenste resultaat. Mede dankzij goed verdedigend werk van Trias. Toch lukte het ons, maar ook Trias, uiteindelijk nog om het net te vinden. Dit bracht de einduitslag van 2-5 op het scorebord. Helaas niet het resultaat waar we op hadden gehoopt, maar volgende week zullen we het recht zetten bij de uitwedstrijd tegen Meddo.