Christian Pillen voor 6e maal op rij winnaar van de Nieuwjaarsloop.

05-01-2010

Op zondag 3 januari werd onder winterse omstandigheden voor de 29e keer de Nieuwjaarsloop van de sv Grol georganiseerd.  Deze loop, variërend van een 3,5 en 10 km route, is de eerste activiteit van de Grolse voetbalvereniging en de organisatie was dit jaar in handen van het jeugdbestuur. Bij inschrijving werd er namens het team van ‘Oost-Gelre voor Alpe d’HuZes’ een vrije gift gevraagd aan alle deelnemers. Dit leverde ruim € 200,- op. Het team ‘Oost Gelre voor Alpe d’HuZes’ waarin ook een aantal Grollenaren fietst zal op 3 juni 2010 meerdere malen de Alpe d’Huez beklimmen. Zij willen met deze actie zoveel mogelijk geld inzamelen voor het KWF Kankerbestrijding.

 ‘s Morgens leek het er even op, gezien de hevige sneeuwval van de avond ervoor, dat de Nieuwjaarsloop wel eens niet gelopen zou kunnen worden. Maar na inspectie van het parcours en kort overleg met "lopers van het eerste uur" werd het sein door de organisatie op groen gezet zodat er uiteindelijk toch gewoon gestart kon worden. De inschrijving kwam langzaam op gang, maar rond een uur of half elf hadden zich maar toch liefst 256 deelnemers ingeschreven die de verse sneeuw en de kou trotseerden. Nadat met enige vertraging, rond kwart voor elf, het startsein had geklonken, vertrokken de lopers vanaf het sportpark Den Elshof richting Zwolle. Op de glibberige Zwolse binnenwegen bleek al gauw, dat Christian Pillen dit jaar voor de zesde keer op rij de Nieuwjaarsloop zou gaan winnen. Met een prachtige tweede plaats voor Bert Roeterdink en een derde voor Rob van der Donk sprak gelukkig ook de wat rijpere jeugd nog een woordje mee. De korte afstand leverde wat meer strijd op. In de verschillende leeftijdscategorieën werd er met hart en ziel gestreden om de prijzen.

 

Na het nuttigen van een overheerlijk broodje knakworst of warm vlees was het wachten op de prijsuitreiking.  Maar om 12.45 uur werd het lange wachten dan toch eindelijk beloond. Nadat de voorzitter van het jeugdbestuur Dennis Pasman op passende wijze iedereen welkom had geheten, werden alle welverdiende, door Tonny Hartman verzorgde prijzen, uitgedeeld. Hierbij mag zeker de inzet van Grol F-1 en Grol B- Meisjes team vermeld worden. Zij waren de teams met de grootste deelname.

Maar de grootste winnaars van deze dag waren toch wel de jongens en meisjes van de D1/D2 selectie. Zij wisten tijdens de helse tocht door de sneeuw gezamenlijk geld bij elkaar te lopen voor de KWF Kankerbestrijding. Zij hadden zondag hun volledige steun gegeven aan hun trainer, Marc van Meurs. Tevens deelnemer van ‘Oost-Gelre voor Alpe d’HuZes’. Onder het motto: ‘Opgeven is geen Optie’ hebben al deze kanjers de 10 km. met trots volbracht. Alleen deze selectie al heeft, met behulp van ouders/verzorgers en andere sponsoren ruim € 500,- gedoneerd aan hun trainer Marc van Meurs. “Een prachtige actie die uit de jongens en meiden zelf afkomstig is. Dit is een selectie om trots op te zijn! De 10 km. lopen onder deze omstandigheden is grote klasse!”, aldus Marc van Meurs. Een groot applaus van de talrijk opgekomen aanwezigen in het gezellige Sportcafé viel deze selectie dan ook terecht ten deel.

Aansluitend was het de beurt aan Grolvoorzitter Theo Huijskes. In zijn inmiddels traditionele Nieuwjaarstoespraak keek hij zowel terug als vooruit. “Tegelijkertijd wens ik u allen mede namens mijn collega bestuursleden een heel goed, gelukkig en vooral gezond 2010.
Ik hoop dat het u persoonlijk, uw gezin en uw familie in alle denkbare opzichten erg voorspoedig mag gaan. Daarnaast hoop ik samen met u allen dat wij als sportvereniging Grol wederom een goed en op sportief terrein bijzonder succesvol jaar gaan doormaken”, aldus de voorzitter. Verder stond hij even stil bij het overlijden in  2009 van twee ereleden Henk ten Barge en Henk Meulenbeek die een grote van dienst hebben gehad binnen onze vereniging met name voor jeugd. Met veel plezier en gepaste trots kon de voorzitter mededelen dat hoofdsponsor Univé Oost het contact  tot medio 2014 wil gaan verlengen. Ook de hoofdsponsoren van respectievelijk de junioren- en seniorenafdeling, te weten Rabobank Achterhoek-Oost en Party Rent hebben hun sponsorverbintenissen verlengd. In samenwerking met het bestuur van de Stichting Exploitatie Accommodatie S.V. Grol hoopt het bestuur nog deze maand een beslissing te kunnen nemen over de noodzakelijk uitbreiding nl. de bouw van een nieuwe loods annex werkplaats, als het laatste onderdeel van het kunstgrasproject 2008. Verder hoopt het bestuur nog op een postitieve reactie inzake een sedert september 2009 ingediende subsidieaanvraag voor renovatie en uitbreiding van het huidige bestand kleedkamers. Over trainers gesproken, kon hij alleen maar melding maken van de reeds bekende contractverlenging met hoofdtrainer Henry Golstein. De daarvoor verantwoordelijke personen binnen de club zijn volop bezig met het verlengen van bestaande contracten dan wel vastleggen van nieuwe trainers bij zowel de senioren en de junioren.
En dan hebben wij het natuurlijk over het seizoen 2010-2011. Een seizoen waarin wij ook van start willen gaan met een aangepaste technische structuur, waarvan de resultaten uiteindelijk in het voetbalspelletje zelf en dus op het veld zichtbaar moeten worden. Dit was tevens zijn 25e en laatste Nieuwjaarstoespraak als voorzitter. Ondanks het feit dat hij aan het eind van dit jaar een punt gaat  zetten achter zijn bestuurlijke carrière bij de S.V. Grol blijft Theo natuurlijk rekenen op de medewerking van ons allemaal.
Daarbij zegt hij u allen toe dat wij hem  als voorzitter tot het laatste moment als eerst verantwoordelijke op alle mogelijke zaken mogen blijven aanspreken.
Maar het bestuur en ik als het gezicht van dat bestuur verwachten daarentegen van u wel de nodige medewerking en begrip, aldus de scheidende voorzitter.

Na deze nieuwjaarstoespraak sloot Dennis Pasman het officiële gedeelte af door Grol E5 als winnaar uit te roepen van de onlangs gehouden sfeeractie tijdens de kraker Grol 1 – Longa’30 1. Dit team dat tijdens deze wedstrijd de leukste, grootste en origineelste actie in petto had zal op korte termijn een leuke prijs, beschikbaar gesteld door het jeugdbestuur en de supportersclub in ontvangst mogen nemen.

Vervolgens werd er in het clubgebouw van de Grol nog lang nagepraat over een gezellige en in alle opzichten geslaagde dag in die plaatsvond in een prachtige winterse ambiance.

Een woord van dank aan het adres van de vele vrijwilligers is hier dan ook zeker op zijn plaats.

Uitslagen Nieuwjaarsloop 3 januari 2010

Lange afstand algeheel:  
1. Christian Pillen (Ferry Froeling bokaal)


2. Bert Roeterdink
3. Rob van der Donk
4. Peter te Focht
5. Jean Paul Papen
6. Christian Reinders
7. Koen Wissink
8. Dennis Pasman

Lange afstand veteranen:  
1. Rene Wolters 
2. Laurens te Veluwe
3. Stan Raben
4. Bert te Brincke
5. Ronald Gerritsen

Lange afstand Dames:  
1. Renate Frank
2. Simone Raben
3.  Mechteld Wissink

Lange afstand A-Jeugd:
1. Tom Meulenbeek

Lange afstand B-Jeugd:
1. Jur Dieker

Lange afstand C-Jeugd:
1. Mees te Brincke

Lange afstand D-Jeugd:
1. Hidde Bosch (Sijbel-Bokaal)

Lange afstand Meisjes:
1. Laura Nijland

Korte afstand senioren:  
1. Wouter Pillen

Korte afstand veteranen:      
1. Arrean Arink

Korte afstand Meisjes + dames: 
1. Bregje Bosch (Nieuwjaarsbokaal)

Korte afstand A-jeugd:  
1. Bas Stortelers

Korte afstand B-jeugd:  
1. Thomas Bos (Jan Overkemping bokaal)

Korte afstand C-jeugd:  
1. Sem Lageschaar

Korte afstand D-jeugd:  
1. Tjeu Stokkers

Korte afstand E-jeugd:  
1. Timo Roeterdink

Korte afstand F-jeugd:  
1. Tjibbe Paardekoper

Korte afstand F - Pups:      
1. Berend Lagers

Team met grootste deelname:  
Pupillen: F1 en Junioren: MB1