Grol verwijdert sneeuw van kunstgras

14-01-2010

Selectiespelers hebben donderdag 14 januari het hoofdveld van s.v. Grol sneeuwvrij gemaakt. Zij werden geholpen door een tractortje met daaraan een veegmachine. Deze veegt de sneeuw naar de zijkanten van het veld. Daardoor ontstaan er grote ‘sneeuwwallen’. Door deze actie kunnen de selectieteams wel weer trainen.

Wanneer er sneeuw op het kunstgrasveld ligt mag er niet op worden gevoetbald. Dit om te voorkomen dat de sneeuw tijdens de activiteiten tot ‘pap’ wordt getrapt. Dit kan namelijk tot gevolg hebben dat tijdens een latere vorstperiode compacte ijsvorming in de mat optreedt en dat kan weer leiden tot een langdurig gebruiksverbod van het veld.

Voor s.v. Grol was dit de tweede keer dat op het hoofdveld de sneeuw werd verwijderd. Afgelopen zaterdag werd er ‘s morgens ook al getraind. Sneeuwval in de middag zorgde ervoor dat er op het veld niet meer getraind kon worden. Het 1e veld van s.v. Grol is nog bedekt met een laagje sneeuw. Of deze sneeuw wordt geveegd, zodat ook daar getraind kan worden, is niet duidelijk.