Vios F3 – Grol F8 Eindelijk weer competitie

09-03-2010

Het was eerst nog wel even spannend of de wedstrijd wel of niet door zou gaan. De wedstrijd van de F9 tegen de F4 van Vios was afgelast. Stond die van ons wel goed vermeld?? Na controle van de site van Vios zijn we afgereisd naar Beltrum. Met de bus naar Beltrum omdat we ook nu, ondanks het koude weer, zoals altijd een grote schare aan supporters langs de lijn mochten begroeten.
De jongens waren zeer gespannen en hadden na een zeer lange winterstop weer zin om te gaan voetballen. Vorige seizoenshelft zijn we als 2e geëindigd en daardoor gepromoveerd. Spannend tegen teams die een klasse hoger voetballen.

Na een goede warming-up onder leiding van Marc Rots waren de jongens er klaar voor. Mike op goal, Rick en Niels in de achterhoede, Emiel, Jimme en Jorrin op het middenveld en Jordy en Damon in de spits. Het was te zien dat de jongens nog wat ritme misten. Ze werden direct door Vios onder druk gezet. Een paar keer kwamen de geel zwarte mannen uit Beltrum gevaarlijk dicht bij Mike zijn goal. Na een mooie paas van Rick op Jorrin ging deze vol op de counter. Alleen voor de keeper maakte hij een mooi lopje en de 0-1 zat erin. Vorig jaar maar twee keer gescoord staat hij nu al op een goal!!. Vios was niet van plan om het er bij te laten zitten en gingen vol in de aanval. Niels moest een paar keer goed ingrijpen om de gelijkmaker te voorkomen. Op het eind van de eerste helft kregen we meer grip op de wedstrijd en na een zware strijd voor de goal van Vios wist onze specialist op de vierkante meter Damon de bal achter de goed keepende goalie van Vios te krijgen. Met een 0-2 voorsprong konden we naar de limonade gaan.

Weer fris begonnen we aan de tweede helft met Damon op goal en Mike als stofzuiger op het middenveld. We gingen verder met de strijd waar we de eerste helft mee geëindigd waren. De kansen waren over een weer. Een uitbraak van Vios betekende bijna de 1-2, Gelukkig voorkwam Damon dit met een mooie redding. Vervolgens weer vol in de aanval en na een mooie voorzet van Jordy zorgde Emiel er met een mooi schot voor dat de winst ons bijna niet meer kon ontgaan, 0-3!! Met nog 10 minuten te gaan werd het nog spannend, de meegereisde supporters steunden onze jongens als de negende man (en vrouwen). Jimme, Jorrin en Mike hielden op het middenveld Vios tegen, Rick probeerde nog een keer te forceren met een mooie bal op Jordy. Het bleef echter 0-3 en voor de start van het nieuwe seizoen betekenden dat de eerste 3 punten binnen. Een mooi begin van het nieuwe seizoen. Damon, Mike, Jordy, Jorrin, Jimme Niels, Rick en Emiel aanvaarden met een tevreden gevoel de terugreis naar Groenlo. De bus reist volgende week naar Haaksbergen waar een treffen met de Bon Boys op het programma staat.