AB Oost Free Kick Competitie

01-06-2010


Op vrijdagavond 21 mei 2010 vond de AB Oost Free Kick Competitie van de Sv Grol plaats.
De bedoeling is dat de vrije trappenspecialist van de Grol gevonden wordt. De winnaar zal de Sv Grol dan vertegenwoordigen tijdens de grote finale op 18 juni in het stadion van FC Zwolle. De winnaar van deze grote finale kan voor zijn/haar vereniging een bedrag van € 10.000,00 winnen en natuurlijk de sportieve eer.

Op deze warme en prachtige voorjaarsavond namen 11 spelers van Grol 4 t/m 11 en de A-jeugd het tegen elkaar op. Men moest 5 vrije trappen nemen met een muurtje. De spelers konden kiezen uit verschillende afstanden en plaatsen rond de 16 meter. Elke afstand en plaats werd gewaardeerd met een bepaald aantal punten. De spelers schoten om de beurt zodat men van elkaar wist hoeveel punten je moest scoren om te winnen.

Tijdens de eerste ronde leek het wel alsof men nog niet was warm geschoten. Alleen Lennard Walterbos en William Krabbenborg passeerden de keeper Mark Reinders. Tijdens de tweede ronde passeerde Lennard weer de keeper. Ook Emiel Garstenveld lukte dat. Hij schoot vanaf 24 meter langs de muur, goed voor 5 punten. Helaas bleef het daarbij voor hem die avond. In de derde ronde deed Ronald Wagendorp wat we eigenlijk elke ronde van hem verwachte, namelijk een prachtige vrije bal in de kruising. Tijdens het warm schieten liet hij al enkele malen zien hoe dat moest. Ook voor hem bleef dit het enige succes die avond. Ricardo te Veluwe wist nog 2 punten bij elkaar te schieten door twee keer de paal te raken. Dirk Wolters was de verrassing die avond. Hij maakte in de derde ronde een prachtige goal, goed voor 3 punten. Het venijn zat hem in de laatste ronde. Lennard op 6 punten, William op 4, Emiel op 5 en Ronald en Dirk op 3 punten. Wie durfde het aan om vanaf 24 meter recht voor het doel de vrije trap te nemen? Dit zou de meeste punten opleveren, namelijk 5. De meeste spelers durfden dat wel, maar scoorden niet. Dat was vooral te danken aan het uitstekende keeperswerk van Mark. Van de 55 vrije trappen had Mark maar 7 keer het nakijken. Dirk koos niet voor de 24 meter en nam de bal van links op 20 meter en scoorde. Dirk en Lennard stonden nu beide op 6 punten en moesten dus gaan uitmaken wie de Grol zou vertegenwoordigen op 18 juni in het stadion van FC Zwolle. Beide heren, een beetje nerveus, scoorden de eerste keer niet. De tweede keer miste Dirk en wist Lennard de lat te raken en dat betekende 7 punten en dus winnaar van de AB Oost Free Kick Competitie van de Grol. Lennard ontving van vertegenwoordigers van AB Oost een fraaie hangmat en de uitnodiging voor 18 juni. Hij zal in het stadion van FC Zwolle, ‘s middags, een clinic krijgen (samen met 63 andere winnaars) van Theo Jansen, Luuk de Jong en Diederik de Boer.
‘s Avonds vind de grote finale plaats van de vrije trappen en zal Kenneth Vermeer van Ajax in de goal staan. Namens de sv Grol wensen wij hem heel veel succes.

De Sv Grol heeft op dezelfde avond ook een interne Free Kick Competitie voor de C- en B-klasse georganiseerd. Van alle teams werden twee spelers uitgenodigd om net als bij de A-junioren en senioren vijf vrije trappen te komen nemen. Het enige verschil was de afstand. De afstanden hebben we met twee meter teruggebracht naar 18, 20 en 22 meter, zodat het voor hen iets gemakkelijker zou worden om te scoren. 

Bij de vorige editie, een jaar geleden, werd er niet veel gescoord, echter dit jaar kwamen de kandidaten toch veel beter voorbereid naar deze competitie. Na de eerste drie vrije trappen was het Wessel Arink die met twee treffers en 6 punten de lijst aanvoerde met op de tweede plek Rowan klein Goldewijk en Dirk Stortelder (allebei 3 punten). Jordy Oonk en Kevin Rooks moesten toen nog genoegen nemen met 1 punt, aangezien ze paal of lat hadden geraakt.

Onze goed keepende doelverdediger Bob Meuleman kon in deze eerste ronde diverse ballen keren en zorgde ervoor dat het de spelers niet echt gemakkelijk gemaakt werd om te scoren. Tevens leidde scheidsrechter Niels Bomers leidde alles in goede banen. De levende muur, van de spelers die op dat moment niet hoefden te schieten, moest dan ook regelmatig worden toegesproken om deze op de juiste afstand te houden.

De laatste twee schoten werden om de beurt genomen zodat de spanning er in bleef en er snel een andere afstand voor meer punten gekozen kon worden om als beste te kunnen eindigen. Jordy en Kevin voerden de druk op en scoorden in de laatste beurt allebei 5 punten. Wessel liet zich echter niet uit het veld slaan en scoorde er nog één puntje bij. Rowan en Dirk lieten het de laatste beurten liggen door niet meer te scoren. Jaap pakte zijn laatste kans om van die vervelende nul af te komen en scoorde met een mooi schot zijn enige puntje. Wessel was de winnaar en kreeg een mooie AB Oost voetbal en een VVV-bon.

Namens de organisatie willen wij de winnaars nogmaals feliciteren en Lennard veel succes wensen tijdens de finale van de AB Oost Free Kick Competitie.

Als jij er bij wilt zijn kan dat. De Sv Grol heeft vrije toegangskaarten gekregen.
Meld je aan via info@svgrol.nl en je kunt de kaarten daarna afhalen.