Sv Grol sluit seizoen in stijl af

08-06-2010

Marcel ten Barge verenigingsman van het jaar

Zoals al jaren gebruikelijk sluit sv Grol elk jaar haar seizoen af met een tweedaagse vol activiteiten voor haar jeugd en senioren, en worden er tal van prijzen uitgereikt. De organisatie hiervan is een samenwerking tussen het jeugdbestuur en de supportersclub.

Vossenjacht
Een stralend zonnetje, een lekker potje voetbal, emmers water langs de zijlijn, volop ranja, 400  broodjes frikandel en evenzoveel ijsjes. Dat waren afgelopen zaterdag de ingrediënten van een geslaagde afsluiting van het seizoen voor de jeugd. Alle jeugdleden van de sv Grol waren van te voren uitgenodigd om bij deze dag aanwezig te zijn, en getuige de grote opkomst had men er zin in.
Voor de B, C en D klasse was er een mix- voetbaltoernooi opgezet, en gingen zij in door elkaar gehutselde teams onderling de strijd met elkaar aan.
De E en F klasse vertrokken naar de Grolse binnenstad voor een ouderwets leuke vossenjacht. Naast de Grol-jeugd vergaapten zich ook de vele toeristen die Groenlo deze dag bezochten aan het schouwspel en liep er weer heel wat kleurig en fleurig pluimage rond. Zo werden onder andere heksen, een pinguïn, een toerist, een boerin, een soldaat, een Zuid Afrikaanse sterspeler, een soulman, een chinees, een padvinder, maar ook Elvis en Harry Potter gesignaleerd. De padvinder bleek wat lastig te vinden, aangezien Scouting Groenlo ook hun spelletjesdag georganiseerd had in het deze zaterdag als van ouds bruisende centrum.

Penaltybokaal
Als afsluiting van de zeer geslaagde ochtend stond de finale van de Penaltybokaal gepland. Voor een volle tribune mocht van elke klasse één speler aanleggen om zich na 5 doelpogingen misschien wel te mogen laten huldigen als penaltykiller van sv Grol. 
De avond ervoor hadden Giel Klein Havink (F pups), Thijs Mensink (F4), Mika Roeterdink (E4), Gijs Meuleman (D1), Jaap Bruijstens (C4), Mark Peters (B1), Saimi Woertman (Meisjes B) en Joey Pos (A2) de voorrondes van hun klasse gewonnen. Zij wisten tijdens de strafschoppen oud-Grol doelman, en nu uitkomend voor de Graafschap Max de Vries, het best te verschalken. Daarnaast mocht Remco Schuurman deelnemen om zijn vorig jaar behaalde titel te verdedigen. Het werd een spannende strijd met een, helaas voor de schutters, uitstekend in vorm verkerende doelman van Grol 1, Dennis Dibbets. Het was Mark Peters die uiteindelijk de koelste bleek en zo de wisselbeker in ontvangst mocht nemen.

De volledige uitslag:
1e. Mark Peters, 2e. Remco Schuurmans, 3e. Mika Roeterdink, 4e Joey Pos, 5e Giel Klein Havink, 6e Saimi Woertman, 7e Thijs Mensink, 8e Gijs Meuleman, 9e Jaap Bruijstens.

Na de prijsuitreiking werd bekend gemaakt welk team dit seizoen uitgeroepen is tot team van het jaar. Jeugdvoorzitter Dennis Pasman mocht, na de genomineerden eerst nog eens een keer langs te lopen, en hen met deze nominatie op zich al te feliciteren, uiteindelijk B1 benoemen tot team van het jaar 2010. Het team kreeg een prachtig schilderij en een enveloppe met inhoud.


Zondag
In een vol sportcafé werden zondagmiddag tijdens de traditioneel en gezellige Afsluiting van het seizoen voor de senioren vooral ere-titels uitgereikt. Tot Super Supporter werd deze middag Hannie Schut gekroond. Dit na een introducerend filmpje met daarop een rondje langs voormalige Super Supporters als Karin Bosman, Tonnie Hartman, Marcel Rooks en Marieke Schut (inderdaad de dochter van) die precies 10 jaar geleden tot Super-Supportster was uitgeroepen over het seizoen 1999-2000.


Voetballer van het jaar werd doelman Dennis Dibbets, op een 2e en 3e plek gevolgd door respectievelijk Sander Nijhof en Michel Kamphuis. Voorafgaande aan de ontknoping en de prijsuitreiking door hoofdtrainer Henry Golstein, werd een film vertoond van de wedstrijd Longa`30 – Grol, met prachtige beelden van met name de opkomst van de spelers en het daarbij behorende vuurwerk en blauw-witte snipperkannonnen.
De Support Award, het prachtige schilderij behorende bij de titel 'sportploeg van het jaar', ging dit jaar naar Grol 11. Zij leverden een huzarenstukje af door zowel de KNVB- beker te winnen en een week later ook nog eens Kampioen te worden. Iets dat bij Grol nog nooit is voorgekomen.

Afscheid
Tussen de vele titels door was het Grol-voorzitter Theo Huijskes die voor de laatste keer in zijn hoedanigheid als voorzitter terug keek op een aantal zaken en gebeurtenissen. Zo roemde hij alle kampioenen en de bekerwinnaars Grol 11 en Grol 3, maar werd ook Grol 7 gefeliciteerd met het behalen van de bekerfinale, al ging die dan helaas verloren. Grol 2 werd gefeliciteerd met de door haar geleverde bijzondere prestatie; Handhaving in de reserve hoofdklasse (winst in de finale). Huijskes nam tevens de gelegenheid te baat Frank Oosterholt,  Jorritt Splitthoff, Erwin van de Wolfshaar, Jean-Paul Papen en Juliën Harbers van Grol 1 te bedanken voor hun diensten, omdat zij besloten hebben te vertrekken of lager te gaan voetballen.

Verder stond de terugtredende voorzitter stil bij het afscheid en vertrek van Rinus Meulenbeek en Willy Migchielsen uit het bestuur van de VSVG, en de uitverkiezing van deze niet meer weg te denken geleding binnen sv Grol, tot Sportvrijwilliger van 2009 binnen de gemeente Oost-Gelre.  Ook Marieke Schut (clubblad) en clubscheidsrechter Frans 'Datse' Roerdink, die beide te kennen hebben gegeven met hun activiteiten te stoppen, werden bedankt voor hun inzet.

Verenigingsman
Het sluitstuk van de middag was de bekendmaking van de Verenigingsman of -vrouw van het jaar.  Volkomen terecht viel Marcel ten Barge deze titel ten deel. Alvorens de naam te onthullen vatte Theo Huijskes de tot dan nog onbekende persoon samen in een paar kernwoorden: Plichtsgetrouw, hardwerkend, serieus, integer, bereidwillig, betrokken, en zijn tomeloze inzet voor zowel de junioren als de senioren van de sv Grol. Daarna kregen de aanwezigen de gelegenheid alle winnaars te feliciteren en werd er in de kenmerkende Grol-gezelligheid terug gekeken op het voorbije seizoen.