Scheidsrechter: de heer ter Braak Enschede.
Gele kaarten: 2 x Tom Meulenbeek (SV. Grol), 1 x speler Albatross
Rode kaarten: 1 x speler Albatross, Tom Meulenbeek (SV. Grol) 2 x geel.

Opstelling:
Doel: Dennis Dibbets
Achter: Tom Meulenbeek, Tim Hubers, Tom Kaak, Wouter Pillen.
Midden: Christian Pillen, Simon Dibbets, Bjorn Koldeweij (82e minuut Bram Huls).
Voor: Bram Rhebergen ( 80e minuut Mark Peters ), Sander Nijhoff ( 65e minuut Lennard Walterbos), Michel Kamphuis.

SV Grol mocht na een goede voorbereiding dan eindelijk starten in de reguliere competitie.
SV Grol moest aantreden tegen Albatross uit Ugchelen, de ploeg die afgelopen seizoen degradeerde uit de 1e klasse. Beide ploegen hadden elkaar in competitieverband nog nooit ontmoet, dus het kon op voorhand alle kanten op.

SV Grol begon uitermate geconcentreerd aan dit duel. SV Grol wist zeker in de 15 minuten de vrije man op het middenveld te vinden, waardoor Albatross de regie compleet op het middenveld verloor. Hierdoor konden Simon en Christian de aanvallers makkelijk in stelling brengen.
Na 7 minuten was Christian veel feller dan zijn direkte tegenstander, maar zag zijn lage voorzet op Sander nog net aangetikt worden, waardoor deze mogelijkheid verdween. Een minuut later was het Michel die vanaf links fraai naar binnen sneed. Bij de eerste paal kon Sander met een verdediger in de nek, de bal niet de juiste richting mee geven.
In de 9e minuut veerde iedereen bij Albatross op, want de bal lag opeens achter Dennis. Gelukkig voor SV Grol werd er buitenspel geconstateerd waardoor deze treffer werd geannuleerd.
SV Grol bleef de betere ploeg, en deelde op het veld de lakens uit. Albatross werd alleen gevaarlijk door erg opportunistisch te spelen, een spelletje waarop SV Grol , in deze fase, een passend antwoord had.
In de 17e minuut had Bram R. net iets teveel tijd nodig waardoor zijn inzet van dichtbij tot corner kon worden gepromoveerd.
Een minuut later was het Michel, die ala “ Klaus Fischer” de bal met een fraaie omhaal wilde binnen volleren. Zijn inzet trof geen doel maar wel de rug van een tegenstander. In de rebound zag Bjorn de afvallende bal, hard en hoog over het doel zeilen.
Niet veel later was Bjorn net iets te laat om een lage voorzet van Bram R. binnen te schieten.
Opnieuw was Bjorn, in de 23e minuut, opnieuw dicht bij een treffer maar zijn lob was net te kort waardoor de keeper de bal nog voor de lijn uit de lucht kon plukken.
In de fase hierna tot aan de rust werd het meer een wedstrijd op beide doelen, maar echte grote mogelijkheden deden zich voor beide doelen niet meer voor.

Na de rust was het vooral Albatross dat met veel power, inzet en strijd de wedstrijd naar zich toe wilde trekken. Vooral via de handige buitenspelers werd zo nu en dan de achterlijn gehaald, maar de voorzetten waren veelal te scherp waardoor de sterk keepende keeper van SV Grol, de bal al veelvuldig vroegtijdig kon onderscheppen. Echte 100% scoringskansen deden zich dan ook niet voor .
Optisch had Albatross de 2e helft meer balbezit, maar dit had meer te maken van een foutieve organisatie bij SV Grol. Of de middenvelders stonden te diep naar voren, of te diep naar achteren, waardoor Albatross op een strook van zeker 30 meter op het middenveld, makkelijk kon voetballen. Natuurlijk gebeurde dit op grote afstand van het doel van Dennis, maar deze manier van voetballen hield in dat de controle bij Albatross kwam te liggen , iets wat voor de rust nog in handen was van SV Grol. Het probleem is dan dat de tegenstander bepaald wat er op het veld gebeurt, en je altijd moet reageren op de aanvalsgolven van de tegenstander. Onder leiding van de prima spelende laatse man Tom Kaak was er voor Albatross weinig eer te behalen, waardoor SV Grol relatief makkelijk overeind bleef.
Toch was het opeens Bram R. die vogeltje vrij voor de keeper opdook, maar hij zou buitenspel hebben gestaan. Een wel hele discutabele beslissing van de verder prima fluitende jonge scheidsrechter uit Enschede.
Albatross deed hierna iets terug door vooral van afstand gevaarlijk te worden.
In de 54e minuut was dan ook een schot uit de 2e lijn het eerste wapenfeit van Albatross na de thee. Gelukkig verdween dit schot naast het doel van Dennis.
Ondanks dat Albatross het meeste balbezit had, waren de grootste kansen toch echt voor SV Grol. Op een slim balletje van Bram R. was het opeens Sander die geheel vrij voor de doelman van Albatross kwam te staan. Helaas voor een ieder met een Grol-hart, werd dit duel door de goede en zekere doelman van Albatross gewonnen.
Een kwartier voor tijd had Michel de wedstrijd kunnen laten kantelen. Geheel vrij voor de doelman had hij het plan de bal in de lange hoek te krullen, maar tot onsteltenis van de opnieuw vele meegereisde Grol-supporters, verdween de bal hard en hoog tegen de ballenvanger.
Albatross bleef volharden in het powervoetbal, en moest hierdoor tegen het einde van de wedstrijd bijna haar tol voor betalen. De ruimtes werden groter, dus ging uiteindelijk ook het fysieke aspect een rol spelen. Nadat Mark voor de moegestreden Bram R. binnen de lijnen kwam, en niet veel later Bram H voor de ook leeg gespeelde Bjorn, hadden deze 2 invallers een eventuele overwinning op de schoen.
Eerst was het Bram H. die net even teveel nodig had op een kleine 10 meter van het doel. Zijn inzet kon nog net op tijd worden gekraakt door een verdediger van Albatross.
Daarna was het Mark die rond de 85e minuut, op pure snelheid de diepte zocht , en een vrije doorgang had naar de doelman. Helaas dacht een speler van Albatross hier anders over een haalde Mark op grove wijze, net buiten de 16, van achteren neer. Het leverde deze speler direkt rood op, en SV Grol een vrije trap die niets opleverde.
Niet veel later had een andere invaller, namelijk Lennard de 0-1 op zijn schoen.
Op een fraai steekpass stond hij alleen voor de keeper. Zijn inzet spatte echter op de vuisten van de doelman uit een. De bal rolde in de richting van Mark, die de bal vanuit een moeilijke hoek in het lege doel kon schuiven. Alle Grollenaren vielen elkaar al bijna in de armen, maar moesten allemaal lijdzaam toezien dat de bal niet in, maar voorbij het lege doel rolde.
Daar waar alle Grollenaren wachten op een waar slotoffensief, was de overtal-situatie van 11 tegen 10 , 3 minuten later alweer opgeheven. Tom M. liep tegen zijn 2e gele kaart aan, en mocht ook vroegtijdig gaan douchen.
Hierna gebeurde er niet meer zoveel, en mocht Albatross over de volle 90 minuten het meest gelukkig zijn met het ene punt.
SV Grol had zichzelf kunnen belonen met een prima seizoenstart, maar vergat de spreekwoordelijke trekker over te halen. Gezien de goede mogelijkheden dat dit toch zeker 1 of 2x moeten gebeuren.

De kop is er af, en we zijn onderweg.
Natuurlijk gaan er nog veel zaken niet goed, maar er zijn ook duidelijke goede zaken te zien. SV Grol is een voetballende ploeg, maar heeft vandaag tegen Albatross ook bewezen dat de beuk er zo nu en dan moet worden ingegooid. Het klinkt simpel maar dit is een absolute voorwaarde om in deze klasse mee te doen om de prijzen.
Daarnaast zien we opnieuw dat er ook tegen een stugge ploeg als Albatross goede mogelijkheden worden geschapen, en dat men probeert daar waar het kan te blijven voetballen, want SV Grol moet het niet hebben van hoge, diepe ballen op de bewegelijke spitsen. Het voetbal is en blijft de basis, en dat zal in de komende weken meer en meer gestalte moeten krijgen. Want dat SV Grol wel een aardig balletje kan trappen, is wel duidelijk.
Volgende week zal SV Grol de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gaan spelen tegen promovendus DCS. DCS is de competitie prima begonnen met een heerlijke thuisoverwinning van 3-0 op Rood-Wit.

Zondag 12 September gaat de bal om 14.30 uur op het sportpark, Den Elshof in Groenlo, rollen.