Grol laat voorsprong uit handen glippen.

17-10-2005

In het kader van de afscheidswielerkoers van Tristan Hoffman als actief profwielrenner,  vond de aftrap van het competitieduel Gendringen - Grol, in goed overleg met de gastheren, reeds om 12.00 uur plaats. De meegereisde Grolsupporters en spelers werden hiermee op hun wenken bediend om getuige te zijn van de omloop “Dwars deur Grolle”. Onder fraai nazomerweer speelden beide teams in de openingsfase erg voorzichtig en aftastend. Het spel vond hoofdzakelijk op het middenveld plaats, van waaruit door beide ploegen getracht werd de aanval te zoeken. Reeds in de 8e min. werd echter de score geopend en wel door Sander Nijhoff die de bal uit een voorzet van Tom Klein Zeggelink met de kruin van zijn haardos in het doel deed belanden, 0-1. Binnen enkele minuten deden zich nadien enkele goede mogelijkheden voor, o.a. toen Jean Paul middels een voorzet Tom Kaak in stelling bracht. Zijn inzet kon met moeite verdedigd worden. In de 13e min., u leest het goed, verslikte Tom Groot Kormelink zich in een spelsituatie. In eerste instantie ging de bal nog voorlangs het doel, in de nastoot kon Sander Kuiperij de bal met een teenlengte achter Dennis in het net schuiven, 1-1. Na de vlotte en attractieve opening zakte de wedstrijd na de gelijkmaker enigszins in. De thuisploeg beperkte zich meer en meer tot countervoetbal, terwijl Grol wel wilde aanvallen, maar behoedzaam moest zijn voor hun razendsnelle en fysiek sterke spitsen. De mogelijkheden deden zich voor om de voorsprong andermaal te realiseren. Een kopstoot van Tom Kaak na een half uur spelen, laag met een snoekduik, had in dat perspectief reeds meer verdiend. Grol wilde wel meer druk zetten, maar moest tevens geducht zijn op de snelle tegenstoot. Drie minuten na de actie van Tom  Kaak kwam hier een fraai voorbeeld van. Gelukkig lag Dennis bij een inzet van Wesley van Lent in de juiste hoek om onheil te voorkomen. Aan de overzijde zag de arbiter een overtreding over het hoofd, gelukkig ging het spel door, waardoor Grol in een overtal situatie in balbezit bleef. De strakke voorzet van de voet van Björn Koldewey werd door Sander Nijhoff beheerst achter doelman Dave Bedeker ingetikt,1-2. Trainer Alex de Crook vermoedde onraad en bracht snel Jan Willen Romp voor Wesley van Lent in, om meer rust in de paniekerige en onzekere verdediging te bewerkstelligen. Gendringen probeerde aansluitend met een harde knal van Jesper Brom de aansluiting te scoren, maar zijn schot smoorde in de Groldefensie. Grol kwam ongewijzigd na rust uit de kleedkamer, maar kennelijk wel met de bedoeling aan te knopen bij het spel van de eerste 45 minuten. Gelijk vanaf de hervatting nam zij het initiatief door aangeven van Koldewey, waardoor Kevin koppend naar de grond de keeper in de hoek wilde verrassen. Hij liet de Grolaanhang echter nog een tweetal minuten wachten, eer men kon juichen. Uit een tweede opeenvolgende hoekschop ging doelman Dave Bedeker onder de bal door en was “kippie” er als de kippen bij om dit buitenkansje met zijn hoofd te verzilveren, 1-3. De gastheren leken hierdoor geenszins aangeslagen, sterker zij putten moed uit de tegenslag en gingen furieus in de aanval veelal uitgevoerd middels messcherpe counters. Mede geholpen door een onnodige fout op het middenveld strafte Jesper Blom met een dergelijke snel en subliem uitgevoerde counter deze fout genadeloos af en scoorde de aansluittreffer, 2-3.  Nauwelijks twee minuten later gierden de zenuwen door de kelen van ieder die achter de bezoekers stond. Mistasten in de verdediging leidde ertoe dat ditmaal Sander Kuiperij voor een vrij en verlaten doel kwam te staan. Nadat eerst Tom Klein Zeggelink, ten koste van een blessure, het voorbereidende werk had gedaan kon Dennis met kunst en vliegwerk de bal juist voor de lijn stoppen. Hoewel het thuispubliek reeds juichte, kon een vermeende treffer in de ogen van de scheids geen genade vinden. Grol kwam plotseling in zwaar weer terecht, er was geen rust meer in de ploeg en leek hierdoor plotseling een gewilde en aangeslagen prooi voor de gastheren. Voorafgaande aan de gelijkmaker deden zich al een tweetal benarde situaties voor die het lot al snel konden bezegelen. Na eerst een actie van Hans Smeitink en vervolgens Jesper Blom, was het tenslotte Sander Kuiperij die in de 60e min. simpel de gelijkmaker aan kon laten tekenen, 3-3. Grol verkeerde in een moeilijke fase van de wedstrijd en het zou tot ruim een half uur spelen in de tweede helft duren eer men weer gevaar kon stichtten. Eerst na een lange rush van Nijhoff langs de zijlijn, die vervolgens Jonathan aanspeelde in de zestien. Even later via Frank Oosterholt die met een dito rush over hetzelfde spoor Kevin een kopkans gaf. Beide spelsituaties waren niet van gevaar ontbloot, maar mondden echter op niets uit. In de slotfase kwam de druk steeds meer op het doel van de gastheren te liggen. Succes bleef vooralsnog uit. Sterker nog, ondanks alle verwoedde pogingen, waaronder een inzet van Sander Nijhoff die met zijn hoofd de keeper gepasseerd dacht te hebben op een voorzet van Khalid. Ook in dit geval was de scheids zeer gedecideerd en wuifde de protesten weg. Een kopbal Van Sander Nijhoff, ver in blessuretijd, had nog verandering in de stand teweeg kunnen brengen. Ditmaal was de keeper verslagen maar stond de deklat geen verder succes meer toe.

A.s. zondag speelt Grol de resterende 7 minuten speeltijd van het destijds gestaakte duel Grol- Bon Boys in Haaksbergen. Aanvang 14.00 uur!!!!!!

Speelronde: 7

Scheidsrechter: dhr. De Jonge uit Deest

Eindstand: 3 - 3

Ruststand: 1 - 2

Scoreverloop: 8e min. Sander Nijhoff, 0-1. 13e min. Sander Kuiperij, 1-1. 37e min. Sander Nijhoff, 1-2. 48e min. Kevin Stöteler, 1-3. 52e min. Jesper Blom, 2-3. 60e min. Sander Kuiperij, 3-3.

Gele kaarten: geen.

Rode kaarten: geen.

Afwezig bij Grol: Jorrit Bomers, Jalal Essbai (geblesseerd) Patrick Blanckenborg, niet beschikbaar.

Bijzonderheden: Trainer Bos zit 2e schorsingsduel uit Michel Hoffman en Bob Leppink nemen waar.