Grol 1 boekt ruime zege op Achilles 12 uit Hengelo

17-02-2013

Grol 1 heeft een knappe en ruime overwinning geboekt in een oefenwedstrijd tegen 1e klasser Achilles '12 uit Hengelo.

In het eerste kwartier had Achilles een duidelijk overwicht, maar men verzuimde dit overwicht en veelvuldig balbezit om te zetten in kansen en doelpunten. Met name Max de Vries behoedde de Grol voor een achterstand. Na 20 minuten spelen komt Grol beter in het ritme door meer initiatief te nemen in balbezit en dit via goed positiespel om te zetten in prima aanvallen. Grol creëert zich vanuit dit veldspel prima kansen en is effectief in het afmaken ervan. De ruststand wordt 3 - 0 door doelpunten van Sander Nijhoff (25e min.), Lennard Walterbos (37e min.) en Michel Kamphuis (42e min.). Na rust wordt het 4 - 0 door Christian Pillen (62e min.), na goed voorbereidend werk van Sil Brockötter. Bij 4 - 1 mist Wouter Pillen een strafschop, die goed werd gehouden door de doelman van Achilles. De eindstand wordt in de laatste minuut op 5 - 1 bepaald door een benutte strafschap van Sander Nijhoff.

Een prima wedstrijd, met name het herstel na de 1e fase. En een zeer veelbelovend resultaat voor de komende competitiewedstrijden. Op zondag 24 februari a.s. speelt men een uitwedstrijd tegen Tubantia 1 uit Hengelo. Aanvang 14.00 uur.

Grol 2 speelde op hetzelfde tijdstip een oefenwedstrijd tegen Marienvelde 1 en won eveneens met 5 – 1.