Het Train de trainers traject

27-05-2013

Omwille van de haalbaarheid is de aanvangstijd vervroegd naar 18.30 uur en stoppen we om 21.00 uur; dit in tegenstelling tot eerdere berichtgeving.

Ter voorbereiding op het aankomende voetbalseizoen gaan we dit seizoen alvast de puntjes op de i zetten wat betreft het opleiden van jeugdbegeleiders in het algemeen en jeugdtrainers in het bijzonder.

Samen met de KNVB hebben we een zo kort mogelijk opleidingstraject opgezet, maar wel een traject waarin alle belangrijke in's en out's voor het opleiden en begeleiden van jeugdvoetballers aan de orde komen. Het is met name bedoeld voor beginnende en/of minder ervaren jeugdbegeleiders, maar ook de ervaren trainers zijn meer dan welkom en zij kunnen hun ervaring deze avonden zeker inbrengen. De traject wordt afgesloten met een door de KNVB erkend trainerscertificaat.

Het 'Train de trainers' traject wordt aangeboden aan de F, E en D jeugdopleiders maar ook jeugdopleiders voor andere leeftijdsklassen zijn uitgenodigd.
De onderstaande planning houden we aan:

- woensdag 29-05, 19-06 en 26-06. Van 18.30 uur t/m 21.00 uur.

We starten elke woensdag in ons Sportcafé met een stukje theorie. Vervolgens gaan we ruim een uur het veld op. Gedurende dit praktijkstuk wordt er allereerst een voorbeeldtraining gegeven aan een E-team en natuurlijk gaan we zelf ook aan de slag.
Kom in een sportief tenue (trainingspak met sportschoenen of voetbalschoenen) naar het Grolveld; douche- en/of andere spulletjes zijn niet nodig!

Daarna volgt nog een afsluitbijeenkomst over probleemgedrag en gedragsproblemen op zaterdag 29-06. Van 13.30 uur t/m 15.30 uur. Deze dag worden tevens de certificaten uitgereikt.

We willen met dit 'Train de trainers' traject bereiken dat onze spelers nog beter gaan voetballen, maar ook dat ze maatschappelijk nog beter worden gevormd, door onze jeugdopleiders hiervoor nog beter uit te rusten met kennis en kunde.

Allen veel succes en plezier toegewenst bij deze nuttige bijeenkomsten!

COV en JB