Talenten Grol E7 kampioen

10-12-2013

Er was lang naar uitgekeken, maar afgelopen zaterdag werd het dan toch werkelijkheid; Grol E7 kampioen! In Aalten werd  geworden AZSV E10 aan de zegekar gebonden met liefst 3-11.

Op deze koude zaterdagmorgen stonden de talenten van de E7 al vroeg op het veld voor de gebruikelijke warming up. Het tikkie-takkie voetbal ging zonder tegenstander al heel behoorlijk goed. Ook de schoten op doel waren doelgericht en was het te zien dat het vizier op scherp stond bij de jonge Grollenaren. Dat beloofde veel goeds.

Toen de wedstrijd begon was het toch eerst even heel anders dan gedacht.  AZSV was klaarwakker en scoorde in de 2e minuut de 1-0. De bal was niet te houden voor Pablo. Dit kon de E7 niet op zich laten zitten en uit de eerste de beste aanval  scoorde Dirk de 1-1. Even later was het weer Dirk die de bal binnen prikte 1-2.  Het leek of de jongens dachten, zo we zijn er al. Want de AZSV kon met veel aanvallen voor het doel komen.  In de 12 minuut resulteerde dit in de 2-2. Door de prima keepende Pablo en door o.a.  Just, Timo en Niels werden doelpunten van AZSV voorkomen.

Grol bleef zelf ook aanvallen en werd gaandeweg steeds sterker. Nog voor rust scoorden Simon en Sten de 2-3 en de 2-4.
Na rust was het eigenlijk eenrichtingsverkeer richting AZSV-doel.  De jongens draaiden op volle toeren. Grol scoorde nog diverse malen;Simon 1x, Dirk 2x, Sam 1x, en Gijs 1x. Ook AZSV scoorde nog één keer in beide doelen waardoor de eindstand van 3-11 werd bereikt.

Als  de jongens de eerste helft ook zo wakker waren geweest had de score nog hoger uit kunnen vallen.  Na het laatste fluitsignaal barste het gejuich los. Door het jeugdbestuur en de talloze ouders werden bekers en T-shirts  uitgereikt op het veld onder het genot van de rijkelijk vloeiende “Champagne”.  Later werd het feestje in het eigen sportcafé Den Elshof voortgezet door spelers, ouders en andere supporters van Grol. Het kampioenschap betekent dat na de winterstop uitgekomen gaat worden in een hogere klasse, maar in deze vorm, en het zelfvertrouwen door dit kampioenschap, dan geeft dat de burger moed!!